Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

,, yurt içi, Avrupa ve Ortadoğu Fuarlarına katılabilecek vasıfta üretim yapılmıştır.

,, yurt içi, Avrupa ve Ortadoğu Fuarlarına katılabilecek vasıfta üretim yapılmıştır."

Projeyle eskiden popüler olan ancak günümüzde genel anlamda unutulmaya yüz tutmuş el sanatları kategorisindeki kilim dokuma kültürüne can suyu verildiği, tanıtım anlamında Mut kiliminin hak ettiği seviyeye tekrar çıkarılması amaçlandığı kaydedildi.

Murat SÖZERİ / MUT, FOTOĞRAF)

///////////////////////

Mut'ta doğalgaz anketi

MERSİN'in Mut İlçesi'ne doğalgaz gelmesi amacıyla belediye tarafından yapılan başvuruyu değerlendiren Botaş Genel Müdürlüğü ilçede anket yapacak.

Belediye Meclisi'nden geçtiğimiz ay yetki alarak ilçeye doğalgaz hattı döşenmesi için Botaş Genel Müdürlüğü'ne başvuruda bulunduklarını söyleyen Belediye Başkanı Murat Orhan, "İlçemiz için sevindirici bir gelişme oldu. Enerji Bakanlığımızdan bir yazı geldi, çalışmalar başladı. Anket yapılacak ve ilçemizden en az yüzde 60'ın üzerinde bir talep olması durumunda ilçemize doğalgaz gelecek. Bu konuda Ekonomi Bakanımız Zafer Çağlayan'ın büyük katkısı oldu" dedi.

Başkan Orhan, ilçe merkezinde 17 bin hane olduğunu, en az 10 bin hanenin doğalgaz talebinde bulunmasını beklediklerini kaydetti. Murat Orhan, proje kapsamında Karaman ile Mut arasında 57 kilometrelik boru hattı döşenerek 1 yıl içerisinde tamamlanmasının beklendiğini sözlerine ekledi.

Murat SÖZERİ / MUT

////////////////////////////

Erdemli emniyetine araç takviyesi

ERDEMLİ İlçesi'nde, Polis Hizmetlerini Güçlendirme Geliştirme Derneği'ne yapılan bağışlarla İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bir adet hizmet aracı alındı.

Polis Hizmetlerini Güçlendirme Geliştirme Derneği, alınan aracı törenle teslim etti. Törende konuşan Emniyet Müdürü Dağı tüm ekonomik sıkıntıya rağmen emniyet güçlerini desteklemekten geri kalmayan Erdemli halkına ve Erdemli Polis Hizmetlerini Güçlendirme ve Geliştirme Derneği'ne teşekkür etti. Emniyetin araç sıkıntısının kalmadığını kaydeden Dağı, göreve geldiği 2008 yılından bu yana yedisi motosiklet olmak üzere toplam 9 hizmet aracını emniyete kazandırdıklarını belirtti. Dağı "Temennimiz arkadaşlarımızın görevlerini kazasız belasız yerine getirmeleridir. Bilindiği gibi Mersinimizde 17. Akdeniz Oyunları yapılacak. Akdeniz Oyunları kapsamında halter, plaj voleybolu ve atıcılık branşlarında yarışmalar ilçemizde oynanacak. Yeni aldığımız aracı Kızkalesi Polis Merkezi'ne tahsis ettik. Yaz döneminde burası çok faal durumda oluyor. Bu yıl plaj voleybolu maçları da Kızkalesi'nde olmasından dolayı polis merkezimizi hem personel, hem de araç yönünden güçlendirdik. Bizler Erdemli halkının huzur ve güveni için çalışmaktayız. Bugüne kadar nasıl canla başla çalıştıysak, bundan sonra da aynı titizlikle çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi

Hizmete giren araç için kurban kesilerek dua edildi.

Mehmet DOĞANER / ERDEMLİ

////////////////

Moloz uyarısı

ADANA Büyükşehir Belediye zabıta ekipleri, belirlenen moloz döküm alanı dışında gelişigüzel olarak kentin boş alanlarına moloz dökenlere karşı daha etkin mücadele başlattı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Tarık Öncel, kış aylarının bitmesiyle inşaat sektörünün hızlandığını ve bunun sonucu olarak inşaatlardan çıkan atıkların firma ve kişilerce rastgele kentin bazı yerlerine döküldüğünü söyledi.

