Haberler

Bayat Ekmekten Nefis Yemekler ve Tatlılar Yaptılar

Çorum İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ekmek israfına dikkat çekmek amacıyla bayat ekmekten yemek ve tatlı yarışması düzenlendi.
Tarım, Hayvancılık, Gıda Fuarı kapsamında gerçekleştirilen yapışmada Çorumlu kadınlar bayat...

Çorum İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ekmek israfına dikkat çekmek amacıyla bayat ekmekten yemek ve tatlı yarışması düzenlendi.

Tarım, Hayvancılık, Gıda Fuarı kapsamında gerçekleştirilen yapışmada Çorumlu kadınlar bayat ekmeklerden yaptıkları birbirinden nefis yemek ve tatlılarla hünerlerini sergilediler. 30 kadının katıldığı yarışmada birinci seçilen ekmekten çiğ köfte hem jürinin hem de izleyenler tarafından büyük ilgi çekti.

Gıda ve Tarım Hayvancılık İl Müdür vekili Mustafa Onur, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın genelgeleri doğrultusunda Türkiye'de ekmek israfının önlenmesi amacıyla çalışma başlatıldığını söyledi. Bu kapsamda okullar ve sivil toplum kuruluşlarında bayat ekmeğin israf edilmemesi için eğitimler düzenlendiğini açıklayan Onur, bu çalışmalarda önemli başarılar elde edildiğini söyledi.

İl Müdürlüğü olarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarını fırsat bilerek, bayat ekmekten neler yapılabiliri göz önüne alarak yarışma düzenlediklerini anlatan Onur, "Yarışma iki kategoride yapılıyor. Tatlı ve yemekten oluşuyor. 30'a yakın yarışmacı katıldı. Bayat ekmek ülkemizde yılda 2.1 milyar adet ekmek israf ediliyor. Bu 600 bin ton buğdayın israfı anlamına geliyor. Çorum'un yıllık buğday üretimi 547 bin ton üretimi var. İsraf ettiğimiz ekmek Çorum'un bir yıllık buğday üretimine eşit. Amacımız bayat ekmeğe ilgi çekmek. Bayat ekmek israfını önlemek. Bayatlamış ekmeği evlerde ve değişik yerlere atmadan önce değişik şekillerde değerlendirilebileceğine insanların dikkatini çekmek istiyoruz. Bayat ekmek israfı öncelikle fırınlarda, daha sonra lokanta ve restoranlar ile evlerde gerçekleşme. Biz hanımları baz aldık. ve bugün bayanların katıldığı bir yarışmayı organize ediyoruz" dedi.

Yarışmada Hitit Üniversitesi Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Seçil Türksoy başkanlığındaki jüri üyeleri, yemek ve tatlıları tadarak yarışmacılara puan verdi. Yarışma sonunda yemek kategorisinde ekmekten çiğ köfte ile Melike Aydemir birinci, çıtır ekmek salatası ile Ebru Has ikinci, peynirli ekmek böreği ile Ceren Bozkurt üçüncü, tatlılarda ise ekmek helvası ile Aysuda Şafak birinci, ekmekten keklerle Sedanur Yıldırım ikinci, galeta unu tatlısı ile Nuriye Aşkın üçüncü oldu. Ayrıca her iki yarışmada da 6 bayana mansiyon ödülü verildi.

Yarışmada dereceye girenlere Gıda ve Tarım Hayvancılık İl Müdür vekili Mustafa Onur, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan ve Ticaret Borsası Genel Sekreteri Funda Ertekin tarafından ödülleri verildi. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Çorum Politika Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İbrahim Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İbrahim Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Başrolde yine aynı isim var! Galatasaray ve Fenerbahçe oyuncuları arasında kavga çıktı

Başrolde yine aynı isim var! Galatasaray ve Fenerbahçe oyuncuları arasında kavga çıktı

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri! Galatasaray Fenerbahçe seyirci sayısı kaç? Galatasaray Fenerbahçe tribünlerinde kaç kişi var, kaç bilet satıldı? Bein Sports CANLI izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi kimdir? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! (BELLİ OLDU) Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'lerde kimler var? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı?
Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title