Haberler

Dha Yurt Bülteni - 13

KILIÇDAROĞLU, ŞEHİT AİLESİNİ ZİYARET ETTİCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İl Özel İdare Salonu'ndaki toplantının ardından, Diyarbakır-Mardin karayolunda arama yaparken teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mahmut Yıldırım'ın ailesini, Talas ilçesi...

KILIÇDAROĞLU, ŞEHİT AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İl Özel İdare Salonu'ndaki toplantının ardından, Diyarbakır- Mardin karayolunda arama yaparken teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mahmut Yıldırım'ın ailesini, Talas ilçesi Yenidoğan Mahallesi'ndeki evinde ziyaret ederek, başsağlığı diledi. Kılıçdaroğlu, taziye ziyaretinden ayrılırken, kendisini bekleyen çocuklarla fotoğraf çektirdi.

ŞEHİTLER OTOBÜS DURAĞINA KARANFİL BIRAKTI

Kılıçdaroğlu, daha sonra, 17 Aralık 2016'da çarşı iznine çıkan komandoları taşıyan halk otobüsüne yönelik saldırıda 15 askerin şehit olduğu 'Şehitler Otobüs Durağı'nı ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, durağa karanfil bıraktıktan sonra, "Terör insanlık suçudur. Bütün vatanseverler bunu birlikte karşılamalıdır. Hepizimin terörü lanetlemesi gerekir. Bunu birlikte yerine getirelim" dedi. Kılıçdaroğlu, şehitler için dua etti.

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Şehitler Durağı ziyareti

-Şehit ailesini ziylaretten fotoğraflar

Haber: KAYSERİ,

==============================

Ünlü gazeteci Atılay Kayıhanoğlu

Son yıllarını Muğla'nın Bodrum ilçesinde geçiren ve iki hafta önce tedavi için İstanbul' a götürülen ünlü gazeteci Atılay Kayaoğlu saat 16.30 sıralarında İstanbul'daki evinde yaşamını yitirdi.

Hayat gazetesinde çalıştıktan sonra yaklaşık 38 yıl Hürriyet gazetesinde foto muhabirliği ve spor muhabirliği yapan evli ve bir çocuk babası Atılay Kayaoğlu bugün 73 yaşında yaşamını yitirdi. Emekli olduktan sonra yaklaşık 7 yıl önce Bodrum7un Bitez mahallesine yerleşen ve iki yıl önce yakalandığı böbrek ve karaciğer kanseri hastalığı nedeniyle Şubat ayının ortalarında Bodrum'daki Acıbadem Hastanesi'ne kaldırılarak yoğun bakım ünitesinde tedavi gören ardından İstanbul Acıbadem Hastanesi'ne nakledilen ve bir hafta öncede evine gönderilen Kayaoğlu bugün saat 16.30 sıralarında yaşamını yitirdi. Eşi Bahar kayaoğlu DHA muhabirine yaptığı açıklamada "Atılay'ın sağlık durumu son günlerde iyice ağırlaşmıştı. Ama o asla kendisini ağır hissetmiyordu. Hastanede iken bile hadi eve gidelim diyordu, ablasının evine geldik, şu anda Etilerdeyiz. Yanında sürekli bir hemşire ve doktoru vardı, son nefesini yitirirkende yine gerekli müdahaleler yapıldı ancak kurtaramadık, çok üzgünümö dedi. Kayaoğlu 'nun cenazesinin Cuma günü toprağa verileceği belirtildi.

Haber: Yaşar ANTER / BODRUM

==============================

ELİNİ KAPTIRDIĞI KIYMA MAKİNESİ İLE HASTANEYE GETİRİLDİ

DENİZLİ'deki bir marketin kasap reyonunda çalışan 21 yaşındaki Nasuh Tekcan, sağ elini kıyma makinesine kaptırdı. Kıyma makinesi ile birlikte hastaneye kaldırılan Tekcan, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Tekcan'ın bilekten itibaren parçalanan sağ eli dokularında bozulma olduğu için yerine dikilemedi.