Sarıçam'da moloz döküm alanı olduğunu hatırlatan Tarık Öncel, "Normalde molozların döküm alanına götürülmesi gerekiyor. Ancak bazıları ısrarla boş arsalara gelişigüzel molozları döküyor. Böyle olunca da evinde küçük tamirat yapan vatandaşlar da çıkan malzemeyi onun üzerine döküyor. Sonucunda Adana'ya yakışmayan görüntü kirliliği oluşuyor. Molozlar döküm alanına dökülmeli, gelişigüzel yerlere dökülmemeli" dedi.

Vatandaşları son kez uyardığını belirten Tarık Öncel, döküm alanı dışına moloz dökmenin cezasının 182 TL'den başlayarak 9 bin 200 TL'ye kadar çıktığını belirtti. Öncel "Vatandaşa ceza yazmak istemiyoruz. Tekrar uyarıyorum. Molozları gelişigüzel yerlere dökmesinler, moloz döküm alanına götürsünler. Amacımız ceza yazmak değil, Adana'nın temiz olmasını sağlamak. Vatandaşlarımız da bu konuda duyarlı olsunlar ve sağa sola moloz dökenleri gördüklerinle Alo 153'e bilgi versinler. Hepimiz bu şehirde yaşıyoruz" diye konuştu.

Tarık Öncel, moloz dökülmemesi gereken yerlere Büyükşehir Belediyesi'nin uyarı içeren tabelasını astıklarını, bu tabelada molozun nereye döküleceğinin ve bilgi için nereye başvurulacağının belirtildiğini sözlerine ekledi.

ADANA,

////////////////

Sarıçam Meclisi'nde 'çöplük taşınsın' kararı

ADANA'nın merkez Sarıçam Belediye Meclisi'nde Sofulu Çöplüğü'ndeki katı atık bertaraf tesislerinin ilçenin imajını olumsuz etkilediği gerekçesiyle taşınması kararı alındı.

Meclis Başkan Vekili MHP'li Bayram Sayar başkanlığındaki olağan Meclis toplantısında Sayar'ın teklifiyle gündeme alınan Adana Büyükşehir Belediyesi Katı Atık ve Bertaraf Tesisleri'nin başka bir yere taşınması yönündeki komisyon raporu okundu.

Gündeme ilişkin söz alan AK Parti'li üyeler Mustafa Kebude ve Cabbar Konuk karara destek verdiklerini belirterek, "Sofulu Çöplüğü, Sarıçam'ın gelişiminin önündeki en büyük engel. Bu katı atık tesislerinde en az işlenen çöp Sarıçam'ın. Çöpü kim üretiyorsa orada tesisler kurulmalı. En çok çöp Seyhan ve Çukurova ilçesinde üretiliyor" dediler. Teklifin sahibi olan Meclis Başkan Vekili Bayram Sayar da kararın Büyükşehir Meclisi'nde görüşüleceğini belirterek, "Büyükşehir Belediye Meclisi bu karar hakkında maddi gerekçelerle karşı çıkabilir. Ancak, katı atık depolama tesislerinin daha sonra yaşam alanına çevrilmiş çok sayıda örnekleri var. Ayrıca buranın arsasının maddi değerinin çok küçük bir kısmı bile yeni tesis yapmaya yeter "diye konuştu.

Yapılan oylamada teklif oy birliğiyle kabul edildi.

ADANA,

/////////////

Avrupalı öğrenciler, yaşayan hazinelerle buluştu

OSMANİYE Korkut Ata Üniversitesi, Gençlik Programı kapsamında hazırlanan proje ile Türkiye, İngiltere, Fransa ve Estonya'dan öğrencilerin Osmaniye'ye geldiğini söyledi. Aydemir, projenin amacının öğrencileri aktif yaşlanma konusunda bilgilendirmek olduğunu belirtti.

