Haberler

Çin'in Sanayi Firmalarının Karları İlk 8 Ayda Yüzde 2,1 Düştü

Güncelleme:

BEİJİNG, 27 Eylül (Xinhua) -- Çin'de Salı günü yayınlanan resmi verilere göre, Çin'in önde gelen sanayi firmalarının karları, 2022 yılının ilk 8 ayında yıllık yüzde 2,1 düştü.

BEİJİNG, 27 Eylül (Xinhua) -- Çin'de Salı günü yayınlanan resmi verilere göre, Çin'in önde gelen sanayi firmalarının karları, 2022 yılının ilk 8 ayında yıllık yüzde 2,1 düştü. Çin Ulusal İstatistik Bürosu (NBS), her birinin yıllık ana iş geliri en az 20 milyon yuan (yaklaşık 2,83 milyon ABD doları) olan sanayi firmalarının bu dönemde birleşik karlarının 5,53 trilyon yuana ulaştığını açıkladı. NBS verilerine göre, bu firmaların birleşik gelirleri dönem boyunca daha hızlı bir büyüme hızı yakalayarak yıllık yüzde 8,4 artışla 87,89 trilyon yuana ulaştı. Kıdemli NBS istatistikçisi Zhu Hong, ticari kar yapısındaki iyileşmeye dikkat çekerek, bazı emtia fiyatlarındaki artan ivmenin, endüstriyel sürecin sonlarında yer alan üreticiler üzerindeki baskıyı azalttığını belirtti. Ocak-Ağustos döneminde 41 ana sektörden 16'sı karda büyüme kaydetti. Elektrikli makine ve ekipman imalat sektöründe kar yıllık yüzde 20,9, kimyasal hammadde ve kimyasal ürün imalatında ise yüzde 5 arttı. Zhu, hükümetin piyasa talebini artırmak için aldığı bir dizi tüketim yanlısı önlem sayesinde tüketim malları imalatının karlarının artmaya devam ettiğini belirtti.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Eylül Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title