Bir marketler zincinin Kuşpınar Mahallesi, Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ndeki şubesinin kasap reyonunda çalışan Nasuh Tekcan, bugün saat 12.00 sıralarında sağ elini kıyma makinesine kaptırdı. Market çalışanları durumu 112 Acil Servis ve itfaiyeye bildirdi. Sağlık ekipleri Tekcan'ın makineye sıkışan elini kurtarmayı başaramayınca itfaiyeden yardım istedi. İtfaiye ekipleri, kıyma makinesini yerinden söktü. Tekcan, elini kaptırdığı kıyma makinesi ile birlikte sedyeye alınıp, ambulansa taşındı. Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'ne götürülen Tezcan'ın sıkışan eli burada da çıkartılamayınca itfaiyeden yardım istendi. İtfaiye ekipleri, spiral makinesi ile kıyma makinesini keserek Tezcan'ı kurtardı. Tedaviye alınan Tezcan'ın bilekten itibaren parçalanan sağ eli dokularında bozulma olduğu için yerine dikilemedi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-Elini kıyma makinesine kaptıran Nasuh Tekcan'ın cep telefonu ile çekilen görüntüleri

-Kıyma makinesinin itfaiye ekipleri tarafından kesilerek Tekcan'ın kurtarılması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ramazan ÇETİN / DENİZLİ,

========================================

CEZAEVİNE GİRME KORKUSU YÜZÜNDEN KENDİNİ ASTI

ANTALYA'da, bankadaki 100 bin dolarını bozdurduğu gerekçesiyle maliyenin takibe aldığı 55 yaşındaki Ali Gümüş, hakkında işlem yapılıp cezaevine gireceği endişesiyle girdiği bunalım sonucu kendisini asarak yaşamına son verdi.

Muratpaşa İlçesi Çaybaşı Mahallesi 1340 Sokak'taki olay, saat 15.00 sıralarında meydana geldi. Antalya'da 10 yıldır serbest rehberlik yapan Ali Gümüş, çalıştığı süre içerisinde kazandığı parayı özel bir banka şubesinde adına açtığı hesaba yatırdı. Bu süre için bankada 100 bin dolar biriktiren evli ve 2 çocuk babası Gümüş, geçen hafta tüm parasını bozdurdu. Bunun üzerine maliye müfettişleri sigortasız çalışan Ali Gümüş'e ulaşarak parayı nasıl biriktirdiğini sordu. Soruşturma neticesinde hakkında hukuki işlem yapılacağı ve cezaevine gireceği korkusuna kapılan Ali Gümüş, bunalıma girdi. Gümüş, bunalımın etkisiyle oturduğu 4 katlı apartmanın çatı katındaki dairesinin balkon demirine kendisini asarak intihar etti.

Yakınları tarafından bulunan Ali Gümüş'ün cenazesi sağlık ve polisin incelemesinden sonra Antalya Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Polis araçlarının görüntüsü

Binanın dış plan görüntüsü

Ambulansın görüntüsü

Cenaze aracının görüntüsü

Cenazenin evden çıkartılması

İntihar eden şahsın aracının görüntüsü

İntihar eden kişinin vesikalık resmi

Haber: Bülent TATOĞULLARI-Kamera: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

========================================

MARMARİS'TE KAÇAK BÜFE YIKIMI

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'ndeki bir büfe, kaçak olduğu gerekçesiyle belediye ekipleri tarafından yıkıldı. Son bir ay içinde ilçedeki 6 büfenin kaçak olduğu gerekçesiyle yıkıldığı belirtildi.

Marmaris Belediyesi ekipleri, İçmeler Mahallesi'ndeki bir büfeyi kaçak olduğu gerekçesiyle yıktı. Yıkım öncesinde büfenin önündeki yol bir süreliğine ulaşıma kapatıldı. Ardından büfede bulunan eşyalar, dışarı çıkartıldı. Kepçeyle yıkılan büfeden çıkan moloz ve atıklar, belediye temizlik ekipleri tarafından temizlenerek, kamyonlarla atık tesisine götürüldü. İşletme yetkilisinin bulunmadığı yıkımda, çalışanlar gözyaşı döktü.

Yazılı açıklama yapan Marmaris Belediyesi Ruhsat İşleri Müdürlüğü, "Büyükşehir Belediyesi statüsü kazanılmadan önce İçmeler Belediyesi tarafından sahil şeridine ve seyir tepesi dediğimiz alanlara büfe ruhsatları verilmiştir. 30 Aralık 2015 itibariyle kaçak yapılaşmayla ilgili, yapıya 'yapı tatil' zaptı tutuldu ve bununla ilgili 4 Şubat 2016'da alınan Marmaris Belediyesi encümen kararıyla işletmenin yıkımına karar verildi. Alınan yıkım kararı geçen sene bu ay kendilerine hem sözlü hem de tebligat yapılarak duyuruldu. Büfede, malzemelerin tahliye işlemleri ardından, öğle saatlerinde yıkım yapılmıştır. Bir ay içinde 6 büfe ve restoran kaçak yapılaşma yapıldığı için yıkılmıştır. Ekiplerimiz, kaçak ve ruhsatsız olduğunu belirlediği işletmelerin yıkımlarına devam edecektir" denildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Yıkım çalışmalarından görüntü

Haber- Kamera: Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla),

===========================================

İNDİRİMLİ TATİL PROTOKOLU SONRASI İLK EMEKLİ KAFİLESİ ALANYA'YA GELDİ

TÜRKİYE Emekliler Derneği'nin (TÜED) emeklilere indirimli tatil imkanı sağlaması yönünde imzalanan protokol sonrası, ilk emekli kafilesi tatil için Antalya'nın Alanya İlçesi'ne geldi.

