Haberler

Avrupa'ya Türk Tiyatrosu Damgası

Güncelleme:

Tiyatro Frankfurt "Fanus" ile dünya prömiyerini yapıyor!


Türkiye'nin Almanya ya kültür çıkarması devam ediyor. Gaziantepli Türk yazar, Gaziantepli Türk yönetmen, Türk oyuncular ve Alman izleyiciler sahnelenecek olan Fanus için bir araya geliyor. Bu muhteşem organizasyon Türk tiyatrosunun Avrupa'da geldiği o muhteşem noktayı da gösteriyor

Almanya'nın Rhein-Main bölgesindeki tek Türkçe tiyatro olarak çalışmalarını sürdüren Tiyatro Frankfurt, yeni sezonda Dünya prömiyerine hazırlanıyor 1 Kasım pazar günü Russelsheim Şehir Tiyatrosu'nda açıyor.

Sanat Yönetmenliğini Ayla Algan`nın yaptığı Vedat Diri`nin yazdığı, Sevala Eksi`nin Almancaya çevirdiği oyunu Kamil Kellecioğlu yönetti. "FANUS", 1 Kasım pazar günü saat 20.00'de Almanca üst yazıyla sahnelenecek. Prömiyere Türkiye'den ünlü oyuncu Ayla Algan, Tamer Levent ile birlikte Oyunun yazarı Vedat Diri de katılacaklar. Oyunun konusu kısaca şöyle: Bazı yaralar vardır hemen kapanır, ama bazı yaralar vardır ki kapatmaya çalıştıkça yeniden yeniden yeniden açılır. İnsanoğlu nasıl büyük bir kahraman olurdu, kendi iç savaşından galip çıkabilse. Bir özlem, bir yara, bir yüzleşmenin öyküsüdür fanus, Murat küçüklüğünde yaşadığı şevkatsızlığı onarabilmek için kendine bir yöntem bulmuştur, babasından görmediği o ilgisiz tutumu, kendi oğluna göstermeyecektir. Ama hayat acımasızlığını başka yerden Murat'ın önüne sürmüştür. Murat ise "adı ne olursa olsun yaşamaya mecburusun" diyerek bu soruna kendince bir çözüm oluşturmuş ve kendi dünyasında mutlu olmayı yakalamaya ramak kalmıştır, ta ki ali gelinceye kadar… İç çelişkiler, toplumsal yozlaşma, var olma savaşı ve en önemlisi "insanoğlunun kendi içindeki akıl almaz devinimini"anlatır fanus. Aslında hepimizin bir fanusu yok mu? İzleyin ve kendi fanusunuzun neresi olduğuna siz karar verin.

Kamil Kellecioğlu, Metin Ayduran, Filiz Karagöz, Belma Gümüştepe Dilek Örnek, Handan Tıraş, Haydar Akarsu, Çiğdem Özkurt Spickermann, Serdar Sert, Samet Akkoyun, Nesrin Özbek ve Sunay Çalışkan'ın oynadığı
Teknik yönetmenliğini Hüseyin Özcan ve Abdullah Kiye
üst yazısını Sima Najjar Abbası, Nazife Nazife,
Sahne amirliğini Gönülcan Karacaköylü ve Ceylan Bahar yapıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ayla Algan Frankfurt Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta yollar kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda alternatif yol güzergahları neler? 1 Mayıs Çarşamba hangi yollar açık? Lila Kağıt halka arz hangi bankalarda var, kaç lot dağıtacak? Lila Kağıt Halka arz fiyatı ne kadar? 2024 Simit Fiyatları: İstanbul ve Ankara'da Simit Ne Kadar? Nihal Candan tekrar cezaevine girecek mi? Nihal Candan yeniden içeri mi giriyor? Sedef Şahin kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sedef Şahin kaç yaşında, nereli? Sedef Şahin biyografisi! 1 Mayıs'ta borsalar kapalı mı? #128176 1 Mayıs'ta borsada işlem yapılıyor mu? 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI: İşçi ve Emekçiler Bayramı anlamlı, uzun-kısa mesajlar! 1 Mayıs'ta EGO ücretsiz mi, otobüsler bedava mı? Ankara'da 1 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? 1 Mayıs'ta kütüphaneler açık mı? 1 Mayıs'ta hangi kütüphaneler açık? Biricik Belediye Başkanı istifa mı etti? DEM Partili Mehmet Begit neden istifa etti, olay ne? #128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title