Haberler

"Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi" Samsun Toplantısı

Türkiye'de demokrasi ve insan haklarına ilişkin değerlerin güçlendirilmesi, bu bağlamda farkındalığın arttırılması, eğitim sisteminin demokratik standardının yükseltilmesi amacıyla "Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi" Hibe Programı...

Türkiye'de demokrasi ve insan haklarına ilişkin değerlerin güçlendirilmesi, bu bağlamda farkındalığın arttırılması, eğitim sisteminin demokratik standardının yükseltilmesi amacıyla "Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi" Hibe Programı yayınlandı.

Bu çerçevede farkındalık oluşturma adına Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı, Avrupa Konseyi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile "Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi" Hibe Programı tanıtım toplantısı İl Özel İdare toplantı salonunda yapıldı.

Türkiye'de 5 ilde gerçekleştirilen toplantıya Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı'ndan Adem Bozkurt ve Hüseyin Öztürk ile Avrupa Konseyi'nden Ahmet Murat Kılıç katıldı. Samsun'dan ise İl ve İlçe AR-GE Birimleri, okul ve kurumlarımızdan müdür, müdür yardımcıları, öğretmenler, kurum/kuruluş temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri hazır bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora yaptığı konuşmada, "Ülkemizde özellikle demokratik vatandaşlık bilincinin oluşmasına ve insan haklarına saygının gelişmesine katkı sağlayacak olan bu hibe programının iyi değerlendirilmesi ve okul/kurumlarımıza yaygınlaştırılması önemlidir. Süreci iyi değerlendirerek öğrenci, öğretmen, idareci ve velilerimizin bu projeden istifadesini sağlamak lazım" dedi.

Açılışta konuşan MEB Talim Terbiye Kurulu Yetkilisi Hüseyin Öztürk, "Demokratik vatandaşlık ve insan hakları ülkemizde sorunların yaşandığı bir alan. Bu sorunların ortadan kaldırılması ve daha demokratik ve insan haklarına saygılı bir toplumun oluşturulması adına bu hibe çağrısı önem arz etmektedir. Samsun'un hibeler konusunda ki başarısını biliyoruz ve bu çağrıya da gerekli başvurunun yapılacağını umuyoruz" diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına konuşmasını yapan Şube Müdürü ve AR-GE Yönetici Kadri Bektaş, "Hibelerde eğitim kurumları bazında Türkiye 1.'si, Bu Benim Eserim Proje Çalışmalarında Bölge 1.'si-Türkiye 2.'si, TÜBİTAK Ortaöğretim Proje Yarışması'nda Bölge 1.'si ve muhtemelen Türkiye 1.'si olmamızda sizlerin fedakarca çalışma ve gayretleriniz, akıl ve alın terleriniz vardır. Demokratik vatandaşlık ve insan hakları ile ilgili olan bu hibe programına da aynı gayretle gerekli başvurunun yapılacağından eminim" şeklinde konuştu.

Programda; proje genel tanıtımı Hüseyin Öztürk, proje rehberi tanıtımı Adem Bozkurt, proje faaliyetleri Ahmet Murat Kılıç, mantıksal çerçeve Çetin Kopuz ve bütçe İbrahim Büyükdağ tarafından anlatıldı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Öztürk Türkiye Samsun Politika Güncel Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title