Özel bir havayolu şirketi ve turizm firmasıyla yapılan protokol sonrası TÜED tarafından normal liste fiyatlarından indirimli olarak tatil imkanına kavuşan 20 emekli, Gazipaşa-Alanya Havalimanı üzerinden Alanya'ya gelerek tatile başladı. Emekliler, havalimanında TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün ve turizm acentesi sahibi Çiğdem Taşar tarafından karşılandı. Kafile Avsallar Mahallesi'ndeki otele yerleşmelerinin ardından şehir turuna çıkarak, tarihi ve ören yerlerini gezmeye başladı.

'PROJEYİ DE DOĞRU AKTARDIK'

Acente sahibi Çiğdem Taşar, 4 gece 5 gün olan paketin toplam bedelinin 555 lira olduğunu ve 5 taksitle ödeme yapılabildiğini söyledi. Emeklilere özel olarak sunulan pakette uçak bileti, otel ve transferin de olduğunu belirten Taşar, "Türkiye genelinde 11 milyon 800 bin emeklimiz yaşıyor. Emeklilerimize bakıldığında yüzde 70'inin ömrü boyunca hiç tatile gitmediğini, yüzde 20'sinin ise bulunduğu il ve ilçe dışına hiç çıkmadığı tespit edildi. Tabi bu verileri alarak bunun ana sebeplerini araştırdığımızda maddi olanaksızlıkların sebep verdiği görüldü. Bu anlamda 'biz ne yapabiliriz' konusunda tüm partnerlerimize de işin ticari boyutunun dışında bir sosyal sorumluluk projesi olarak yaklaşmaları ricasında bulunduk. Sanıyorum ki projeyi de doğru aktardık. Taşıma firmamızdan, uçak firmamıza ve konaklamamıza çok uygun fiyatlarla emeklilerimize tatil imkanı sağlama şansına sahip olabildik" dedi.

'CÜZİ BİR RAKAMLA PROTOKOL İMZALANDI'

Emeklilere sunulan tatil imkanından dolayı çok mutlu olduğunu anlatan TÜED Genel Eğitim ve Teşkilat Sekreterliği görevlisi Arif Yıldız, "TÜED olarak bir turizm şirketiyle protokol imzaladık. Bu protokolun amacı gerçekten ülkesine emek vermiş, alın teri dökmüş insanlara 'kıyak' olsun, o insanlara hürmet olsun diye, çok cüzi bir rakamla protokol imzalandı. Tüm üyelerimizin bundan istifade edip gelerek güney bölgelerimizi gezmesini, güzelliğini görmesini istiyoruz" diye konuştu.

'FIRSATI KULLANSINLAR'

Derneğin tatil çalışmasından yararlanarak Alanya'ya gelen kamu emeklisi Ali Tunç, bir emekli olarak tatil yapmanın maddi olarak zor olduğunu fakat yapılan projeyle makul fiyatla tatilin tadını çıkardığını söyledi. Tunç, şöyle dedi:

"Geçmişte Alanya'ya gelmiştim ama Alanya'yı bugün daha farklı ve gelişmiş gördüm. Bize bu imkanı sunan TÜED yöneticilerine, tur firması yetkililerine, konaklama alanlarımıza çok teşekkür ediyoruz. İnşallah bundan sonra da böyle güzel projelerle karşılaşırız. Emeklimiz gerçekten zor durumda. Emeklinin tatil yapacak imkanı yok ama yapılan bu protokolla ülkedeki 11 milyon emekliden en azından bu uygun imkana sahip olanlar vardır. Kesinlikle bu tatil fırsatını kullansınlar."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Emeklilerin havaalanında karşılanmasından görüntü

Emeklilerin şehir gezisinden görüntü

Çiğdem Taşar Röp

Arif Yıldız Röp

Ali Tunç Röp

Emeklilerden genel görüntü

HABER- KAMERA: Engin ANAK/ALANYA (Antalya),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Mahmut Yıldırım Diyarbakır Mardin Politika Güncel Haberler

title