Haberler

Bakan Eroğlu'ndan Başkan Akdoğan'ın Projelerine Destek

Güncelleme:

Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ı ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Niğde'de 30 milyon değerinde 13 tesisin açılış ve temel atma törenine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ı ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Niğde Belediye Başkanlığı ziyaretinde, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ın tabakhane deresi olarak bilinen Kızılca deresi ve kayardı deresi ıslah çalışması ve çevre düzenlemesi için 30 milyon liralık projenin onayını verdi. Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'a basın karşısında projenin yapılacağı ve Bakanlık olarak destekleneceği sözünü veren Bakan Eroğlu Niğde'ye önemli yatırımların yapıldığını söyledi.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, dere ıslah ve çevre düzenleme çalışmaları projelerinin yanı sıra, Ecemiş suyunun Niğde'ye getirilmesi projesi içinde destek istedi.

Bakan Eroğlu'na teşekkür eden Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Niğde Belediye Başkanı olarak bize verdiğiniz önemden dolayı ve yapmış olduğunuz yatırımlardan dolayı teşekkür ediyorum. Niğde'ye her gelişinizde çantanız dolu geldiniz. Allah razı olsun teşekkür ederiz. Bizim bir tabakhane deresi var ve yine kayardı deresi var bu iki tane deremizle ilgili Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü bir proje yaptı. Projenin detaylarını bize gönderdiler. DSİ bizden Belediyenin yapması gereken bir kamulaştırma talebi vardı, iki deremizin kenarından yaklaşık 75 bin metre kamulaştırma yaptık. Ama şunu da belirtelim bu yapılacak proje 30 milyonluk bir proje. Bakanımız gelirken 30 milyonluk yatırımla geldi ama 30 milyon da bu projenin bedeli var toplamda Niğde'ye 60 milyonluk yatırım yapılmış oluyor. Sayın Valimizin hemen Niğde'ye gelişi ile sizin de hassasiyetle takip ettiğiniz bir konumuz var Niğde Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisi.

Sayın Valimizle beraber Arıtma Tesisinde yaptığımız toplantıda DSİ Bölge Müdürlüğünden gelen arkadaşlar bize çok aydınlatıcı bilgi verdiler ve bu toplantıdan sonra Niğde Belediyesi müşavir alanlarına gelen atık suyun tamamını Arıtma tesisimize alarak arıtmaya başladık. Bununla ilgili olarak oradaki eksikliklerin tamamını giderdik. Çevre mühendisi dahil olmak üzere atık su arıtma tesisine personel görevlendirdik. Sayın Bakanım üçüncü talebimiz, bu konuyu sizler biliyorsunuz. Her platformda dile getirdik. Belediye Başkanı olalı 5 yıla yakın oldu her platformda bu konuyu dile getirdik. Sayın Cumhurbaşkanımıza Sayın Başbakanımıza ve size her fırsatta gerek biz gerekse Milletvekillerimiz, İlimize gelen Valilerimiz dile getirdi ve dile getirmeye de devam ediyoruz. Ecemiş suyunu Niğde'ye içme ve kullanma suyu olarak getirilmesi. Bunun Niğde için önemli olduğunu düşünüyoruz. Hem suyun kalitesinin artırılması bakımından hem cazibeli bir su elde etme açısından önemli. Niğde'ye bu su getirilirse bununla ilgili sizin elinizde çalışmalar var bunları biliyoruz. Kayseri Bölge Müdürlüğü'nün çalışmaları var fizibilite raporu var. Belki yüksek maliyetli bir proje ama insan sağlığı da para ile ölçülemeyecek kadar kıymetli. Belki bu proje bir senede olabilecek bir proje değil. Hiç olmazsa orta vadede bu projeye start verilirse Ecemiş suyunun Niğde'ye getirilmesi noktasında Niğdeliler size müteşekkir kalır. Diğer yandan Belediyemizin önünde yapılan çalışma 2 katlı 660 araçlık kapalı otopark olacak. Üzerini meydan haline getireceğiz. İnşallah bir dahaki ziyaretinizde bu projeyi tamamlamış olacağız" dedi.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ın projelerine destek veren Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu; "Hakikaten Niğde'ye ayrı bir önem veriyoruz. Niğde'nin çok büyük bir katı atık problemi vardı. Bu problemi gidermek için 6 buçuk milyon hibe destek verdik. Niğde Belediyesinin katı atık problemi bitti Allah'a şükür. Çöpten geçilmiyordu Allah'a şükür Başkanımız bu problemi çözdü. Bizde kendisine her türlü desteği verdik. Ecemiş suyu fizibilite olsa bile gelmesi zaman alacak. Çok büyük uzun tüneller var. Ayrıca Niğde'mizin arsenik problemi vardı. Neticede Niğdeli vatandaşımız arsenikli su içmesin diye çok kaliteli modern bir arsenik arıtma tesisi yaptık. Çıkan su hazır sulardan daha sağlıklı. Damacana sulardan musluklarda akan sularımız daha kaliteli içme sularımız bu noktaya geldi. Bundan dolayı bir tereddüt yok. Tabi bunun dışında Akkaya barajı problemi vardı. Zaman içerisinde orada çamur birikmiş, çürüme neticesinde organik maddeler metan gazı, çürük yumurta kokusuyla etrafı çok rahatsız ediyordu.

Biz Akkaya barajını temizledik. Niğde Belediye Başkanımız Sayın Faruk Akdoğan'a teşekkür ediyorum. Çevre yerlerden gelen atık su arıtma tesisinin kapasitesini artırmak için arkadaşlar geldiler baktılar kapasite yeterli. Belediye Başkanımızın teklif ettiği derenin maliyeti çok yüksek. 30 milyon lira. Böyle büyük bir projenin normalde yatırım programına alınması lazım. Ama biz Niğde için bu projeyi kendi yetkimle ek programa alıyorum. Şehir içerisinden geçen dereler son derece zarif olacak. Şehre bir güzellik katacak. Ecemiş suyunu ben çok takip ettim. Daha önce Kayseri bölge olarak bir proje vardı. Ama bunun maliyeti çok yüksekti. Niğde'ye olan sevgimizden Ecemiş suyu projesini Konya Bölgesi KOP kapsamında tekrar ele alıyoruz. Dünyada en çok içme suyu tesisi yapan bir Bakan olarak bu projeyi biz zat kendim takip edeceğim. Bu proje teknik açıdan tekrar incelenecek. Yani çalışma başladığının müjdesini vereyim" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Veysel Eroğlu Faruk Akdoğan Kızılca Niğde Güncel Haberler

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Atatürk Anıtı'na baltayla saldırı! Provokatörlerden 'Neden' sorusuna 'Sadece Allah rızası için' yanıtı

Atatürk Anıtı'na baltayla saldırı! Provokatörlerden "Neden" sorusuna "Sadece Allah rızası için" yanıtı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title