Haberler

Brüksel'de Yerel Basın Buluşması

"Belçika ve Türkiye’de Karşılaştırmalı Yerel Medya" panelinde, kamu ve ticari kuruluşlarla ilişkilerin medya özgürlüğüne etkileri ve yerel medyanın iletişim çağında yaşamını nasıl sürdürebileceği konuları masaya yatırıldı.

Başbakanlık Basın Yayın Genel Müdürlüğü ve Ulusal Ajans'ın ortak programıyla Belçika'da bulunan Türkiye'den yerel medya mensupları, Belçika'daki Türkçe medya temsilcileriyle panelde sorunlarını konuştu.

Başkent Brüksel'deki Yunus Emre Kültür Merkezi'nde, Yeni Vatan gazetesinin organizasyonuyla düzenlenen "Belçika ve Türkiye'de Karşılaştırmalı Yerel Medya" paneli, Anadolu Ajansı Avrupa Genel Haber Editörü Yusuf Kaya'nın moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Türkiye'den Kocatepe gazetesi temsilcisi Burcu Aydın, Öz Diyarbakır gazetesi temsilcisi Mehmet Çakan ile Belçika Türkçe basını adına Binfikir gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Serpil Aygün, Kanal Avrupa yapımcısı Hüseyin Dönmez ve Gold FM yapımcısı Esen Kalın'ın katıldığı panelde, sosyal medyanın yerel basına etkileri, kamu ve ticari kuruluşlarla ilişkiler ve bu ilişkilerin basın özgürlüğünü tehdit edip etmediği, yerel medya kuruluşları arasındaki çekişmeler ve iletişim çağında yerel medyanın yaşamını sürdürebilmesi için ne gibi atılımlar içerisinde olması gerektiği konuları tartışıldı.

Türkiye'nin Brüksel Başkonsolosu Ali Barış Ulusoy'un da izleyici olarak katıldığı panel, Brüksel Büyükelçiliği Basın Müşaviri Veysel Filiz'in konuşmasıyla son buldu. Programın sonunda panelistlere plaket verildi.

Basın Yayın Genel Müdürlüğü ile Ulusal Ajans'ın organize ettiği Belçika programına Mehmet Çakan (Öz Diyarbakır gazetesi), Abdülkadir Baran Çimen (Diyarbakır Olay gazetesi), Ahmet Birliktir (Hisar gazetesi), Burcu Aydın (Kocatepe gazetesi), Günay Doğar (Denge gazetesi), Onur Bayram (Doğan Haber Ajansı), Batuhan Yumrukaya (Kanal ETV Manisa), Hüseyin Suat Salgın (Yeni Asır gazetesi), Birol Sancak (Taka gazetesi) ve Sema Tüfekçioğlu (İdeal Basın Yayıncılık) katıldı.

Yaklaşık iki haftalık gezi ve temasların ardından heyetin pazar günü Türkiye'ye dönmesi bekleniyor. - Brüksel

Kaynak: AA / Güncel

diyarbakır belçika türkiye brüksel Politika Güncel Haberler

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

Sürpriz görüşmenin perde arkası! Teklif bizzat Meral Akşener'den gitmiş

Sürpriz görüşmenin perde arkası! Teklif bizzat Meral Akşener'den gitmiş

'Karısını dövüyor' diye öldüresiye dayak yemişti: Şiddet uygulamadı, kimseye kocamı dövün demedim

"Karısını dövüyor" diye öldüresiye dayak yemişti: Şiddet uygulamadı, kimseye kocamı dövün demedim

Bakmadan Geçme

Meis Adası'na (Kastellorizo) kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Meis Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Kos Adası'na (İstanköy) kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Kos Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Sakız Adası'na kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Sakız Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Marmaris'in en iyi plajları! Kızkumu Plajı nerede, nasıl gidilir ve giriş ücreti var mı? İstanbul'da en temiz ve en iyi plajlar hangileri? Büyükada / Aya Nikola plajı nerede, nasıl gidilir? Marmaris'in en iyi plajları! Kleopatra Plajı nerede, nasıl gidilir ve giriş ücreti var mı? Rodos Adası'na kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Rodos Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Midilli Adası'na (Lesvos) kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Midilli Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Salih Tanrıkulu kimdir? Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Salih Tanrıkulu kaç yaşında, nereli? 7 HAZİRAN 2024 ANLIK ALTIN FİYATLARI! Bugün altın ne kadar, kaç TL? YKS öncesi ÖSYM uyardı! #128226 ÖSYM adaylara hangi uyarılarda bulundu? CUMA NAMAZI SAATİ İL İL 7 HAZİRAN | İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa Cuma namazı kaçta okunuyor? Diyanet'in Cuma namazı vakitleri! BİM AKTÜEL KATALOĞU 7 HAZİRAN CUMA! BİM aktüel ürünler kataloğunda bugün neler satışa çıktı? Araç aksesuarları, bisiklet, tencere seti... TYT saat kaçta başlıyor? TYT saat kaçta başlayıp kaçta bitecek? CUMA MESAJLARI 7 HAZİRAN: En anlamlı, en yeni Cuma mesajları neler? Hadisli ve dualı Cuma sözleri! Kısa, ayetli ve dualı Cuma mesajları hangisi?
Hayvanları otlatmak için çıktı, bozayı pençesinden kaçamadı! Talihsiz adam feci şekilde can verdi

Hayvanları otlatmak için çıktı, bozayı pençesinden kaçamadı! Talihsiz adam feci şekilde can verdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title