Haberler

Atatürk Büstünü Parçalayan Şüpheli Hastaneye Sevk Edildi

Çorum'da geçen cuma günü adliye önündeki Atatürk büstü ve kaidesini balyozla parçalayan Rüştü A., Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi.

Çorum'da geçen cuma günü adliye önündeki Atatürk büstü ve kaidesini balyozla parçalayan Rüştü A., Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi.

Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, geçen cuma günü, adliye önünde bulunan Atatürk büstünün şizofreni hastası olduğu ileri sürülen Rüştü A. tarafından parçalanması ile ilgili bugün yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada Çorum Adliyesi giriş kısmında bulunan Atatürk büstünün ve kaide üzerindeki mermer yazının balyozla kırıldığını hatırlatan Başsavcı Yurdagül, "Adliye binasında görevli bulunan kolluk personeli tarafından yakalanan şüpheli hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımız soruşturma başlatılmıştır. 2010 yılında bir ilköğretim okulunda benzer nitelikte bir suç işlediği iddia olunan şüphelinin, akıl hastası olduğu ve cezai ehliyetinin bulunmadığının tespit edilmesi sebebiyle, belirtilen eyleminden dolayı hakkında şifa buluncaya kadar koruma ve tedavi amaçlı güvenlik tedbiri uygulandığı, halen bu karar kapsamında kontrol muayenelerinin devam ettiği anlaşılmıştır" dedi.

Başsavcı Yurdagül, adliye önündeki büste yapılan saldırının ardından, Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine, 3 hafta süre ile gözlem altına alınmasına karar verilen şüphelinin, Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildiği açıklandı.

Öte yandan kırılan Atatürk büstünün yerine yenisi konuldu. - Çorum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Samsun Politika Güncel Haberler

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Rusya'da rehine krizi! DEAŞ'lı 6 mahkumun öldürüldüğü operasyonun görüntüleri ortaya çıktı

Rusya'da rehine krizi! DEAŞ'lı 6 mahkumun öldürüldüğü operasyonun görüntüleri ortaya çıktı

Bayram günü verip veriştirdi! İbrahim Tatlıses, kendisine kötülük yapan 3 arkadaşını afişe etti

Bayram günü verip veriştirdi! İbrahim Tatlıses, kendisine kötülük yapan 3 arkadaşını afişe etti

500

Yorumlar (1)

spartaküs:

Bu sizofreni hastalari hep üfürükcü, muskaci, hurafeci, kinci ve dinci ve de fasist zihniyetlilerdenmi cikiyor. sizofreni hastasi ise neden gidip akp il binasina saldirmiyor. bu gerici, cagdisi zihniyetini benimsiyen kullugu kabullenmis saray soytarilarinin hep yaptiklari, denedikleri saldirilardir. iktidar yalakasi polisi, savcisi, hakimi de bir bu saldirganlara bir cezai indirim uygulayacak bahane bulup eskiden oldugu gibi fasistlerin yaptiklari katliamci zihniyetleri sucsuz hale getirmek icin yapilan katliamlara hep gerekce bulduklari gibi ve ceza vermedikleri gibi bu dinci ve kinci zihniyetlileri de bir sekilde serbest birakacaklar durun bu daha iyi günlerimiz yakinda bu hurafe zihniyetliler artik cagdas düsünceli tüm insanlarida karacarsafa, burkaya, camiye, oruca mecbur tutacaklar. yani insan haklari ve demokratsi diye hic birsey kalmiyacak. gün sarayda yasayanlarin ve onlarin dalkavukcu ve saray soytarilarinin günü haline gelecek. siz daha uyuyun

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title