Haberler

Beynin Gizli Hayatı ve Checklist Manifesto Seslenen Kitap'ta

100 insanı arasında gösterilen, Dünya Sağlık Örgütü'nün Güvenli Cerrahi Hayat Kurtarır programını yürüten Dr. AtulGawande'ın kitabı Checklist Manifesto, Seslenen Kitap'ta yerini aldı.

20 dile tercüme edilerek dünya çapında en çok okunanlar listesine giren ve Türkiye'de Domingo tarafından yayınlanan, ünlü nörobilimci David Eagleman'ın klasikleşen kitabı Incognito – Beynin Gizli Hayatı ve Time dergisi tarafından 2010 yılında dünyanın en etkili 100 insanı arasında gösterilen, Dünya Sağlık Örgütü'nün Güvenli Cerrahi Hayat Kurtarır programını yürüten Dr. AtulGawande'ın kitabı Checklist Manifesto, Seslenen Kitap'ta yerini aldı.

Siz daha tehlikeyi algılamadan, ayağınızı fren pedalının üstüne götüren kim? Dinlemediğinizi sandığınız bir konuşma sırasında adınız geçtiğinde duymanızın sebebi ne? Neden sır saklamakta böylesine başarısız, nedenini bilmeden birini çekici bulmakta bu kadar başarılıyız? Eğer bilinçli zihin, yani sabah uyandığınızda sizinle birlikte uyanan ben, buzdağının yalnızca görünen kısmıysa, zihninizin geri kalanı tüm bir ömür neyle iştigal etmekte? Boston Globe, Amazon, Goodreads ve Wall Street Journal'ın 'Yılın En İyi Kitabı' seçkilerinde yer alan Incognito – Beynin Gizli Hayatı'nda David Eagleman, beynimizin derinlerine dalarak, yaptığımız, düşündüğümüz ya da hissettiklerimizin çok büyük bir kısmının bizden başka bir biz tarafından yönetildiğini ürkütücü bir berraklıkla ortaya koyuyor. Sadakat geninden sizi olmadığınız birine dönüştüren beyin zedelenmelerine, optik yanılsamalardan striptizcilerin neden ayın belirli zamanlarında daha çok para kazandığına, Truva fatihi Odysseus'tan renkleri işitip biçimleri tadabilen sinestezik insanlara kadar geniş bir yelpazede vakaları ve araştırmaları bir araya getirerek, beynimizin işleyişi ve çelişkileri hakkında olağan üstü bir keşif yolculuğu sunan 'Incognito – Beynin Gizli Hayatı'na Seslenen Kitap'tan ulaşılabilir.

Seslenen Kitap'ta satışa sunulan bir diğer Domingo kitabı ise Checklist Manifesto. MacArthur Ödülü sahibi, The New Yorker'da köşe yazarı, Boston Brigham Kadın Hastanesi genel endokrin cerrahı ve Harvard Tıp Fakültesi doçenti AtulGawande, oldukça geniş bir okur kitlesine sahip. Devlet yönetimi, hukuk ve finans alanlarında, örgütlü etkinliklerin hemen hepsinde yapılan önlenebilir hataları ele aldığı Checklist Manifesto'da hatalara çözüm olarak, olabilecek en mütevazı yolu gösteriyor bize: kendi halinde bir kontrol listesi. Kontrol listelerinin, uçakları uçurmaktan akıl almaz derecede incelikli teknik bilgi gerektiren gökdelenler inşa etmeye dek, yaptığımız en zor işlerden bazılarını nasıl altından kalkılabilir hale getirdiğini açıklayan Gawande'nin yaşamımızdaki karmaşıklığın doğasını irdeleyen, merak ettiren ve eyleme geçirten kitabı Checklist Manifestosu'ya sesli kitap olarak Seslenen Kitap'tan ulaşabilirsiniz.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Boston Güncel Haberler

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den 'Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok' çıkışı

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den "Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok" çıkışı

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title