Haberler

Ayvalık'ta şiddetli yağışlar sonucu su baskınları yaşandı

Güncelleme:

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde şiddetli yağışlar nedeniyle Nikita Deresi taştı, ev ve iş yerlerinde su baskınları yaşandı. Tarım arazileri de su altında kaldı. Kurtarılan 24 kişi umreden dönenlerdi.

BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle Nikita Deresi taştı, Çanakkale-İzmir kara yolunu su bastı. Bazı ev ve iş yerlerinde de su baskınları yaşandı. Tarım arazileri de su altında kalırken, mahsur kalan 24 kişi kurtarıldı.

Meteorolojinin 'turuncu alarm' verdiği 7 kentten biri olan Balıkesir'de yağış etkisini gösterdi. Ayvalık'ta dün akşam başlayıp, saat 03.00 ile 05.30 arasında şiddetini artıran yağış, ilçede hayatı olumsuz etkiledi. Meteorolojiden alınan bilgiye göre; metrekareye 70 kilogram yağışın düştüğü Ayvalık'ta, bazı apartmanların bodrum katını su bastı, park halindeki araçlar su içinde kaldı. Şiddetli yağış nedeniyle Çanakkale ile İzmir'i birbirine bağlayan E-87 kara yolu kenarındaki Nikita Deresi de taşarak yolu trafiğe kapattı. Ayrıca ekili bazı tarım arazilerini su bastı.

UMREDEN DÖNENLER KURTARILDI

İtfaiye ekipleri, umre ziyaretinden dönenleri taşıyan ve taşkın suyunda kalan midibüsteki 22 kişi ile bir evin bodrum katında mahsur kalan 2 kişiyi kurtardı. İlçenin en büyük mahallelerinden 150 Evler'deki Eski Garaj'da da bazı iş yerlerini su bastı. Suyun tahliyesi için Ayvalık Belediyesi ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

'YARALARIMIZI BİRLİKTE SARACAĞIZ'

Sahada çalışma yürüten Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, "Gece saatlerinde ilçemizde etkili olan çok kuvvetli yağışta metrekareye yaklaşık 70 kilogram yağmur düştü. İklim değişikliğine bağlı olarak etkili yağış ve toprağın doygunluk seviyesine ulaşması sebebiyle bazı bölgelerde su taşkınları yaşandı. Ayvalık'ın altyapısının tekrardan gözden geçirilmesinin zorunlu olduğunu ve her zaman dile getirdiğimiz altyapı yatırımlarının bir an önce hızlandırılması gerektiğini yaşananlar, bizlere gösterdi. Su taşkını tüm bölgemizi etkileyen, Nikita Deresi'nin Devlet Su İşleri tarafından ıslahı en önemli sorunlarımızdan biri ve bir an önce çözülmesi gerekli. Bu durum daha sonra olabilecek daha büyük afetler için bize önemli bir uyarı yapmıştır. Hepimize geçmiş olsun, yaralarımızı birlikte saracağız" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Balıkesir Kurtarma Ulaşım Tarım Hava Durumu Doğal Afetler Yaşam Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kim oldu? Survivor 4. eleme adayı kim? 20 Mayıs Survivor'da potaya kim girdi? İran Dışişleri Bakanı öldü mü? Hüseyin Emir Abdullahiyan kimdir? İbrahim Reisi kimdir, kaç yaşındaydı? İbrahim Reisi ne zaman Cumhurbaşkanı oldu? İran Cumhurbaşkanı öldü mü? İbrahim Reisi helikopter kazasından öldü mü, yaşıyor mu? Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir?
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title