Haberler

Balıkesir'de Alternatif 23 Nisan Bayramı

Balıkesir'de alternatif 23 Nisan bayramıBALIKESİR'DE 12 sivil toplum örgütü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Alihikmetpaşa Meydanı'nda kutladı.

Balıkesir'de alternatif 23 Nisan bayramı

BALIKESİR'DE 12 sivil toplum örgütü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Alihikmetpaşa Meydanı'nda kutladı.

Eğitim-İş Balıkesir Şubesi, Balıkesir Çağdaş Eğitim Vakfı (BAÇEV), Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Hacı Bektaşi Veli Derneği, Balıkesir Folklor Araştırma Derneği (BAFAD), Taşeron İşçileri Derneği, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği (YKKED), Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKK), İDA-DER, Savaştepe Öğretmen Okulu Mezunları Derneği (SÖM-DER), Güzel Sanatlar Derneği, Türkiye Gençlik Birliği'nin (TGB) düzenlediği etkinliğe; CHP Balıkesir örgütleri de destek verdi.

MİNİK ZEYNEP ALKIŞLANDI

Alihikmetpaşa Meydanı'ndaki kutlamada, 7 yaşındaki Zeynep Selin Lek İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını ezbere okudu; büyük alkış aldı. Ayrıca etkinliğe katılanlar 'Andımız'ı hep birlikte okundu. Çocukların Barış Manço'nun şarkılarıyla coşup, dans ettiği etkinlikte, Ferman Halk Oyunları Derneği'nin gösterisi de ilgiyle izlendi. Etkinlik şiirlerin okunması ve kutlamaya katılan tüm vatandaşların hep birlikte Balıkesir Bengisini oynamasıyla sona erdi. Sivil toplum örgütleri kutlamada, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e de bir kez daha sahip çıktı. Bir çok vatandaşın Atatürk posterlerini taşıdığı ve Atatürk'lü tişörtler giydiği gözlendi.

"İPTAL GEREKÇESİ GERÇEKÇİ DEĞİL"

Eğitim-İş Şube Başkanı Yakup Tekin Efe, etkinliğe katılan, destek veren tüm sivil toplum örgütlerinin hazırladığı "23 Nisan coşkumuz engellenemez" başlıklı basın açıklamasını okudu. TBMM'nin 96. kuruluş yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarının 'terör ve şehitler' gerekçe gösterilerek iptal edildiğini anımsatan Efe, "Nişanlarda, düğünlerde, kutlama programlarında boy gösterenlerin, stad açılışında top koşturanların, ulusumuz için böylesine önemli bir kutlamayı terör olaylarını bahane ederek iptal etmeleri gerçekçi değildir. Onlar ulusal bayramlarımızı ne kadar yok saymaya çalışırsa çalışsın Türk ulusu bayramlarını mandacıların, hilafetçilerin ve emperyalist işbirlikçilerin keyfine bırakmayacaktır" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Balıkesir 23 Nisan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Derince Bld. - Denizlispor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı nereden izlenir? Bursaspor - Vanspor maçı CANLI İZLE! Bursaspor - Vanspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Ekmeğe zam var mı? Ekmeğe zam gelecek mi, kaç TL olacak? Lovely Runner 9. bölüm ne zaman? Lovely Runner 9. bölüm yayınlandı mı? YENİŞEHİR ARNAVUTKÖY KURA ÇEKİMİ CANLI: THY Emlak Konut Yenişehir evleri Arnavutköy kura çekimi nereden izlenir? İstanbul - Sivas yüksek hızlı tren açıldı mı? İstanbul - Sivas YHT başladı mı, kaç saat sürüyor? Cumartesi günü kargolar açık mı? Cumartesi günü kargolar saat kaça kadar açık, dağıtım yapıyor mu 2024? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü (Yarın) noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Hangi surede iki besmele vardır? Hangi surede iki besmele geçmektedir? 4 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 4 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 4 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK? (SAYAÇ)? 4 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 4 Mayıs Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu?
title