Haberler

Başbakan'dan Öğretmen Adaylarına Atama Müjdesi

Güncelleme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, öğretmenler gününde öğretmen adaylarına atama müjdesi verdi.

24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle öğretmenlere seslenen Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Ocak ayında 15 bin yeni öğretmen ataması yapılacak." dedi.

BİR MÜJDE DAHA

Ayrıca Davutoğlu milyonlarca öğretmene başka bir müjde daha verdi. Haftasonları ek ders veren öğretmenlerin ücretleri iki katına çıkarılacak.

81 ilden gelen öğretmenleri kabulünde konuşan Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

"Ne öğretmen sadece mesleğini icra eden bir kişidir ne de öğrenci gerçek bir öğrenci ise not alarak geçmeye çalışan bir nesnedir. Muhabbet, gönül ilişkisi aşk ilişkisi olarak başlamışsa hiç bir zaman bitmez. Bu anlamda mekanlar önemlidir. Sınıflar derslikler akıllı tahtalar tabletler her şey önemli. Onların hepsi yenilenebilir hepsi değişebilir ama değişmeyecek olan tek şey öğretmen öğrenci ilişkisinin metafizik temelidir. Eğer o varsa sokakta yürüyerek bile hatta doktor hasta ilişkisinde olduğu gibi sadece bir selam ile birlikte öğrenci öğretmenine öğretmen öğrencise bir görev ifa edebilir.

"MİLLİ EĞİTİM BÜTÇEMİZİ 62 MİLYAR LİRAYA YÜKSELTTİK"

Bir ülkenin savunmasının da milli eğitimden geçtiğine inanıyoruz. Milli eğitimi sağlam olmayan bir ülkenin tankları, tüfekleri, uçakları savunmayı temin etmez ama Milli eğitiminiz sağlamsa eksik olan savunmayı tamamlarsınız. Onun için, 2002 yılına kıyasla milli eğitim bütçemizde yüzde 726'lık bir artış oldu, 62 milyar liraya yükselttik.

OCAK AYINDA 15 BİN ATAMA

15 bin yeni kadro ilan edeceğiz ve 15 bin yeni öğretmen atamasını ocak ayında yapacağız. Daha sonra ihtiyaca göre yaz aylarında ek atamalar da yapabiliriz.

Eminim bu haber, öğretmen olma aşkıyla bekleyen birçok adayımızı mutlu edecektir. Bir tür Öğretmenler Günü hediyesi olarak bunu sizlere ve ailelerinize tevdi etmek istiyorum.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ahmet Davutoğlu Eğitim Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Nihal Candan tekrar cezaevine girecek mi? Nihal Candan yeniden içeri mi giriyor? Sedef Şahin kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sedef Şahin kaç yaşında, nereli? Sedef Şahin biyografisi! 1 Mayıs'ta borsalar kapalı mı? #128176 1 Mayıs'ta borsada işlem yapılıyor mu? 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI: İşçi ve Emekçiler Bayramı anlamlı, uzun-kısa mesajlar! 1 Mayıs'ta EGO ücretsiz mi, otobüsler bedava mı? Ankara'da 1 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? 1 Mayıs'ta kütüphaneler açık mı? 1 Mayıs'ta hangi kütüphaneler açık? Biricik Belediye Başkanı istifa mı etti? DEM Partili Mehmet Begit neden istifa etti, olay ne? #128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle!
500

Yorumlar (55)

göz boyama:

yapmak zorunda oldukları şeyi lütufmuş gibi gösteriyorlar. yazık!

23
10
yanıtYanıtla
vatandaş:

Memleketin yarısı öğretmen günleri kutlu olsun lakin neden ülkede birşey değişmiyor. Eğitim yerlerde. . . Bi türlü kalkınamıyoruz

20
8
yanıtYanıtla
önemli olan adil dağılımdır:

10 bin sınıfçı 4 bin din kültürü, atarlar kalan bini de paylaşırız biz diğer branşlar, önemli olan adil dağılımdır. . .

19
5
yanıtYanıtla
haldun çoksever:

nankör olmayın arkadaslar bence adam süpriz yapmış ne güzel işte neden lütuf olsun istemese yapmaz saolsun diyelim ya ne kadar tatminsiz millet olduk ben eylül atamasını kıl payı kaçırdım bu atamada gideceğim inşallah bu haber beni mutlu etti ben atanamamış öğretmen kardeşiniz atatnacak fenamı arkadaslar

5
16
yanıtYanıtla
fadıl yayman:

Atanan öğretmenlerin yüzde 80 din dersi ve imamhatip kökenliymiş . Bu gidişle biz güneşe bile uzay aracı göndeririz.

15
6
yanıtYanıtla
trakyalı:

sayın başbakan ülkede öğretmenmi fazla imam mı bil ben de sana müjdeyi vereyim

13
7
yanıtYanıtla
abc:

Yavv bii si bemoll haa. . . . Her öğretmenler gününde öğretmenlere müjde diye haberler yapıp altı bomboş şeylerle milleti oyalamayın. . . Bilmeyenlerde bu öğretmenlere nasıl güzel şeyler yapılıyor zanneder. . . bir daha müjde haberi görürsem ağzımı bozmamak için kendimi tutamayabilirim. . .

12
6
yanıtYanıtla
TÜRKÇECİ:

TÜRKÇE ye 2000 kontenjan

5
12
yanıtYanıtla
Samimiyet sıfır:

Aksaray için trilyonları harcarken sesi çıkacak büyük topluluklara sus payı.

6
7
yanıtYanıtla
80 puanla atanamayan öğretmen:

Atanacak hale düştük 15 bin atama insanlara güzel geliyor 12 senedir baştasınız üniversite açacağınıza birikmeyi engelleseydiniz atama derdiniz de kalmayacaktı sayın başbakanım. devlet planlama teşkilatına itinayla duyurulur. . .

10
3
yanıtYanıtla
Tüm 55 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title