Haberler

Demirtaş, Yüzde 20'lik Oy İçin Formülünü Anlattı

Güncelleme:

Daha önce seçimlere parti olarak gireceklerini açıklayan Demirtaş, HDP'ye oy veren herkesin bir oy daha bulması durumunda oy oranının yüzde 20'leri bulacağını belirtti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP'nin 2015 seçimlerine "parti olarak katılacağını" açıklamasını bir kez daha yineledi. HDP'ye oy verenleri göreve çağıran Demirtaş "Herkes 1 oy bulsa yüzde 20'yi aşarız" dedi.

Selahattin Demirtaş dün, Almanya'nın Frankfurt kentinde faaliyet gösteren Mezopotamya Kültür Merkezi ve Halkevleri'nin düzenlediği "Şengal'den Kobane'ye Halkların Dayanışma Toplantısı"nda yaptığı açıklamada, 2015 genel seçimlerinde parti olarak yüzde 10 seçim barajını aşacaklarını söyledi.

"HERKES BİR OY DAHA BULSA..."

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, yüzde 9,9'luk bir oy alarak Türkiye genelinde halkın HDP'ye olan ilgilisini gördüklerini belirten Demirtaş, HDP'ye oy veren herkesin bir oy daha bulması durumunda oy oranlarının yüzde 20'leri bulacağını söyledi.

"HDP TÜRKİYE'NİN PARTİSİDİR"

İlk kez parti olarak halkın karşısına çıktıklarını da ifade eden Demirtaş, "HDP, Türkiye'nin partisidir, Karadeniz'den Trakya'ya kadar her bölgeden çok olumlu tepkiler alıyoruz. 2015 seçimlerinden de büyük bir başarıyla çıkacağız" dedi.

HDP, SEÇİMLERE PARTİ OLARAK GİRECEK

Demirtaş, HDP'nin yüzde 10 barajına rağmen seçimlere parti olarak gireceğini, iki gün önce de katıldığı bir TV programında açıklamıştı. Demirtaş, "Yüzde 10 barajı rahat aşılacak. Önce kendimiz, kafamızdaki barajı aşarsak" demişti.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Selahattin Demirtaş Almanya Türkiye Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (49)

FlymustiMobil-IOS:

Türkiye'nin partisi olmak için Mert olmak Lazım cumhurbaşkanlığı seçimleri gibi konuşup sonra insanları sokağa döküp tekrar Türkiye partisiyiz deyip oy alaçağını düşünüyor yanılıyorsun demirtaş 2 ağızlı olma Mert ol bölüçüsün sen

26
35
yanıtYanıtla
nihahaha:

buna sadece gülünür hadi gülek :D

19
28
yanıtYanıtla
BahozMobil-IOS:

Baraj asmayı rüyanda belki görürsün. Keske bu adam değişse de kurtulsak

7
40
yanıtYanıtla
vatanseverMobil-ANDROID:

hdp terör partidir kansız demirtaş tarih bile yazmıycak senin gibileri

13
33
yanıtYanıtla
aydın:

Neden olmasın HDP yükselişte olan bir parti akp nin yolsuzluğu chp nin iç karışıklıklarını mhp hakeza bahçeliyi artık yeterli bulmayanlar . . Ve arada Yükselen genç bir siyasetçi özgürlükçü demokrat bir duruş. Yeter ki halk Stockholm sendromundan kurtulsun

30
12
yanıtYanıtla
şahin akın:

aç tavuk kendini buğday ambarında zanneder. . 6 - 8 ekimde ne tür bi siyasetçi olduğunu gördük artık halk bunu yutmaz en son 51 mazlum insanın kanı var elinde sılho. . .

19
23
yanıtYanıtla
ruhi:

sahte yalvarmalar oyu hatta 30 a çıkartın ülkeyi ele geçirin, önce kürt partisiyik diyodu şimdi türkiye dur bahalım daha ne yalanlar, gadir inanır abinde herıld size gatılır zaten seni baniyomuş ya apoyuda lider görüyo, deliganlıysa tükürdünü yalamaz ve sana seçimde destek verir, türk milletide görür, 0 oyun artar ondan sonada planlarınızı tek tek uygularsınız, bu akşam kimse tutamaz ölürüm, sen bile tutaman yıldızlar dutamaz, partinizin sloganı.

31
11
yanıtYanıtla
TOKAT:

BEN BİR MHP Lİ OLARAK ŞUNU SÖYLEYEYİM TÜRKİYEDEKİ GERÇEK SOLCU VE HALKÇI PARTİ ASLINDA HDP DİR AMMA ŞU PKK İLE BAĞLARINI KOPARIRSA BEN BİLE OYUMU VEREBİLİRİM

25
17
yanıtYanıtla
SELAHATTİN EYYÜBİNİN TORUNUYUM:

Ama şimdi İsrail uşağıyım. Dedemin bu topraklardan kovduğu gavura hizmet eden bir hainim. Herşeye ihanet ettiğim gibi dedemin mirasınada ihanet ettim.

25
16
yanıtYanıtla
ada:

HDP nin seçim barajını zorlaması akp de panik yarattı. HDP ve Sayın Demirtaş ı itibarsizlastirma kampanyası tüm yönleriyle devam ediyor içoğlanlar arı gibi çalışıyorlar.

30
10
yanıtYanıtla
Tüm 49 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title