Haberler

"Elektrikli Otomobilde Önümüzde Ciddi Bir Alan Var"

Güncelleme:

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, elektrikli otomobilde Türkiye'nin önünde ciddi bir alan olduğunu söyledi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, elektrikli otomobilde Türkiye'nin önünde ciddi bir alan olduğunu söyledi.

Bakan Işık, bazı programlara katılmak üzere geldiği Ordu'da, Ünye ve Fatsa ilçelerinde ziyaretlerde bulundu. Ünye Küçük Sanayi Sitesi'nde esnafı ziyaret eden Işık, burada gazetecilerin yerli otomobil üretimine ilişkin sorularını yanıtladı.

Türkiye'nin yerli otomobil üretiminde geçmiş dönemlerde, "o dönemin siyasetçilerinin aymazlığı" yüzünden treni kaçırdığını ifade eden Işık, şöyle konuştu:

"1960'ların başında Güney Kore açlık çekerken Türkiye kendi otomobilini yapmış. Aslında 1970'lerde Türk markası da var, yok değil ama daha sonra Türkiye'de gelişen şartlar, iç siyasi çekişmeler, Türkiye'nin kendi enerjisini üretime, yatırıma, ihracata ve istihdama yönelik harcamayıp da birbirini yemeye harcamasından dolayı biz bu dünyanın yakaladığı ivmeyi yakalayamadık. Bugün işte Güney Kore'nin geldiği nokta belli, Türkiyemiz hala yeni bir babayiğit arama noktasında. Bu, Türkiye açısından acı. Aynı şekilde biz uçak maceramızı da maalesef başarısızlıkla sonuçlandırmayı becermiş dönemin siyasetçilerine sahibiz ama artık çağı ıskalamak istemiyoruz."

Elektrikli araçlar

Bakan Işık, dünyanın otomobil üretiminde gittiği yönün elektrikli araçlar olduğuna işaret ederek, şunları dile getirdi:

"Dünyanın otomotivde gittiği yön elektrikli araçlar, içten yanmalı motorlara dayalı bir üretimde kapasite sorunu oluşmaya başladı dünyada. O noktada rekabet çok fazla ama elektrikli otomobilde önümüzde ciddi bir alan var. Bu alanda Türkiye'nin var olması için TÜBİTAK, benden önceki bakan arkadaşım Nihat Ergün döneminde başlattığı bir çalışmayla çağrıya çıkmıştı. İki aşamalı bir çağrıda birinci aşama daha önce tamamlanmıştı. İkinci aşama sürerken ben bakanlık görevini devraldım. TÜBİTAK yaptığı ikinci çalışma aşamasını tamamlamak üzere, değerlendirmeler yapıldı, paneller yapıldı, son değerlendirme için çalışılıyor. Bu çalışmaların sonucunda 100 milyon liraya kadar elektrikli otoyla ilgili destek verilecek."

Hibrit otomobil

Hibrit otomobil konusuna da yoğunlaşmaları gerektiğini vurgulayan Bakan Işık, "Bu çalışmalar bizim için önemli ama yoğunlaşmamız gereken bir diğer alan da yerli otomotiv konusunda hibrit otomobil. Yani hem elektrikli hem içten yanmalı motorun birlikte kullanıldığı hibrit otomobil. Bunun üzerinde de çalışmalarımız sürüyor" ifadelerini kullandı. - Ordu

Kaynak: AA / Güncel

Güney Kore Fikri Işık Türkiye Ordu Politika Güncel Haberler

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Son anketten çarpıcı sonuçlar çıktı! Bugün seçim olsa AK Parti ikinci oluyor

Son anketten çarpıcı sonuçlar çıktı! Bugün seçim olsa AK Parti ikinci oluyor

Bakmadan Geçme

15 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Kurban Bayramı ne zaman 2024, kaç gün kaldı? #128046 Kurban Bayramı tatili kaç gün? Bugün hangi maçlar var? #9917 Bugün maç var mı? 15 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Survivor'da haftanın 2. Eleme adayı kim oldu? Survivor'da dün ne oldu? #128250 Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 15 Mayıs dün gece deprem mi oldu? 2024 Köprü ve otoyol ücretlerine zam geldi mi? 15 Temmuz, FSM, Osmangazi ve Çanakkale Köprüsü ne kadar, kaç TL oldu? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 15 Mayıs! AZ ÖNCE İZMİR'DE DEPREM Mİ OLDU? Son dakika İzmir deprem verileri! İzmir'de ne kadar, kaç büyüklüğünde deprem oldu? Güneş'te patlama! Güneş'te patlama olursa ne olur? Güneş patlaması insanları etkiler mi? HPV aşısı ücretsiz mi? İBB ücretsiz HPV aşı başvurusu nereden, nasıl yapılır? HPV aşısı ücretsiz olacak! HPV aşısı nedir? HPV aşı başvurusu nereden yapılır? BAŞVURU EKRANI! GELİNİM MUTFAKTA 15 MAYIS 2024 İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 15 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? 15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
13 ilde nefes kesen operasyon! 3 ayrı organize suç örgütü çökertildi

13 ilde nefes kesen operasyon! 3 ayrı organize suç örgütü çökertildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title