Haberler

Çankırı Afrin'de Yaralanan Gazi Buran Narkozluyken İstiklal Marşı'nı Okumuş

Afrin'de yaralanan Gazi Buran narkozluyken İstiklal Marşı'nı okumuşAFRİN'de devam eden Zeytin Dalı Harekatında teröristlerin önceden tuzakladığı mayının infilak etmesi sonucunda yaralanan Çankırılı Jandarma Uzman Çavuş Oğuzhan Buran (28), Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ndeki (GATA)...

Afrin'de yaralanan Gazi Buran narkozluyken İstiklal Marşı'nı okumuş

AFRİN'de devam eden Zeytin Dalı Harekatında teröristlerin önceden tuzakladığı mayının infilak etmesi sonucunda yaralanan Çankırılı Jandarma Uzman Çavuş Oğuzhan Buran (28), Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ndeki (GATA) tedavisinin ardından Çankırı'daki babaevine getirildi. Gazi Buran, Hatay'da tedavi altında narkozluyken İstiklal Marşını okuduğunu ve 'Ben Türküm' diye bağırdığını söyledi.

1 Nisan 2018 tarihinde Afrin'in Kestele Hidirya bölgesinde intikal halinde olan askeri aracın geçişi sırasında patlayan mayın nedeniyle bir UMKE elemanının şehit olduğu ve bir albay ve bir binbaşı doktor ile birlikte yaralanan Jandarma Uzman Çavuş Oğuzhan Buran, tedavi olduğu GATA'dan taburcu oldu. Yaralı 3 askerden biri olan 2 çocuk babası Buran, ilk olarak Hatay Kırıkhan Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığını ardından da ambulans uçakla GATA'ya gönderildiği süreci anlattı.

Afrin'deki operasyonlar kapsamında askerlere gıda malzemesi götürdükleri esnada araçlarının EYP'ye bastığını söyleyen Gazi Buran, 'Kilis Gülbaba'dan sabahları çıkıp Afrin'de akşama kadar askerlerimizi ziyaret ediyorduk, morallerini yükseltmek amacıyla. Onlara erzak götürüyorduk yiyecek, içecek gibi. Onları götürünce, askerlerimiz de bizi görünce mutlu oluyordu. 1 Nisan'da Afrin'de aracımızla EYP'ye bastık. Araç 4-5 takla attı. Sağ çıktık elhamdülillah. Çıktıktan sonra emniyet aldık. Komutanımızla birlikte diğer yararlıları kurtardık. Ancak Erzurum Sağlık Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) paramedik personeli Burak Tatar şehit oldu. Araçta 4 kişiydik. 1 Albay, binbaşı doktor, UMKE'ci arkadaş ve ben vardım. Doktorun durumunun kritik olduğunu duydum ve çok üzüldüm' dedi.

NARKOZLUYKEN İSTİKLAL MARŞI'NI SÖYLEMİŞ

Gazi Buran, Hatay'daki tedavisi esnasında narkozluyken İstiklal Marşı'nı söylediğini ifade ederek, 'Tedavi için bizi Hatay Devlet Hastanesine götürdüler. Narkoz verdiler şoka girmişim. Narkozluyken de İstiklal Marşını söylemişim, 'Ben Türküm' diye bağırmışım. Doktorlar öyle söyledi. Narkozdan sonra Hatay valimiz, komutanlarımız, İçişleri Bakanımız ziyaretime geldi. Hatay'da 2 gün kaldım. Kafama ve dudağıma dikiş attılar, kaburgamda hafif ezik var. Daha sonra Ankara GATA'ya sevk ettiler psikiyatri bölümü baktı bir şey çıkmadı. Biraz raporla tekrar görevimin başına döneceğim? şeklinde konuştu.

TEKRAR GİTMEK İSTİYORUM

Tamamen iyileştikten sonra tekrar Afrin'e gitmek istediğini dile getiren Buran, 'Oradaki arkadaşlarımın hepsine selam söylüyorum. Allaha emanet olsunlar, hepsinin başları dik olsun. Bu millet hep onların arkasında. Bayrak inmez, vatan bölünmez' dedi.

Baba Kemal Buran ise oğlunun sağ salim evine dönmesine sevindiklerini belirterek, 'Oğlumuz geldi, sevinçliyiz, mutluyuz. İlk olayı duyduğumuzda şoka girdik böyle bir şey beklemiyorduk. Şu anda mutluyuz. Oradaki askerlerimizin Allah yardımcısı olsun. Gece gündüz duacılarıyız. Allah analarına, babalarına, vatana bağışlasın' dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gülhane Askeri Tıp Akademisi Çankırı Afrin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
title