Haberler

Blackseafor Üyesi Gemilerin Karadeniz Buluşması

Karadeniz Deniz İşbirliği Görev Grubu (BLACKSEAFOR) üyesi savaş gemileri, Ukrayna’nın Sivastopol kentinden başlattıkları aktivasyon kapsamında Sinop Limanı'na demir attı

Karadeniz Deniz İşbirliği Görev Grubu (BLACKSEAFOR) üyesi savaş gemileri, Ukrayna'nın Sivastopol kentinden başlattıkları aktivasyon kapsamında Sinop Limanı'na demir attı.

Aktivasyona katılan Türkiye'den TCG Turgut Reis fırkateyninin yanı sıra Bulgaristan'dan Priboy mayın tarama gemisi, Romanya'dan Sebastian korveti, Rusya'dan Bora hücum botu ve Ukrayna'dan Slavutych komuta ve kontrol gemisi, sabah saatlerinde Sinop Limanı'na geldi. Savaş gemileri, limana ilk ulaşan Slavutych gemisinin bando takımı eşliğinde demirledi.

3 Eylül'e kadar Sinop Limanı'nda kalacak gemilerin komutanlarının Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger'i ziyaret etmesi, yapılan çalışmalar hakkında basın toplantısı düzenlemesi planlanıyor. Ayrıca gemiler halkın ziyaretine de açılacak.

Karadeniz'de barış ve istikrarın sürdürülmesi ve bölgesel işbirliğinin artırılmasını amaçlayan BLACKSEAFOR üyesi ülkelere ait gemiler, 22. aktivasyonu gerçekleştirmek için bir araya geldikleri Ukrayna'nın Sivastopol Limanı'ndan 20 Ağustos'ta ayrılarak Karadeniz'e açılmıştı. - Sinop

Kaynak: AA / Güncel

Sivastopol Karadeniz Ukrayna Sinop Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title