Haberler

Çanakkale Berberoğlu, Diyarbakır Baro Başkanı'nın Gözaltına Alınmasını Değerlendirdi

Berberoğlu, Diyarbakır Baro Başkanı'nın gözaltına alınmasını değerlendirdi CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, partisinin seçim çalışmaları kapsamında Çanakkale'ye geldi.

Berberoğlu, Diyarbakır Baro Başkanı'nın gözaltına alınmasını değerlendirdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, partisinin seçim çalışmaları kapsamında Çanakkale'ye geldi. CHP İl başkanlığında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Berberoğlu, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin gözaltına alınması konusunda "Televizyon programında bir ifade kullanan ve terör örgütü propagandasıyla suçlanan bir baro başkanı, baroda gözaltına alınıp ifadeye götürülüyor. Burada bir orantısız adaletsizlik var gibi geliyor" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, partisinin seçim çalışmalarına destek vermek üzere Çanakkale'ye geldi. Parti binasında basın toplantısı düzenledi. CHP Çanakkale milletvekilleri Muharrem Erkek, Bülent Öz, Çanakkale İl Başkanı Hamza Karagöz, Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder ve partililer de toplantıya katıldı.

"NEYE DAYANARAK GÖZALTI KARARI ALINDI"

Toplantıda bir basın mensubunun Diyarbakır Baro Başkanı Av. Tahir Elçi'nin gözaltına alınmasını hatırlatması üzerine CHP'li Berberoğlu, "Şunu merak ediyorum ben. Sayın Başbakan, televizyon programında IŞİD bombacıları eyleme geçmedikleri zaman gözaltına alma ve tutuklama yönünde bir gerekçe bulamadığından yakınıyor. Sözle işlenmiş, atılan bir suç var ortada. Baro Başkanının adresi belli, atılan suçun işlendiği mecra bir televizyon programı. Dolayısıyla delil karartma şüphesi de yok. Neye dayanarak gözaltı kararı alındı? Dava açılabilir. Hepimiz hakkında açılabilir. Tercihim ki sayın Genel Başkanımızın talimatıdır. Hepimiz dokunulmazlıklarımızı bırakıp her türlü ifadelerimiz ve eylemimiz için sade vatandaş gibi kamuoyu önünde yargılanmak isteriz. Adil bir yargıya taraf olmak isteriz. Ondan yana bir korkumuz yok. Türkiye Cumhuriyeti'nde hiçbir yurttaşının da olmaması lazım. Dolayısıyla dava açılabilir. Kimseye dava açılamaz diye bir kural yoktur. Ama gözaltının özel kuralları vardır. Yani bugün IŞİD bombacısı kalkıyor, polis takibindeyken Ankara'ya geliyor. İki tane adamı getiriyor. Sabah kahvaltı ettiriyor. Katliamdan sonra tekrar Adana üzerinden Gaziantep'e dönüyor. Olaydan 5 gün sonra gözaltına alınıyor. Televizyon programında bir ifade kullanan ve terör örgütü propagandasıyla suçlanan bir baro başkanı, baroda gözaltına alınıp ifadeye götürülüyor. Burada bir orantısız adaletsizlik var gibi geliyor" dedi.

"EN ÖNEMLİ NOKTA EYLEM İLE SÖYLEMİ AYIRMAK"

Bir başka basın mensubunun AK Parti Mardin Milletvekilinin de canlı yayınlanan bir televizyon programında aynı sözleri kullandığını ve video kaydının yayınlandığını söylemesi üzerine Berberoğlu, CHP olarak ifade özgürlüğünden yana olduklarını belirterek, "Yani terörle mücadelede en önemli nokta eylem ile söylemi ayırmaktır. Terör örgütü propagandası, Türkiye'nin uzun zamandır verdiği bu mücadelede haklılık zeminini ortadan kaldırmamalıdır. Kimsenin ettiği laf ile ilgili ben yorum yapmam. Tek yapacağım şey sizin sorunuzda da yatan o çifte standardı işaret etmektir. Bu da demin verdiğim daha teyit edecek bir başka örnektir. Orhan Miroğlu'nun sözlerinden bahsediyorsunuz. Dinlemedim ben açık söyleyeyim. Aynı amaca mı hizmet ediyor bilmiyorum. Tahir Bey'i dinlemiştim. Zaten televizyonlar döne döne veriyor. İfade özgürlüğünün sonuna kadar kullanılacağı bir ülkeden yana olmak zorundayım. Eski mesleğim ifade özgürlüğü ve halkın haber alma özgürlüğü üzerine kurulu bir meslekti. Siyaset bu tür kurumların olmadığı, bu tür özgürlüklerin yaşanmadığı ortamda demokrasiyi geliştiren bir mecra olamıyor maalesef. Türkiye'de hakikaten yaşanacak bir Türkiye'ye yakışan bir demokrasi istiyorsak bu tür hatalara düşmememiz lazım" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muharrem Erkek Tahir Elçi Diyarbakır Bülent Öz Politika Güncel Haberler

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Ekmek bıçaklı vahşet! Eve köpek getirdiği için kavga ettiği oğlunu öldürdü

Ekmek bıçaklı vahşet! Eve köpek getirdiği için kavga ettiği oğlunu öldürdü

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title