Haberler

Bakan Eroğlu: Allah Yağmur Gönderiyor

Güncelleme:

Orman ve Su İşleri Bakanı, son günlerde pek çok ili göle çeviren yağmurları, "Ne zaman ihtiyaç olursa cenab-ı Allah yağmur gönderiyor." diye yorumladı.

Açılış ve iftar programına katılmak üzere Bolu'ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Bolu Valiliği'ni ziyaret etti. Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları ve partililer tarafından karşılanan Bakan Eroğlu, Valilik özel defterini imzaladı. Vali Zahteroğulları'nı makamında ziyaret eden Bakan Eroğlu, daha sonra Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, Devlet Su İşleri Genel Müdürü Akif Özkaldı ve Milli Parklar Genel Müdürü Ahmet Özyanık ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

"ALLAH YARDIM EDİYOR, SU MESELEMİZ YOK"

Kuraklık nedeniyle İstanbul'da su sıkıntısının hatırlatıldığı Bakan Eroğlu, su sıkıntısının yaşanmayacağını açıklayarak, "Dün İstanbul'a gittim orayı sel götürdü. Buraya gelirken de Sapanca gölünde su yok diyorlardı oraya muazzam yağmur düşmeye başladı. Buraya gelirken de yağmur devam ediyor. Allah yardım ediyor su meselemiz yok. Ne zaman ihtiyaç olursa cenab-ı Allah yağmur gönderiyor. Dolayısıyla İstanbul'da su sıkıntısı olmayacak. Çektirmeyeceğiz derken başka bir ekip olsa çoktan susuz kalmıştık. Bizim tecrübemiz ve yaptığımız tesisler var, A ve B planlarımız var. İstanbul için B planını devreye soktuk. İstanbul'a normalde bu ayda yağmur yağmaz dün Meteoroloji ve DSİ sel baskınlarına karşı alarma geçti. Üsküdar'da sahil yolu ile deniz birleşti" dedi.

"BAZI BÖLGELERDE PİKNİKÇİLERİN ATEŞ YAKMALARINI YASAKLADIK"

Yaz aylarında orman yangınlarına 42 hava araçlarıyla müdahale edeceklerini söyleyen Bakan Eroğlu açıklamalarına şöyle devam etti:

"Bazı hassas bölgedeki valiliklerimize yazı gönderdik. Gönderdiğimiz yazıda bazı bölgelerde piknikçilerin ateş yakmalarını yasak ilan ettik. Bu konuda orman muhafaza memurları ve motorize ekipler, jandarma ve emniyet görevlileri tarafından o bölgeler kontrol ediliyor. Maalesef geçen Antalya'da çıkan yangın piknikçiler tarafından çıkarıldı. Biz müdahele etmesek bütün alan yanacaktı. Bu sene yangınlarda çok sıkıntı yok hızlı müdahale ediyoruz. Dünyadaki en hızlı teknolojilerinden biri Türkiye'de. Bu teknolojiyi biz yaptık. Hatta arka arkaya da ödül aldı. Yeteri kadar ekip ve teknolojimiz var. 42 tane yangınla mücadele için hava aracımız var."

Bakan Eroğlu, basın toplantısının ardından açılış töreni ve iftar programı için Bolu merkeze bağlı Paşaköy mahallesine geçti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Veysel Eroğlu Akif Özkaldı İstanbul Bolu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 158. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title