Haberler

Çözüm Metninde Son Karar Erdoğan'ın

Güncelleme:

Hükümet ve HDP Heyeti'nin hazırladığı çözüm metnini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da görmek istediği ortaya çıktı.

Çözüm sürecinde Öcalan'dan gelen mesajlarla birlikle hükümet ve HDP Heyeti'nin ortak açıklama yapması beklenen metni açıklanmadan önce Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da görmek istediği öğrenildi.

Cumhurbaşkanlığı döneminde de yakından izleyen Erdoğan'ın, hükümetin ve AK Parti'nin HDP ile yürüttüğü trafiği yakından izlediği öğrenildi. Erdoğan'ın açıklanmadan önce görmek istediği metni HDP'li bir milletvekili okuyacak. Basın toplantısında HDP'lilerin yanı sıra hükümet ve AK Parti'den de temsilciler olacak.

ÇÖZÜM SÜRECİNDE EN KRİTİK AŞAMA

Hükümetile HDP arasındaki Çözüm Süreci trafiğinde, en kritik aşamaya gelindi. Sırrı Süreyya Önder ile Pervin Buldan'dan oluşan HDP Heyeti, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile 2 gün boyunca yaptıkları görüşmelerde, Öcalan'ın "Tahkim edilmiş eylemsizlik ilanı" için şart koştuğu 'ortak açıklama metni'ni hazırlandı.

3 GÜN, 5 GÖRÜŞME

Hükümet kanadının kamuoyuna "İyi şeyler olacak" mesajı verdiği Çözüm Süreci konusunda, sürecin başından beri görülmemiş bir trafik yaşanıyor. İmralı-Ankara-Kandil arasında son 3 günde 5'ten fazla görüşme yapıldı. Hükümet adına Yalçın Akdoğan ile İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın, Ak Parti adına Mahir Ünal'ın, HDP adına ise Sırrı Süreyya Önder, Pervin Buldan ve İdris Baluken'in yer aldığı görüşmelerde, Çözüm Süreci'nin çerçevesi konusunda ortak bir metin üzerinde anlaşılması ve o metnin hükümet-AK Parti-HDP temsilcilerince birlikte açıklanması üzerinde duruldu. Öcalan'ın ve HDP'nin 'demokratik cumhuriyet' konusundaki 10 talebini de içeren metin konusunda genel uzlaşma sağlandı.

ERDOĞAN TAKİPTE

Çözüm Süreci konusundaki gelişmeleri Cumhurbaşkanlığı döneminde de yakından izleyen Erdoğan'ın, hükümetin ve AK Parti'nin HDP ile yürüttüğü trafiği yakından izlediği öğrenildi. Erdoğan'ın yapılacak ortak açıklamanın metnini önceden görmek istediği bildirildi. Edinilen bilgiye göre, Kandil ve Erdoğan'ın da onayı olursa ortak metin bir HDP milletvekili tarafından okunacak. Basın toplantısında HDP'lilerin yanı sıra hükümet ve AK Parti'den de temsilciler olacak.

(Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Sırrı Süreyya Önder Ak Parti Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı?
500

Yorumlar (24)

DOĞRUCU DAVUTmobilWeb@haberler.com:

Bölün parçalayın satın sıfırlayın bu vatanın evlatları sizden birgün bunların hesabını soracak kokuşmuş akp zihniyeti

86
11
yanıtYanıtla
Derin StratejiMobil-IOS:

Hiç bir şey olmaz hatta iç savaşa bir adım daha yaklaşıyoruz. Ülkedeki kürtler mutlu ve kazanım elde etmiş olacak , ülkedeki Türkler ise masada yine taviz veren taraf olacak, bu ben dahil bir çok Türk te kürtlere olan düşmanlığı artıracak, Eline silah alanın karşı tarafa istediğini yaptırdığı bir devirde ,elbet bir gün de bir aşırı milliyetçi Türk ler adına bir örgüt kurar, İşte o gün Türkler içlerinde bastırdığı tüm öfkeyi kusarlar . Demedi demeyin..

65
4
yanıtYanıtla
serkan:

bebek katilinin sayın şehidlerin kelle olduğu bir ülkede çözüm sürecinden mi bahsedilir çözümü nagehan hanım açıkladı zaten seçimlerden sonra öcalan serbest akp ye oy veren herkes bunu bilsin bebek katiliyle aynı safta

57
11
yanıtYanıtla
EvdalmobilWeb@haberler.com:

Cumhuriyet kurulduğu zaman eşit haklar verılseydi bugün bunlar yaşanmazdı, bugün barış sağlanmaz sa tekecekler bu fün için de pişmanlık duyarız.

5
52
yanıtYanıtla
ABD BASARDImobilWeb@haberler.com:

bütün dünyada ki olan olaylarin , ic savaslarin ciban basi ingiliz, fransiz ve onlarin piclerinden olusan simdiki katiller sürüsü ABD sonunda bizide ic savasa sürükleyecek sunu iyi bilsinler biz 40 kisiyle baslayip 16 devlet kurmusuz 17 cisi de olur

53
4
yanıtYanıtla
ULU KAĞANMobil-ANDROID:

Yazıklar olsun Akp 'ye oy verenlere, Ülke elden gidiyor hâlâ ne bekliyorsunuz. İlla Apo' katilini başınızda'mı görmek istemiyorsunuz.Beklentiniz nedir bu süreçten anlatırımısınız?

42
13
yanıtYanıtla
Nuri KantarMobil-IOS:

Güzel sattılar şehit kanlarıyla alınan bu vatanı

43
11
yanıtYanıtla
Gülüşler akılsızlaramobilWeb@haberler.com:

Bırakın bu tehdit ayaklarını 32 Yıldır kana duymadınızmı bu ölkedekı Kürdü kendinize düşman etinız Aklınızı başlınıza ALIN Faşistler

9
44
yanıtYanıtla
ErenMobil-IOS:

Fasistin anlamini bilmeyen allahin krolari bu ülkede yaptiginiz köpeklikleri türk milleti unutmayacak. Yillardir kardes bildiklerimiz sinsi yilan ciktiya allaha sükür bunuda ögrendik bu millet ölmedi 1 milyardan fazla türk bu yilanlarida keser birgün

35
10
yanıtYanıtla
dadasmobilWeb@haberler.com:

acilimla türk kürt federasyonu ilan edilip apo yu cikaracak taip. ic savasa HAZIRMIYIZ

34
3
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title