Haberler

Başbakan Erdoğan Ukrayna'da

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Cuma Namazı'nı Ukrayna'nın Sivastopol kentindeki Merkez Camisi'nde (Akyar) kıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Cuma Namazı'nı Ukrayna'nın Sivastopol kentindeki Merkez Camisi'nde (Akyar) kıldı.

Ukrayna'daki resmi temaslarını sürdüren Erdoğan, Yalta Avrupa Stratejisi Yıllık Toplantısı'nın ardından Sivastopol'a geçti.

Erdoğan burada Merkez Camisi'nde Cuma Namazı'nı kıldı. Erdoğan'a, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı ve Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülmecit Kırımoğlu da eşlik etti.

Namazın ardından cemaatle bir süre Rusça ve Türkçe sohbet eden Erdoğan, cami görevlilerinden 1912 yılında yapılan cami hakkında bilgi aldı.

-Türkiye'de kullandığı makam aracı-

Başbakan Erdoğan'ın Kırım Özerk Cumhuriyeti'nde, Türkiye'de kullandığı makam aracını kullandığı öğrenildi. Makam aracı, feribotla Karadeniz üzerinden Yalta'ya getirildi. Erdoğan, Simferopol, Yalta ve Sivastopol'daki temaslarında makam aracını kullandı.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik de Cuma Namazı'nı aynı camide kıldı.

Muhabir: Kadir Karakuş-Barış Gündoğan

Yayıncı: Eda Ay - SİVASTOPOL

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Sivastopol Ukrayna Yalta Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title