Haberler

Boğa Güreşlerinin Durdurulması İçin İlk Girişim

Merkezi Rize'de Bulunan Vahşi Hayat Derneği, Bölgedeki Boğa Güreşlerinin Durdurulması İçin Bir Çalışma Başlatıyor.

Merkezi Rize'de bulunan Vahşi Hayat Derneği, bölgedeki boğa güreşlerinin durdurulması için bir çalışma başlatıyor.

Rize ve Artvin illerinde özellikle yaz aylarında geleneksel olarak düzenlenen ödüllü boğa güreşlerinin durdurulması için ünlü doğa fotoğrafçısı Cemal Gülas'ın başkanlığını yaptığı Vahşi Hayat Derneği bir çalışma başlatıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Gülas, boğa güreşlerinin tam anlamıyla bir vahşet olduğunu belirterek, "Bu yapılanlar tam anlamıyla vahşettir. Ne böyle bir gelenek kaldı ne de artık boğalar kendi başlarına araziye bırakılıyor. Horoz dövüşü yasak ve kumar sayılıyor. Bu da bir tür kumar ve bunun da yasaklanması gerekiyor. İnsan hazzı için bir canlı dövüştürülür mü? Bunun bir kez daha gözden geçirilip yapılan bu yanlıştan dönülmesi gerekiyor. Bu konuda Vahşi Hayat Derneği olarak girişimlerimiz olacak. Artık bu güreşlerin düzenlenmesi yasaklansın" dedi.

(GF-ÖS-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta EGO ücretsiz mi, otobüsler bedava mı? Ankara'da 1 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? 1 Mayıs'ta kütüphaneler açık mı? 1 Mayıs'ta hangi kütüphaneler açık? Biricik Belediye Başkanı istifa mı etti? DEM Partili Mehmet Begit neden istifa etti, olay ne? #128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title