Haberler

Anayasa Mahkemesi Başkanı Tuğcu Emekliye Ayrıldı

Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu, Yaş Haddinden Dolayı Emekliye Ayrıldı. Tuğcu, Mesai Arkadaşları ve Mahkeme Çalışanları Tarafından Alkışlarla Uğurlandı.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu, yaş haddinden dolayı emekliye ayrıldı. Tuğcu, mesai arkadaşları ve mahkeme çalışanları tarafından alkışlarla uğurlandı.

Anayasa Mahkemesi'nin 46 yıllık tarihinde ilk kadın başkanı olan Tuğcu bugün emekliye ayrıldı. Tuğcu için saat 15.30'da Yüksek Mahkeme'de eşi Şener Tuğcu ve kızı Ayşe Tuğcu'nun da katıldığı ve basın mensuplarının alınmadığı bir tören düzenlendi. Tuğcu daha sonra alkışlar eşliğinde kendi adını ve soyadının taşıyan 06 TT 033 plakalı Honda Civic marka arabasının şoför koltuğuna geçerek mahkemeden ayrıldı. Tuğcu, Yüksek Mahkeme'den ayrılırken gazetecilere kısa bir açıklama yaparak, bundan sonraki hayatında

domates yetiştireceğini ve torunlarına bakacağını söyledi. Uğurlama töreninin ardından gazetecilere bir açıklama yapan Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Haşim Kılıç, Tuğcu'nun 22 aylık görev süreci boyunca çok yoğun tempoda görevini tamamladığını, bu süre içerisinde üyelerin ve raportörlerden tam desteğini aldığını söyledi. Kılıç, "Bundan sonraki hayatında sağlıklar, mutluluklar ve esenlikler dileyerek yolcu ettik" dedi.

Daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplandıran Kılıç, başkanlık seçiminin ne zaman yapılacağı yönündeki soru üzerine, yedek üyeler Cafer Şat ve Fettah Oto'nun başkanlık, başkanvekilliği ve uyuşmazlık mahkemesi başkanlığı seçimlerinde kendilerinin de oy kullanması gerektiğini ve kullanmaması durumunda bunun Anayasa'ya aykırı olduğu gerekçesiyle önce Anayasa Mahkemesi Başkanı'na başvurduklarını ve Mahkeme Başkanı tarafından bu talebin mümkün olmadığına kararı verildiğini hatırlattı. Bunun üzerine iki

üyenin başkanlık seçimlerinin yürürlüğün durdurulması ve iptali istemiyle İdare Mahkemesi'ne dava açtığını söyleyen Kılıç, bu süreci bekleyeceklerini söyledi. Kılıç, "Bunu tabi arkadaşlarımızla istişare edeceğiz. Mahkememizde bir boşluk söz konusu olmaz. Mahkememiz görevlerine devam etmekte. Özveriyle arkadaşlarımız çalışmalara devam edecektir. Bu konuda herhangi bir sıkıntı herhangi bir boşluk yoktur" dedi.

Bir gazetecinin 'Bu dava konusu Anayasa'ya aykırılık iddiasıyla Anayasa Mahkemesi'ne gelebilir mi?' yönündeki sorusuna Kılıç, "Tabii ki o da ihtimal dahilinde. Arkadaşlarımızın gerekçesi de zaten ona dayanıyor. Kuruluş Yasası'nın Anayasa'ya aykırı olduğu ve bunun Anayasa Mahkemesi'ne götürülmesi gerektiğini savunuyorlar. Süreci hep beraber göreceğiz . İdari yargı ne derse ki bu bir idari tasarruftur" yanıtıını verdi.

Kılıç, CHP'nin Anayasa paketinin yürürlüğünün durdurulması ve iptali için Anayasa Mahkemesi'ne açtığı davanın ne zaman görüşüleceği yönündeki soru üzerine, "Bu durumla ilgili bir görüşme takvimi belirlenmedi. Raportör arkadaşımız geçen hafta ilk incelemesini bitirdiğini ve raporu verebileceğini söyledi. Konunun esas incelemesiyle de doğrudan ilgisi olması nedeniyle esası da incelemesi konusunda kendisine bir talimatımız oldu. Raportör arkadaşımız şu anda davanın esasını da inceliyor ve raporunu

tamamladıktan sonra bir gündem oluşturulacak ve o gün bu konu ele alınacak" cevabını verdi. Kılıç, 'Bu hafta olabilir mi? yönündeki soruya ise, "Şu an bilemiyorum. Şu anda arkadaşımızın çalışmasına bağlı' karşılığını verdi.

'Başkanlık seçimleri yapılmasa da dava görülür mü?' yönündeki soruya Kılıç, "Başkanlık seçimiyle çok yakından bir ilgisi yok. Arkadaşımız çalışmasını tamamladıktan sonra biz en kısa sürede toplanıp görüşürüz" cevabını verdi.

(EDA-NÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta EGO ücretsiz mi, otobüsler bedava mı? Ankara'da 1 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? 1 Mayıs'ta kütüphaneler açık mı? 1 Mayıs'ta hangi kütüphaneler açık? Biricik Belediye Başkanı istifa mı etti? DEM Partili Mehmet Begit neden istifa etti, olay ne? #128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title