Haberler

Dha Yurt Bülteni - 17

Suriye rejim güçlerinden Türk askerlerine hava saldırısı: 4 şehit, 17 yaralı (6)1 ASKER DAHA ŞEHİT OLDUSuriye'de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda akşam saatlerinde 1 asker daha yaralandı.

Suriye rejim güçlerinden Türk askerlerine hava saldırısı: 4 şehit, 17 yaralı (6)

1 ASKER DAHA ŞEHİT OLDU

Suriye'de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda akşam saatlerinde 1 asker daha yaralandı. Yaralı asker, Kilis'ten helikopterle Gaziantep'e sevk edildi. Buradan ambulansla Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne getirilerek tedaviye alınan yaralı asker, doktorların tüm çabasına karın kurtarılamayarak şehit oldu.

Suriye topraklarında yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda bugün rejim güçlerinin hava saldırısı sonucu 3 asker şehit oldu, 10 asker de yaralandı. DEAŞ'ın akşam saatlerinde Zırhlı Personel Taşıyıcı'ya havan topu atması sonucu ise 7 asker yaralandı. Son şehit ile birlikte bugün şehit olan asker sayısı 4'e yükselirken, yaralanan 17 askerin hastanelerdeki tedavileri devam ediyor. 24 Ağustos'tan bu yana yürütülen harekatta şehit olan askerlerin sayısı ise son şehit ile birlikte 17'ye yükseldi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Hastane

Ambulansın gelişi

Acil servis

Haber-Kamera: Ahmet ÖZER, Ahmet SOYDOĞAN-KİLİS-DHA)

===============================================================

Şanlıurfa'da elektrik kesintisi yüzünden mahalleli yolu kapattı

Şanlıurfa'da, 3 gündür süren elektrik kesintilerini protesto eden vatandaşlar yol kapatarak eylem yaptı.

Yenice Mahallesi'nde oturan 200 kişilik grup, havaların soğumaya başlamasıyla birlikte sık sık elektriklerin kesilmesine tepki gösterdiler. 3 gündür karanlıkta kaldıklarını ve ısınma sorunu yaşadıklarını öne süren aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu grup, Şanlıurfa- Akçakale çevreyolunü taşlarla yaptıkları barikatla trafiğe kapattı. Uzun araç kuyruklarının oluştuğu yolda sürücülerin ihbarıyla olay yerine çok sayıda polis sevk edildi. Olay yerine gelen Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcısı Necmettin Sağlam'ın görüştüğü DEDAŞ görevlilerinin mahalleye elektrik verilmesini sağlamasıyla birlikte vatandaşlar eyleme son verip evlerine döndü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Karayolunun trafiğe kapatan vatandaşlar

Polis ekiplerinin vatandaşları ikna etmesi

Yolara atılan taşların toplanması

Polisin önlem alması

Toplanan gurubun evlerine dönmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera-Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

================================================================================

Başkan Şahin, öğretmenlerle buluştu

GAZİANTEP Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen programda öğretmenlerle bir araya geldi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir otelde düzenlenen programa katıldı. Programa Fatma Şahin'in yanı sıra; İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete ve kentte görev yapan 550 öğretmenler katıldı. Fatma Şahin, burada yaptığı konuşmada, öğretmenliğin sevgi, fedakarlık, emek ve gayretle yapılan bir meslek olduğunu belirterek öğretmenlerin öncü, lider ve kuşatıcılar olduğunu kaydetti. Fatma Şahin, şunları söyledi:

"Büyükşehir Belediyesi olarak doğumdan, ölüme kadar herkesin yaşamına dokunacak eğitim projeleri üretmeye başladık. Bir taraftan gebe okulu açarken, hamile bir annenin ihtiyaç duyduğu bilgiyi ona verirken, bir taraftan da bir çocuk zorunlu eğitimin dışında kaldıysa, aile baskısıyla evlendirilmek zorunda kalıyorsa, çocuk- gelin olma durumuyla karşı karşıya kalıyorsa, 19 STK ile beraber biraya gelip, 'Gelin etmeyin çocuğunuzu okula gönderin' kampanyası başlattık. Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte bunu çok iyi bir şekilde yürütüyoruz. Sahaya indik. Rehber öğretmenlerimizle çalıştık, muhtar ve kanat önderimizle görüştük. Bu konuya karşı çıkan herkesle görüştük. 50 bin kişiye ulaştık. Bir iletişim hattı kurduk. 'Bu durumdan dolayı şikayetçi bir kızımız varsa bizleri arayabilir' dedik. Bu konuda gerekli durumlara müdahale ederek, çocuklarımızın okula gitmelerini sağladık. Ancak hala en büyük sorun budur. Bu yüzden öğretmenlere çok ihtiyacımız var. Bir irfan topluluğu oluşsun istiyoruz. Bu yüzden sizin elinizdeki en güçlü sermaye olan çocuğu alıp, iyi insana götürme konusunda sizlere çok ihtiyacımız var. 15 Temmuz'da, aklını kullanan, aklını kullanırken sorgulayan, kendisine verilen talimatı akıl süzgecinden geçirerek uygulayan bir nesneye ne kadar ihtiyacımız olduğunu gördük. Bu yüzden bu tecrübelerle yeni Türkiye'yi inşa ederken siz öğretmenlere çok ihtiyacımız var. Özgür düşünen, hesap sorabilen, sorgulayan beyinler yetiştirmemiz gerekiyor. Bize ilk emir 'Oku' diye geliyor. Okumanın kıymetini daha iyi anlamamız, hayat boyu bunu yaşamımızın bir parçası yapmak durumundayız. En iyi öğretmen biz olmak durumundayız. Dünyadaki en iyi öğretmenlerle yarışabilecek donanımlı ve dirençli ve öz güvenli olarak yetiştirmek zorundayız."

