Haberler

Çukurova Sanat Günleri Başladı

Mersin'de bu yıl 10'uncu düzenlenen Uluslararası Çukurova Sanat Günleri, açılış töreniyle başladı.

Mersin'de bu yıl 10'uncu düzenlenen Uluslararası Çukurova Sanat Günleri, açılış töreniyle başladı. Törende, Çukurova Sanat Girişimi tarafından verilen Çukurova Ödülleri de sahiplerini buldu.

Bu yıl ödüle layık görülen heykeltıraş Mehmet Aksoy ödülünü Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ'dan alırken, Suriye'deki sorunlardan dolayı programa katılamayan Necah İbrahim'in ödülü edebiyatçı şair Gültekin Emre tarafından Mehmet Karasu'ya verildi. Mehmet Aksoy, ödülün kendisini gururlandırdığını belirterek, "İnsanlar ölmesin, sanatla, edebiyatla insanlığı bir adım daha öteye taşıyalım" dedi.

Törende konuşan Çukurova Sanat Girişimi Sözcüsü Demet Duyuler Doğan, 10'uncu Uluslararası Çukurova Sanat Günleri'nin Türkiye Yazarlar Sendikası, Arap Yazarlar Birliği, Çukurova Sanat Girişimi gönüllüleri, girişim destekçileri ve katılımcı kuruluşların dayanışmasıyla gerçekleştiğini söyledi.

75 ETKİNLİK GERÇEKLEŞECEK

Konuşmanın ardından edebiyatçı yazar Ferhat İşlek tarafından hazırlanan Uluslararası Çukurova Sanat Günleri özel video gösterimi yapıldı. Daha sonra Aalen Müzik Topluluğu Türkçe, Arapça, Ermenice ve Kürtçe şarkıları seslendirdi.

17-22 Mart 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek 10'uncu Uluslararası Çukurova Sanat Günleri'nde Adana, Antakya, Mersin ve Silifke'de eş zamanlı 75 sanat ve edebiyat etkinliği gerçekleşecek.

- Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muazzez İlmiye Çığ Çukurova Suriye Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title