Haberler

SYRIZA Milletvekili Zeybek: Atina'ya Cami Yapılma Zamanı Geldi

Güncelleme:

Yunanistan'da iktidar partisi SYRIZA'nın Türk kökenli milletvekili Hüseyin Zeybek, Atina'ya cami yapılma zamanının geldiğini söyledi.

Yunanistan'da iktidara gelen SYRIZA Partisi'nin İskeçe milletvekili Hüseyin Zeybek, "Bence artık Atina'ya cami yapılma zamanı gelmiş ve geçmiş bile. Hatta birden fazla cami yapılması lazım. İnanıyorum ki SYRIZA hükümeti bu soruna bir çözüm getirecek" dedi.

"TÜRK HALKININ SYRIZA'DAN BÜYÜK BEKLENTİLERİ VAR"

Batı Trakya Türk Azınlığına mensup Hüseyin Zeybek üçüncü kez milletvekili seçildiğini anımsatarak, Yunan halkının SYRIZA'dan büyük beklentileri olduğunu söyledi. Batı Trakya'nın birçok sorunu olduğunu anlatan Zeybek, Türk azınlığın eğitim sorununa dikkati çekti.

İskeçe milletvekili Hüseyin Zeybek, Yunan parlamentosunda Başbakan Aleksis Çipras'la tokalaşıyor. İskeçe milletvekili Hüseyin Zeybek, Yunan parlamentosunda Başbakan Aleksis Çipras'la tokalaşıyor.

AZINLIK EĞİTİMİ İÇİN ELEŞTİRİ

Azınlık eğitiminin çift dilde yapıldığını belirten Zeybek, "Bu eğitim metoduyla ne Yunanca ne de Türkçe doğru düzgün öğretiliyor. Bir önceki iktidarların amacı buydu. Azınlık okullarının kalitesini düşürüp azınlık çocukları Yunan okullarına yönlendirmek ve sonuçta azınlık okullarını kapatmak. Okulların büyük bir kısmını kapattılar zaten. Biz eğitim sisteminin yeniden yapılandırılması gerektiğini düşünüyoruz. Tabi bunu da yaparken azınlıkla diyalog içinde yapılması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Atina'ya cami yapılma konusu yıllardır tartışılıyor. Yunanistan Kültür Bakanlığı Atina için cami tasarımı yapmıştı. Ancak proje gerçekleşmedi. Atina'ya cami yapılma konusu yıllardır tartışılıyor. Yunanistan Kültür Bakanlığı Atina için cami tasarımı yapmıştı. Ancak proje gerçekleşmedi.

"YUNAN DEVLETİNİN TAYİN ETTİĞİ MÜFTÜYÜ TANIMIYORUZ"

Batı Trakya'da müftülük sorunu olduğunun da altını çizen Zeybek, "Bu konuda devlet azınlıkla tartışmadı. İyi niyet göstermedi ve yıllardır bu müftülük sorunu çözüm bekliyor. Tabii halk çözümünü yapmış. Halkın seçilmiş müftüsü var, devletin de tayinli müftüsü. Devlet, işini tayin edilmişle, halk da seçilmişle yapıyor. Devletin seçilmişleri tanıması bizi bir noktada tatmin eder. Ama biz seçim istiyoruz. Mesela müftü kaç yıllığına seçiliyor. Müftü tayin ediliyor ve ölene kadar devam ediyor. Bunu belirli bir kalıba koymak lazım. Bu noktada değişik formüller bulunabilir" diye konuştu

Kaynak: AA / Güncel

Politika Dünya Güncel Haberler

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Rusya'da rehine krizi! DEAŞ'lı 6 mahkumun öldürüldüğü operasyonun görüntüleri ortaya çıktı

Rusya'da rehine krizi! DEAŞ'lı 6 mahkumun öldürüldüğü operasyonun görüntüleri ortaya çıktı

Bayram günü verip veriştirdi! İbrahim Tatlıses, kendisine kötülük yapan 3 arkadaşını afişe etti

Bayram günü verip veriştirdi! İbrahim Tatlıses, kendisine kötülük yapan 3 arkadaşını afişe etti

500

Yorumlar (5)

....Mobil-ANDROID:

Bizimkiler de Yunanistan'nın HDP si olmuşlar.

4
1
yanıtYanıtla
bjkmobilWeb@haberler.com:

insallah bati trakya bu krizden kurtulurlar

0
1
yanıtYanıtla
VATANDASMobil-ANDROID:

cansu hanim aleviler sünni degilmidir. bu nasil mantik Almanyada aleviler çogunlukla islam disi görülen topluluklardir oysa alevi olmak hz. Aliye tabi olmak degilmidir.ayrica Avrupadaki islama hobinin sebebi nedir bu saygidan dolayimi yapilmaktadir.azinliklara gösterinen saygi sevgi Zürkiye disinda hiç biryerde bu kadar hosgörülü degildir.

0
1
yanıtYanıtla
yaw he heMobil-ANDROID:

ha dustun ha dustun seytanda seni kurtaramayacak

1
0
yanıtYanıtla
gönül karakavak:

neden Türk milletvekili Türk milleti için cami yapılmasını istiyor. Devletleştirilmiş sünnilikten ne zaman akp vazgeçecek. Neden okul ya da bilim sanat meslek okullarını istemiyor ve müslümanlığı ülkelere yayacağına azıcık kendi milletini orda yunanlı yapsa çok daha iyi olacak yetti artık dayatmalı müslümanlık

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title