Konuşmanın ardından İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin'e resminin bulunduğu tablo hediye etti

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------------

Programa katılanlar

Fatma Şahin'in konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet SOYDOĞAN-GAZİANTEP-DHA)

================================================================================

Burdur eski milletvekili FETÖ'den tutuklandı

17- 25 Aralık sürecinde Ak Parti'den istifa eden Burdur eski Milletvekili Hasan Hami Yıldırım, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklandı.

Burdur'da yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hakkında arama kararı bulunan eski Milletvekili Hasan Hami Yıldırım, bu akşam Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim oldu. Başsavcı Sadi Doğan tarafından ifadesi alınan Yıldırım, tutuklanma istemiyle sevk edildiği sulh ceza hakimliğince FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla tutuklandı. Eski vekil Yıldırım, işlemlerinin ardından polis aracıyla Burdur E Tipi Kapalı Cezaevi'ne götürüldü.

Ak Parti'den 2011 yılında Burdur milletvekili seçilen Hasan Hami Yıldırım, 17- 25 Aralık'ın ardından ilk istifa eden milletvekilleri arasında yer alarak, 31 Aralık 2013'te Ak Parti'den istifa etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

Cezaevi dışından detay

Polis aracının gelişi

Cezaevi kapısından giriş

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/ BURDUR,

================================================================================

Şanlıurfa'da '15 Temmuz 2'nci Kurtuluş Savaşı' paneli düzenlendi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile bir gazete tarafından Mehmet Akif İnan Konferans Salonu'nda '15 Temmuz 2'nci Kurtuluş Savaşı' konulu panel düzenlendi. Panele; Vali Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve vatandaşlar katıldı.

Panelin açılışında konuşan Vali Güngör Azim Tuna, şunları söyledi:

"15 Temmuz'dan sonra Türkiye Cumhuriyeti Devleti daha önce hiç olmadığı kadar daha bağımsızdır. İçerisindeki ihanet şebekelerini hızlı bir şekilde temizleyerek kendisini durdurmak isteyenlere en güzel cevabı 15 Temmuz'da vermiş ve bundan sonra da aynı ruhla Çanakkale ruhunun bir benzeri olan 15 Temmuz ruhuyla yoluna emin adımlarla devam edecektir."

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise milletin bayrak sevgisi ile tankların başını döndürdüğünü ifade ederek, "Ülke olarak 258 şehit verdik. Şanlıurfalı olarak 4 şehidimiz oldu ve tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Şehitlerimizin aileleri de bu günkü panelimize katıldı ve biz bu günü şehitlerimizin sayesinde yaşadığımızın bilincindeyiz farkındayız. Bu memleket çok bedel ödedi ve ödemeye de devam ediyoruz. 15 Temmuz sadece bir yönetim değişikliğine yönelik bir hareket değildir. 15 Temmuz bu ülkeyi işgal etmeye yönelik, başka ülkelerin emir ve komutası altına almaya yönelik bir harekettir ve bu ülkeyi geçmişten koparmaya yönelik bir hareketti" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 15 Temmuz'da şehit olanların yakınlarına plaket verildi. Panelde Serdar Arseven, Bayram Zilan, Ahmet Zeki Gayberi ve Sabiha Doğan tarafından konuşmalar yapıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Panele katılanlar

Kuran okunması

Nihat Çiftçi'nin konuşması

Güngör Azim Tuna'nın konuşması

Panelin başlaması

Genel ve detay görüntüler

: Haber: Ömer ŞULUL-Kamera: Ömer PINAR-ŞANLIURFA-DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fatma Şahin Şanlıurfa Burdur Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

YALI ÇAPKINI 68. BÖLÜM İLK FRAGMAN CANLI İZLE! #127916 Yalı Çapkını Asuman'ın uygunsuz görüntüleri yayılıyor... 1 Mayıs'ta İstanbul'da Hangi Yollar Trafiğe Kapalı Olacak? 30 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Serkan kimdir? #128104 Serkan Samur kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti 61. bölüm 2 fragmanı izle! #128250 Kızılcık Şerbeti yeni bölümde neler olacak? 30 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? THREADS KAPANDI MI? Threads neden kapandı, ne zaman açılacak? Bülent Arınç'ın Özgür Özel ile anısı ne? Bülent Arınç Özgür Özel'i neden övdü? Gerard Depardieu kimdir? Gerard Depardieu neden gözaltına alındı? Fatih Terim geri mi dönüyor? Panathinaikos, Fatih Terim ile yolları ayırdı mı? Farah Zeynep Abdullah ve Kaan Çam olayı nedir? 30 Nisan 2024 Müge Anlı, Kaan Çam olayında son durum ne? Kaan Çam bulundu mu? Müge Anlı 30 Nisan bölümünde ne oldu? Farah Zeynep Abdullah ve Kaan Çam olayı nedir? MİKE TYSON VE JACK PAUL RİNGE ÇIKIYOR! Mike Tyson ve Jack Paul dövüş kuralları ne? MEB ÖĞRETMEN ATAMA TAKVİMİ 2024 | Öğretmen ataması yapılacak mı? Branş dağılımı belli oldu mu? 1 Mayıs'ta yollar kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda alternatif yol güzergahları neler? 1 Mayıs Çarşamba hangi yollar açık? Lila Kağıt halka arz hangi bankalarda var, kaç lot dağıtacak? Lila Kağıt Halka arz fiyatı ne kadar?
title