'GENÇLER YAŞLI, YAŞLILAR ÇOCUK OLACAK'

Eski-yeni arasında bir köprü görevi görecek olan proje ile AB gençlerin dinamizm ile Osmaniye ilindeki yaşlıların tecrübesini birleştirmeyi hedeflediklerini ifade eden Aydemir, "Onların deneyimini kitaplaştıracağız. Projemiz boyunca bir gün tüm genç katılımcılar yaşlı olacak, huzurevi sakinleri ise çocukluklarına geri dönecekleridir. Projemizin ikinci boyutu ise 'aktif yaşlanma' bilincinin oluşturulmasıdır. Ülkemizde aktif yaşlanma politikalarının uygulanması gelecekte karşı karşıya kalınabilecek risklerin en aza indirilmesi hususunda büyük önem arz etmektedir. Bu sebeple projemizin bir önemli hedefi tüm genç ortaklarımıza aktif yaşlanma bilincinin önemini aşılamaktır. Diğer bir hedef ise imkanı kısıtlı gençlerin projeye dahil edilerek sosyal ve bireysel gelişimlerine katlı sağlamaktır. AB projeleri ile hiç tanışmamış bireylerin ve yabancı bir arkadaşı olmayan bir çok Osmaniye'deki geçleri yabancı misafirlerimiz ile kaynaştırarak önyargıyı azalmak ve hoşgörüyü artırmaktır temel hedefler arasındadır" diye konuştu.

ALTIN ÖĞÜTLER

Eğitimci Yunus Turhan, daha sonra yaşlıların düşünce ve tavsiyelerini tercüme ederek öğrencilere aktardı. Huzurevi sakinlerinin tavsiyeleri arasında "Erken evlenmeyin, 3 çocuktan fazla yapmayın, ailenize sahip çıkın, hayatınızı yaşayın ancak kimsenin kalbini de kırmayın" gibi öneriler dikkat çekti. Huzurevi sakinleri ziyaretten dolayı da memnuniyetlerini ifade etti. Ziyarette ayrıca öğrenciler huzurevi sakinleri ile bol bol fotoğraf çektirdi. Huzurevi Müdürü Sabit Demir de ziyarete gelenlere ikramlarda bulundu.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE,

/////////////

Eczacılardan ÇÜ'ye botanik park

ÇUKUROVA Üniversitesi

, 9'uncu dönem mezuniyet töreninde 298 öğrenci yemin edip, resmen polis oldu.

Okul bahçesinde düzenlenen törende Hatay PMYO Müdürü Cumali Aslancan, günümüz dünyasında bilgiye ulaşmanın kolaylığı, teknolojik gelişmelerin getirdiği yeniliklerle, hem suç sayısında, hem de suçların işlenme şekillerinde önemli niteliksel gelişmeler ve değişmeler meydana getirdiğini, bu doğrultuda suçlu profilinin de geliştiğini ve değiştiğini söyledi.

Aslancan, "Suçla mücadele sadece güvenlik birimleriyle yapılamayacak kadar karmaşık ve zor bir olgudur. Bu durum karşısında bütün kamu kuruluşlarının seferber olmasının yanında, toplumun bütün kesimlerinin aktif olarak bu mücadelede yer alması gerekmekte, bunu başaran toplumlar suçla mücadelesini sağlıklı bir şekilde yürütmekte ve başarılı olmakta, bunu başaramayan toplumlar ise kaostan kurtulamamaktadır" dedi.

Vali Yardımcısı Kadim Doğan ise konuşmasında polis adaylarının 2 yıllık eğitimden sonra birer kamu görevlisi olarak halkın can ve mal güvenliğini, huzurunu korumada görev alacağını vurgulayıp, meslek yaşamlarında başarılar diledi.

Gidecekleri görev yerlerinde huzur ve güvenliği koruma konusunda polis adaylarına tavsiyelerde bulunan Vali Yardımcısı Kadim doğan, insan haklarına saygılı olma ve toplumun yapısına uygun davranma konusunda uyarılarda bulundu.

Törenin sonunda dönem birincisi Ramazan İfik yaş kütüğüne plaket çaktı. Dereceye giren öğrencilere diplomaları verildi. Genç polisler, yemin edip, ailelerinin alkışları eşliğinde tören geçişi yaptı. Yürüyüşün ardından genç polisler, keplerini havaya fırlatarak, mezuniyetlerini kutladı.

