Haberler

Manisa'da hayat 2 dakikalığına durdu

Güncelleme:

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 85. yılında tüm yurtta olduğu gibi Manisa'nın ilçelerinde de saygı duruşuyla anıldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 85. yılında tüm yurtta olduğu gibi Manisa'nın ilçelerinde de saygı duruşuyla anıldı.

Manisa ve ilçelerinde saat 09.05'i gösterdiğinde çalan sirenlerle birlikte Manisalılar 2 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Alaşehir'deki tören

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde 10 Kasım Atatürk'ü anma töreni yapıldı. Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda yapılan tören çelenk konması ile başladı. Saat 09.05'te 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Törene Alaşehir Kaymakamı Alper Faruk Güngör, Garnizon Komutanı Ulaştırma Albay Gökhan Okursoy, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Tuncay, Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Kemal Gökmen, sivil toplum örgütleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Alaşehir Belediyesi temizlik işçileri de Atatürk'ün ölüm yıl dönümünde çevre temizliği işi yaparlarken, saat 9'u 5 geçe işlerini bırakarak, Atalarına saygı duruşuna geçti.

Kula'daki tören

Kula ilçesindeki tören, Şehit Ömer Halisdemir ve Yunus Emre Kent Meydanı'nda çelenk sunulmasıyla başladı. İki dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Saatler 09.05'i gösterdiğinde hayat adeta durdu ve tüm vatandaşlar 2 dakikalık saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okudu. Çelenk sunma töreninin ardından program, Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle devam etti.

Salihli'deki tören

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 85. yılında tüm yurtta olduğu gibi Manisa'nın Salihli ilçesinde de düzenlenen törenlerle anıldı. Saatler 09.05 gösterdiğinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk için sirenler çaldı ve şehirde hayat adeta 2 dakikalığına durdu. Salihli'deki anma töreni Atatürk Anıtı'nda gerçekleştirildi. Anma programında Kaymakam Mehmet Kamil Sağlam, Belediye Başkanı Zeki Kayda ile siyasi parti, kurum ve kuruluşlar anıta çelenk sundu. Çelenk sunmanın ardından saatler 09.05 gösterdiğinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk için sirenler çaldı. Sirenlerin çalması esnasında cadde ve sokakta ilerleyen vatandaşlar saygı duruşunda bulundu. Ardından herkes hep bir ağızdan İstiklal Marşı'nı okudu.

MASKİ ve Büyükşehir personeli Ata'yı andı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete göç edişinin 85'inci yıldönümünde, Manisa Büyükşehir Belediyesi, MASKİ Genel Müdürlüğü ve Büyükşehir iştiraklerinde görev yapan personeller, saatler 09.05'i gösterdiğinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulundu. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Manisa Yerel Politika Güncel Haberler

title