Haberler

Bakan Bozdağ: Ortak Bir Metinde Uzlaşılırsa HSYK Teklifi Durabilir

Meclis Adalet Komisyonu'nda yumruklu ve tekme-tokatlı devam eden HSYK teklifi üzerindeki görüşmelerde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yeni bir öneri sundu.

Meclis Adalet Komisyonu'nda yumruklu ve tekme-tokatlı devam eden HSYK teklifi üzerindeki görüşmelerde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yeni bir öneri sundu. Bozdağ, "Siyasi partiler bir anlayış gösterirlerse biz bundan mutlu oluruz. Ben buradan bir kez daha ifade ediyorum. Ortak bir metinde uzlaşılırsa teklif durabilir. Taraflar bir araya gelip bir metin üzerinde mutabık kalırlarsa bu teklif üzerinden gidilebilir" dedi.

TBMM Adalet Komisyonu, AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya Başkanlığı'nda saat 14.00'de başladı. Meclis Adalet Komisyonu İyimaya, toplantıyı açmak üzere konuşmaya başladı. O sırada Eminağaoğlu ayağa kalkarak dilekçelerin işleme konulup konulmadığını sordu ve kürsüye doğru yürüdü.

O sırada AK Partili vekiller, "TBMM Komisyonunda dışarıdan gelen bir kişinin bu şekilde hareket edemeyeceği" uyarısında bulundular. Bazı AK Partili vekiller ise Eminağaoğlu'nu kürsüden uzaklaştırmaya çalışırken bu sefer CHP'liler araya girmeye çalıştı. Bazı AK Partili vekiller Eminağaoğlu'nun "dışarı atılması" gerektiğini belirtirken, CHP'li vekiller buna karşı çıktı. Bu arada AK Partili Zeyid Aslan yerinden fırlayarak Eminağaoğlu'nu tekmeledi ve birkaç AK Partili milletvekiliyle Eminağaoğlu'nu komisyon salonundan dışarı çıkması için zorladı. Eminağaoğlu ise CHP'li milletvekillerinin yardımıyla salona yeniden getirildi.

-"BİZ DE SİZİ Mİ DÖVELİM?"-

Öte yandan, salonun bir başka köşesinde ise CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Adalet Bakanı ile tartıştı. Aygün Adalet Bakanı'na, "Bakıyor musunuz? Biz de şimdi sizi mi dövelim" sözleri üzerine Adalet Bakanı Bozdağ sinirlenerek ayağa kalktı ve "İyi dövün dövün" dedi. Bakanın bu sözleri üzerine CHP'li Aygün Adalet Bakanı'nın üzerine yürüdü. CHP'li milletvekillerinin araya girmesiyle Hüseyin Aygün uzaklaştırıldı.

-TABLETLER, PET ŞİŞELER VE BARDAKLAR HAVA DA UÇUŞTU-

Arbede sırasında, tabletler pet şişeler ve bardakları havada uçuştu. Fırlatılan tabletlerden biri CHP'li vekil Müslüm Sarı'nın başına geldi. Fırlatılan su bardakları da bazı milletvekillerine isabet etti. AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli'nin de kavgayı ayırmak isterken bir su bardağı yüzüne geldi. Yaşnan arbede üzerine Komisyon Başkanı İyimaya, toplantıya saat 14.20'de ara verdi. Ancak tartışma verilen arada da dinmedi.

-AK PARTİLİ VE CHP'Lİ KADIN VEKİLLER DE BİRBİRLERİNE GİRDİ-

Salonda AK Partili ve CHP'li erkek vekiller arasındaki kavganın dinmesinin ardından, bu kez de verilen arada AK Partili Fatma Kotan, Öznur Çalık ve CHP'li Dilek Akagün Yılmaz arasında sözlü tartışma yaşandı.

-KADIN VEKİLLER DE BİRBİRİNİN ÜZERİNE YÜRÜDÜ-

AK Partili Öznur Çalık, "Herkes haddini bilecek" diye bağırınca, CHP'li Yılmaz, "Terbiyesiz sizsiniz" diyerek Çalık'ın üzerine yürüdü. AK Partili Çalık ve Kotan da Yılmaz'a aynı şekilde karşılık verdi. Kadın vekilleri bu kez erkek vekiller sakinleştirdi.

14.20'de verilen aranın ardından, komisyon 14.55'te yeniden toplandı. CHP'li vekiller, "İnsaf, kim olursa olsun bir insanın yüzüne tekme atılır mı? İnsaf" diyerek tepki gösterdiler.

-ASLAN'IN UÇAK TEKME GÖRÜNTÜLERİ KOMİSYONA DAMGASINI VURDU-

Bu arada bazı CHP'li milletvekillerinin cep telefonundan çektikleri kavga görüntüleri de vekiller arasında paylaşıldı. Vekillerin cep telefonlarıyla çektikleri AK Partili Zeyit Aslan'ın Eminağaoğlu'na savurduğu tekme sosyal medyada günün konusu oldu.

-"CİNAYET İŞLENECEKTİ"-

CHP'li Aytuğ Atıcı, Eminağaoğlu'nun tekme tokat dövüldüğünü anımsatarak, "Meclis çatısı altında bir cinayet işlenecekti" dedi.

CHP'li milletvekilleri, yaşanan olay sonrası Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya'dan komisyon salonundaki güvenlik kamera kayıtlarının incelenmesini istedi. İyimaya da incelenmesi talimatı verdi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, yaşanan arbede görüntülerini incelemek istediklerini ancak komisyon salonundaki 6 güvenlik kamerasının çalışmadığı bilgisinin verildiğini söyledi.

-"HSYK TEKLİFİ DURABİLİR"-

CHP'li vekiller teklifin geri çekilmesi konusunda ısrarlarını bugün de sürdürdü. Gergin geçen konuşmaların ardından, söz alan Adalet Bakanı Bozdağ, Anayasa çağrısını yineleyerek, "Siyasi partiler bir anlayış gösterirlerse biz bundan mutlu oluruz. Ben buradan bir kez daha ifade ediyorum. Ortak bir metinde uzlaşılırsa teklif durabilir. Taraflar bir araya gelip bir metin üzerinde mutabık kalırlarsa bu teklif üzerinden gidilebilir" dedi.

Bozdağ, teklifin görüşmeleri sırasında maddeler üzerinde değişiklikler olabileceğini de vurguladı.

Komisyon Başkanı İyimaya, teklifin geneli üzerindeki görüşmelere geçmek amacıyla AK Partili milletvekilleri tarafından veriler yeterlilik önergesini okudu ve oylamaya sundu. CHP'liler sert tepki gösterince komisyon çalışmalarına saat 17.00'de tekrar ara verildi.

Komisyon verilen aranın ardından çalışmalarına tekrar başladı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Hüseyin Aygün Ahmet İyimaya Bekir Bozdağ Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title