Mehmet EZER/ ANTAKYA

//////////////

Niğde PMYO'da mezuniyet sevinci

NİĞDE Polis Meslek Yüksek Okulu'nda 11'inci dönemde 351 öğrenci mezun oldu.

Niğde Valisi Alim Barut, Polis Akademisi Başkanı Remzi Fındıklı ve il protokolü ile genç polislerin ailelerinin katıldığı törende konuşan Okul Müdürü Mersül Sevindik, "Mezun olan genç polislerimiz Atatürk ilkeleri ışığında, milli ve manevi değerlerimize yürekten bağlı iletişime açık, medeni cesaret sahibi, öfke kontrolünde başarılı, mevzuat bilgisi yeterli ailevi, sosyal, sportif ve kültürel bilgi ve becerilerle mücehhez bir şekilde bu yuvadan ayrılmaktadırlar" dedi.

'POLİS TOPLUMUN AYNASIDIR'

Polis Akademisi Başkanı Remzi Fındıklı da konuşmasında genç polislerin ailelerini ve okul yöneticilerini tebrik etti. Fındıklı, "Hayat korkudan arındırılıp güvenli bir hale getirilince hayattır. Korkulu bir hayat, hayat değildir. Güven insan vücudundaki kan gibidir. Kanın vücuttaki görevi neyse güvenin toplumda da yeri aynıdır. Nasıl insan kansız yaşayamazsa güvensiz de yaşayamaz. Toplumda insanlar güvenle yaşıyorsa, evlerinde, işlerinde güvenli bir şekilde hayatlarını sürdürüyorsa bu polisler sayesindedir. Güven denilince akla ilk gelen polistir. Polis halkın güven eli, yardım elidir. Polis toplumun aynasıdır" diye konuştu.

Niğde Valisi Alim Barut da genç polisleri tebrik edip, meslek yaşamlarında başarılar diledi. Daha sonra dönem birincisi Selçuk Şahin yaş kütüğüne plaket çaktı ve ardından dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından diploma ve ödülleri verildi. Ödül töreninin ardından mezun olan öğrenciler yeminleri ettiler ve tören geçişi yaparak protokol üyelerini ve katılımcıları selamladı. Tören sonunda genç polisler, hep birlikte keplerini havaya atıp, aileleriyle kucaklaştılar.

Uğur MART/ NİĞDE,

/////////////////

AÇS'de 500 fidan toprakla buluştu

ADANA Çimento'nun

,

//////////

Çok okuyanlar ödüllendirildi

MERSİN Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nce 'Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek için Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı

,

/////////////

Sertifikalı ve eğitimli anne oldular

MERSİN'in merkez Mezitli İlçesi'nde bir süreden beri yürütülen Aile Eğitim Programı'nda başarılı olan 30 anneye sertifikaları verildi.

Viranşehir 75. Yıl Ortaokulu ile Kuyuluk Ortaokulu'nda açılan kurslara katılan 30 anne için tören düzenlendi. Törende konuşan Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Nenni, "Toplumumuzun temeli ailedir. Ailenin temeli de kadındır. Bu anlamda kadınlarımızın eğitimli ve bilinçli olması çok önemlidir. Biz de bu kapsamda annelerimizi eğitmek üzere böylesine güzel bir projeyi ilçemizde uyguladık" dedi.

Kursiyerlerin edindikleri bilgileri, aile hayatlarında, çocuklarının eğitiminde en güzel şekilde kullanacaklarını ümit ettiğini belirten Nenni, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Günümüz şartlarında çocukların eğitimi büyük önem kazandı. Çocuklarımızı artık kontrol etmekte aileler, anne babalar zorlanıyor. Çünkü çocukları etkileyen teknolojik olsun, çevresel olsun çok çeşitli faktörler var. Bu anlamda çocuklarımıza faydalı olabilmek için ailelerimizin de bilgili ve donanımlı olması gerekiyor. Onun için bizler de anneleri eğitmek üzere bu tür programları düzenliyoruz. Hedefimiz; anne, baba, çocuk ve ergen ilişkisini güçlendirerek 7-19 yaş arasında çocukları bulunan tüm bireylerin çocuklarıyla sağlıklı ve etkili iletişim kurmasına yardımcı olmaktır"

Konuşmanın ardından kursu başarıyla bitiren 30 kadına, çocuklar tarafından tepsi içinde getirilen belgeleri verildi

Gülhan DEMİRCİ / MEZİTLİ

,

///////////

'Türkiye, tarımda söz sahibi olacak'

ADANA Turunçgil Üreticileri

,

////////

Pozantı'da hayırseverlere teşekkür belgesi

ADANA'nın Pozantı İlçesi'nde 80. Yıl Devlet Hastanesi'ne araç alımı için nakdi yardımda bulunan 27 hayırsevere teşekkür belgesi verildi.

