Haberler

Çolak, Halk Oyunları Derneğine Ziyaret

Musa Çolak, Osman Ören ile birlikte Siirt Gençliği Kültür Turizm Çevre ve Halkoyunları Gönüllüleri Derneğini ziyaret etti.

Siirt Valisi Musa Çolak, AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören ile birlikte Siirt Gençliği Kültür Turizm Çevre ve Halkoyunları Gönüllüleri Derneğini ziyaret etti.

Dernek Başkanı Murat Acır ve eğitmen Zakir Alp'ten yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Musa Çolak, Siirt kültürünün yaşatılmasına büyük önem verdiklerini söyledi.

Yarışmalara hazırlanan halk oyunları ekibinin çalışmalarını da izleyen Vali Musa Çolak, öğrencilerin boş zamanlarını bu tür etkinliklerle doldurmalarının önemine değindi. Öğrencilerle bir süre görüşen Vali Çolak, "Siirt, çok güzel ve zengin bir kültüre sahiptir. Sizlerde bu kültürün önemli bir halkası olan halk oyunlarını icra ederek yaşatıyorsunuz. Dolayısıyla bu zengin kültürümüzü hem tanıtıyorsunuz hem de gelecek kuşaklara taşıyorsunuz. Öte yandan burada sizlere verilen kurslar sayesinde eğitim başarınız da artacaktır. Vali olarak ben de sizlere destek sağlayacağım. Şimdiden katılacağınız yarışmalarda da başarılar diliyorum." dedi.

AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören ise, derneğin kurulmasına destek verdiğini belirterek, "Gençlerimizin daha iyi yetişmesi için her türlü katkıyı yapıyorum. Burada görev yapan arkadaşlarımız bana böyle bir çalışmadan söz edince memnuniyetimi ve mutluluğumu kendilerine ilettim ve destek sağladım. Gençlerimize çeşitli sosyal imkanlar sağlamak durumundayız. Bu bir başlangıçtır. İnşaallah çok daha büyük işleri hep birlikte gerçekleştireceğiz. Halk kültürümüze sahip çıktıkları için dernek yetkililerine de teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Osman Ören Musa Çolak Ak Parti Siirt Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title