Haberler

CHP'li Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar, Aldığı Mazbatasını Babasının Mezarının Ayak Ucuna Dikti

İzmir'in Karşıyaka İlçesi'nde yüzde 70 oy alarak CHP'den Belediye Başkanı seçilen Hüseyin Mutlu Akpınar, mazbatasının bir örneğini, Konya'nın Ereğli İlçesi'nde 2 dönem CHP'den belediye başkanlığı yapan ve 21 gün önce hayatını kaybeden babası Kenan Akpınar'ın mezarının ayak ucuna koydu.

İzmir'in Karşıyaka İlçesi'nde yüzde 70 oy alarak CHP'den Belediye Başkanı seçilen Hüseyin Mutlu Akpınar, mazbatasının bir örneğini, Konya'nın Ereğli İlçesi'nde 2 dönem CHP'den belediye başkanlığı yapan ve 21 gün önce hayatını kaybeden babası Kenan Akpınar'ın mezarının ayak ucuna koydu. Gözyaşlarını tutamayan Akpınar, "Sözümde durdum ve mazbatayı getirdim. Keşke görseydi. Ama hissettiğini biliyorum ben. Ona layık bir belediye başkanı olacağım" dedi.

Konya'nın Ereğli İlçesi'nde 1978-1980 ile 1994-1999 yılları arasında CHP'den belediye başkanlığı yapan ve geçirdiği rahatsızlık sonucu 2 yıldır tedavi gören 68 yaşındaki Kenan Akpınar, 21 gün önce hayatını kaybetti. Kenan Akpınar'ın, Mersin'den getirilen cenazesi Konya'nın Ereğli İlçesi'nde düzenlenen törenin ardından 500 Evler Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Kenan Akpınar'ın son yerel seçimde İzmir'in Karşıyaka İlçesi'nden yüzde 70 oy alarak CHP'den Belediye Başkanı seçilen oğlu Hüseyin Mutlu Akpınar ise bugün babasının Ereğli İlçesi'ndeki mezarını ziyaret etti. Emekli öğretmen olan annesi 60 yaşındaki Sabahat Akpınar ile birlikte mezarlığa gelen Hüseyin Mutlu Akpınar, aldığı mazbatasının üzerine şefaf plastik kaplanmış bir örneğini tahtaya çaktıktan sonra babasının mezarının ayak ucuna dikti.

Babasının mezarı başında konuşmakta güçlük çeken ve göz yaşlarına boğulan Akpınar, "Sözümde durdum ve mazbatayı getirdim. Keşke görseydi. Ama hissettiğini biliyorum ben. O gün de söz verdim. Ona layık bir belediye başkanı olacağım. Hep yanımda" dedi. Elindeki kalemle avucunu açarak imza atan Akpınar, şunları söyledi:

"Her attığım imzada onu düşünerek yapıyorum. Her imza bir kişinin değil, halkın faydasına olan imza. Her attığım imzanın arkasındayım. Ölünceye kadar onurla arkasında duracağım imzalar atıyorum. O bir isim bıraktı gitti bize. Türkiye'ye mal olmuş bir insanın oğlu olmanın büyük bir onurunu yaşıyorum ve sorumluluğunu taşıyorum. Babama söz verdim. Ona Türkiye rekorunu kırıp getireceğim diye söz verdim. O sözümde durmamda bana yardımcı olan tüm Karşıyakalılara da çok teşekkür ediyorum. Mazbatamı da burada sürekli durması için burada bırakacağım. Hem babam hem de Ereğli halkı bundan gururlanacak. Ben buna inanıyorum."

Mezarın baş ucundaki çınar ağacığını göstereren Akpınar, "Babam bir ulu çınar gibiydi. Ayak ucuna da dikkik ulu çınarı. Çınar'ın altında rahat uyuyacak" diye konuştu. - Ereğlikonya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Mutlu Akpınar Karşıyaka Ereğli Konya Politika Güncel Haberler

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den 'Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok' çıkışı

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den "Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok" çıkışı

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title