Kaymakamlık makamında düzenlenen belge törenine Kaymakam Kürşad Özdemir, Belediye Başkanı Mustafa Çay, 80. Yıl Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Akın Kaya ve yardımsever işadamları katıldı.

Toplantıda konuşan Başhekim Dr. Akın Kaya, hastaneye alınan diyaliz hasta taşıma aracı için katkı koyan tüm esnaf ve işadamlarına teşekkür etti. Kaymakam Kürşad Özdemir ise, "Hastanemize alınan hasta taşıma aracı için organizasyonu yapan Dr. Akın Kaya beye ve destekleriniz için hepinize teşekkür ediyorum. Bizde 'marifet iltifata tabiidir' sözü gereği teşekkür etmek istedik. Pozantılı esnaf ve işadamları hayır konusunda duyarlı oldu ve araç bir çırpıda 59 bin TL'ye alındı. Bu konuda katkı koyan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Malik GÖDELİNER/POZANTI

///////////////

Adana'da hedef engelsiz hastaneler

ADANA Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Adana Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi bir ilke imza atarak 'Engelsiz Hastaneler' projesini yaşama geçirmek amacıyla Adana Seyhan Uygulama Hastanesi Konferans salonunda bir günlük Engelsiz Hastaneler Strateji Çalıştayı düzenledi. Çalıştaya, Adana Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, etkinliği düzenleyen her iki kurumun yöneticileri ve doktorlar katıldı.

EMPATİ YAPILMALI

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Adana Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Kemal Kiraz, Engelliler Haftası'nda, Adana Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya'yla, engellilerin sorunlarıyla ilgili ne şekilde bir işbirliği yapılabileceğine dair konuştuklarını hatırlattı. Kiraz, "Sonra böyle bir çalıştayın yerinde ve yararlı olacağına karar verdik. Engellilerin sorunlarıyla ilgili empati yapmak, anların sorunlarını belirlemek ve çözme aşamasında harekete geçmek amacıyla buradayız. Hastaneleri engelli vatandaşlarımızın rahatça kullanabilmesini sağlamak istiyoruz" dedi.

İLK ÇALIŞTAYIMIZIN SONUCU ÇOK ÖNEMLİ

Kent konseyi Engelli Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya da, her insanın potansiyel engelli olduğunu belirtti. Karakaya, "Ben 14 yaşında geçirdiğim kaza sonucu engelli hale geldim. Engelli olmak, hayatın sonu değil. Önemli olan üretmeye devam etmektir. Engellilerle ilgili sorunların çözümü için sadece engellilerin çalışması geçerli olmaz. Hastanelerdeki engeller sorunun bir parçası. İlk çalıştayımızın sonucu çok önemli. Birlikte yaşamanın engeli yok. Hayat paylaşınca güzel" diye konuştu.

SORUNLARI BİRLİKTE AŞACAĞIZ

Adana Vali Yardımcısı İbrahim Avcı ise, 'Engelsiz Kent Adana' kavramının somut şekilde oluşturulması aşamasında söz konusu çalıştayın bir kilometre taşı olacağına inandığını ifade etti. Avcı, "Engelsiz hastaneler sıkıntılardan biri. Engelsiz bir kent için ve moral değerler açısından çok fazla yapacak iş var. Kamuda çalışanlar, engellilerle ilgili faaliyetleri görev ve sorumluluk olarak görmeli. İşitme engelli bir hastanın hastanede doktora derdini anlatmak için işaret dilini bilen birilerine ihtiyacı var. Sorunları birlikte aşacağız" dedi.

ADANA,

///////// - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Osmaniye Sarıçam Niğde Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title