Haberler

Bilimsel Diş Hekimliğinin Kuruluşunun 100. Yılı

Türk Dişhekimleri Birliği Genel Başkanı Celal Korkut Yıldırım, Sağlık Bakanlığı ve Muayenehaneler Arasında Diş Tedavisi İçin İşbirliği Yapılması Gerektiğini İfade Ederek, "Sağlık Bakanlığı'na Bağlı Devlet Hastanelerinde En Az Bir Yıl Sonraya Randevu Alınabiliyor" Dedi.

Türk Dişhekimleri Birliği Genel Başkanı Celal Korkut Yıldırım, Sağlık Bakanlığı ve muayenehaneler arasında diş tedavisi için işbirliği yapılması gerektiğini ifade ederek, "Sağlık Bakanlığı'na bağlı devlet hastanelerinde en az bir yıl sonraya randevu alınabiliyor" dedi.

Bilimsel Dışhekimliğinin kuruluşunun 100. yılında Türk Dişhekimleri Birliği tarafından "Yüzyıl Kongresi" düzenlendi.

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen kongrenin açılışında konuşan Yıldırım, Sağlık Bakanlığı ve muayenehaneler arasında işbirliğine gidilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Diş tedavisi için Devlet Hastanelerinde en az bir yıl sonra randevu alınabiliyor. Randevu alınsa ile zahmetli işlerden kaçınılıyor. Tedavi işlemleri incelendiğinde en çok yapılan iş diş çekimi. Bakanlık ile yapılacak anlaşmadan ilk aşamada çocuklar ve hamile kadınlar yararlanmalı" dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın maliyetin yüksek olması nedeniyle bu öneriye sıcak bakmadığını söyleyen Yıldırım, "Bu sağlıklı bir endişe değil. Diş ve dişeti hastalıkları sonucunda ortaya çıkan genel sağlığı etkileyen sorunlar var. Bu sorunlar daha pahalıya mal oluyor. Bir diş çürüğünü tedavi ettirmeyerek enfeksiyona neden oluyorsunuz. Bu enfeksiyonun küçük yaşlarda böbreklere gitmesi nedeniyle ileriki yaşlarda böbrek sorunu ortaya çıkıyor. Diyaliz merkezleri açmak zorunda kalıyorsunuz. O kişinin düşük ağırlıklı bebek doğurmasına neden oluyorsun. Ardından küvöz sorunu yaşıyorsun. Kendi içinde kısır döngü. En azından çocuklar ve hamileler için bu anlaşma yapılabilir" diye konuştu.

Türkiye'nin ulusal ağız ve diş sağlığı politikasının bulunmadığının altını çizen Yıldırım, "Ağız ve diş sağlığı politikası olan ülkelerde amaç, dişlerin çürümemesi, çürüyen dişlerin ise çekilmeyip tedavi edilmesidir. Bizde ise koruyucu önlemler olmadığı için dişler çürüyor, çürüyen dişler tedavi edilmeyip çekiliyor. Her çekilen diş protez ihtiyacını artırdığından maliyet katlanarak artıyor" şeklinde konuştu.

Yıldırım daha sonra "Gülen Dişler" resim yarışmasında dereceye giren çocuklara ödüllerini verdi.

(RC-ÖFA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

Fenerbahçeliler çıldıracak! Mourinho, ezeli rakibe imzayı atıyor

Fenerbahçeliler çıldıracak! Mourinho, ezeli rakibe imzayı atıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title