Haberler

Bayırbucak Türkmenlerine Yardım

AK Parti Muğla İl Başkanlığınca Bayırbucak Türkmenleri için toplanan un, gıda, kışlık giyecek ve battaniye gibi ihtiyaç malzemelerini taşıyan 2 yardım tırı yola çıktı.

Ak Parti Muğla İl Başkanlığınca Bayırbucak Türkmenleri için toplanan un, gıda, kışlık giyecek ve battaniye gibi ihtiyaç malzemelerini taşıyan 2 yardım tırı yola çıktı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen uğurlama törenine, Vali Amir Çiçek, AK Parti İl Başkanı İhsan Küreci, Muğla Müftüsü Abdurrahman Koçak ile vatandaşlar katıldı.

Küreci, yaptığı açıklamada, AK Parti Genel Merkezince başlatılan ve il teşkilatları tarafından sahiplenilen Bayırbucak Türkmenlerine yardım kampanyasını Muğla'da tamamladıklarını söyledi.

Türk halkının her zaman kardeşlerinin, yardıma ihtiyaç duyanların yanında olduğunu belirten Küreci, şöyle konuştu:

"Bayırbucak'taki Türkmenler, verdikleri bu kutlu mücadelede, 'Yukarıda Allah, önümüzde Kabe ve arkamızda Türkiye olduğu sürece kimse bize bir şey yapamaz" sözünü söylediler. İşte bu sözler, Türk milletine ağır bir sorumluluk yüklemiştir. Bu sözler, kurtuluş mücadelemizde yanımızda olan, bize destek vermek için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Türkmen kardeşlerimize vefa borcumuzu hatırlatmıştır. Onların davası bizim davamızdır. Verdikleri mücadele bizim mücadelemizdir."

Türk halkının, yardımlaşmayı, mazlumun duasını almayı önemseyen bir kültürün mensubu olduğunu ifade eden Küreci, "Zulüm gören her kim varsa devlet olarak da millet olarak da hep yanlarında olduk. Zulme sessiz kalmadık. Bugün Muğlamız Türkmen kardeşlerimize sahip çıkıyor. Ellerinden geldiği kadar yaralara merhem olmaya çalışıyor" diye konuştu.

Müftü Koçak tarafından okunan duanın ardından, Muğla ve ilçelerinden toplanan un, gıda, kışlık giyecek ve battaniye gibi ihtiyaç malzemeleri, Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere 2 tırla yola çıkarıldı.

Kaynak: AA / Güncel

AK Parti Küreci Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title