Haberler

Burdur'da Gençler Çanakkale'yi Konuştu

Güncelleme:

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Gönüllü Ol Öğrenci Topluluğu tarafından Gençler Çanakkale'yi Konuşuyor konulu program düzenlendi.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Gönüllü Ol Öğrenci Topluluğu tarafından Gençler Çanakkale'yi Konuşuyor konulu program düzenlendi.

MAKÜ Konferans ve Sergi Salonu'ndaki programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karaca, İl Müftü Yardımcısı Halil Taş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Çetinkaya, Türk Ocakları Şube Başkanı Mustafa Kılınç ile öğrenciler katıldı.

Etkinliğin moderatörlüğünü yapan okutman Himmet Büke, Çanakkale'nin tarihte eşine az rastlanır bir savaş örneği olduğunu söyledi. Büke, şöyle dedi: "Bitti, tükendi denilen Devleti Aliye'nin son ve müthiş hamlesidir. Madde ile açıklanmayacak, sadece mana ile ifade edilebilecek bir diriliş destanıdır. Çanakkale Müslüman Türk'ün Ergenekon'udur. Teknoloji, Çanakkale'de yenemeyeceği bir şeyle karşılaştığını ilk kez anlamıştır. İmanın, azmin ve inancın neler yapabileceğini, ümidin hep var olduğunu, mücadelenin sadece maddi unsurlarla yapılamayacağını Çanakkale bize göstermiştir. Ceddimiz orada adeta bize yüzyıllar ötesine bir öğüt verircesine bunu göstermiştir."

Büke'nin konuşmasının ardından 10 sivil toplum kuruluşuna üye gençler Çanakkale Savaşı'nı anlatan sunumlar yaptı. Etkinlik şehitler için dua edilmesiyle sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Mehmet Karaca Çanakkale Burdur Politika Güncel Haberler

title