Haberler

Atlı Savaşçılar Balıkesir Sokaklarında

Balıkesir’de Karesi Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen ’Uluslararası Altın Ok, Okçuluk ve Savaş Sanatları Festivali’ kortej yürüyüşü ile başlarken, 7 ülkeden gelen savaşçılar, atlarına binerek sokaklarda dolaştı.

Balıkesir'de Karesi Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen 'Uluslararası Altın Ok, Okçuluk ve Savaş Sanatları Festivali' kortej yürüyüşü ile başlarken, 7 ülkeden gelen savaşçılar, atlarına binerek sokaklarda dolaştı.

Karesi Belediyesi tarafından düzenlenen 'Uluslararası Altın Ok, Okçuluk ve Savaş Sanatları Festivali' başladı. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın öncülüğünde oluşturulan korteje AK Parti milletvekili adayları da katıldı. Kortej yürüyüşü öncesi il protokolü, Karesi Bey Türbesi'nde dua etti. Finlandiya, Polonya, İran, Malezya, Katar, Ukrayna, Bulgaristan'dan gelen okçu ve savaşçılar atlarına binerek vatandaşları selamladı. Aralarında bayanların da olduğu savaşçılara vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Anafartalar Caddesi ve Kızılay Caddesi üzerinden Karesi Belediyesi'ne atları ile gelen savaşçılar renkli görüntüler oluşturdu. Vatandaşların cep telefonları ile çekim yapmak için yarıştığı savaşçılar daha sonra sokaklardan ayrıldı.

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, belediye binası önünde bir konuşma yaparak vatandaşları festivale davet etti. Başkan Yılmaz, "Bugün tüm protokolümüzle, vekil adaylarımızla beraber kortej yürüyüşü yaptık. Çeşitli ülkelerden Altın Ok ve Savaş Sanatları Yarışmamız için yarışmacılar geldi. Uluslararası Atlı Okçuluk ve Savaş Sanatları ile ilgili yarışmalarımız yarın ve ayın 25'inde gerçekleşecek. 26'sında da gösterilerimiz var. Tüm halkımızı davet ediyoruz. Atlı okçuluk ve savaş sanatları ile ilgili uluslararası bu yarışmayı yapmamızın sebebi, aslımız, neslimiz ve bizim gerçek kültürümüz olan yörük, at, ok, yaydır. Peygamber Efendimizin 40 hadisi var en az yay ile ilgili. Ok yaydan çıktı diye atasözlerimiz var. Ancak çoğumuzun oku eline almışlığı yok. Türk yayının dünyada yeri var. Tozkoparan İskender gibi 830 metre ok attığı tarihsel belgelerle ispatlanmış tarihi bir okçumuz var. Kalkanları delen ok taktiklerimiz var. Bize yüzyıllar boyunca Avrupa'da kılıç sallatan geçmişimizde atalarımız var. Bu atalarımızın devamlılığını sağlamak, kültürümüzü yeni nesillere aktarmak için uluslararası bu yarışmayı düzenlemekten gurur duyuyoruz" dedi.

Uluslararası Altın Ok, Okçuluk ve Savaş Sanatları Festivali'nin yarışma bölümleri yarın başlayacak. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Balıkesir Ak Parti Politika Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kim oldu? Survivor 4. eleme adayı kim? 20 Mayıs Survivor'da potaya kim girdi? İran Dışişleri Bakanı öldü mü? Hüseyin Emir Abdullahiyan kimdir? İbrahim Reisi kimdir, kaç yaşındaydı? İbrahim Reisi ne zaman Cumhurbaşkanı oldu? İran Cumhurbaşkanı öldü mü? İbrahim Reisi helikopter kazasından öldü mü, yaşıyor mu? Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir?
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title