Haberler

Anadolu Adliyesi'ne sahte polis kimliğiyle girmeye çalışan kişi gözaltına alındı

Güncelleme:

İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'na sahte polis kimliği ve rozeti göstererek girmeye çalıştığı gerekçesiyle gözaltına alınan kişi, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'na sahte polis kimliği ve rozeti göstererek girmeye çalıştığı gerekçesiyle gözaltına alınan kişi, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Alınan bilgiye göre, Anadolu Adliye'sine gelen E.Ş, C Blok zemin kat girişinde bulunan X-ray kontrolünden üzerini aratmadan geçmek için özel güvenlik görevlilerine polis olduğunu söyledi.

Görevlilerin kimliğini ibraz etmesini söylemesi üzerine E.Ş, cüzdanından çıkardığı polis kimliği ve rozetini gösterdi. E.Ş'nin tedirgin hareketlerinden ve polis kimliğinin üzerindeki fotoğrafın sivil olmasından şüphelenen güvenlik görevlileri, adliye polisine haber verdi.

Polis ekipleri tarafından yapılan kontrolde, üzerinde "komiser" yazan polis kimliğinin sahte olduğu belirlenirken, şüpheli E.Ş gözaltına alınarak Kartal İlçe Emniyet Müdürlüğü Anadolu Adliyesi Polis Merkez Amirliği'ne götürüldü.

Şüpheli E.Ş'nin üzerinden çıkan sahte polis kimlik kartı ve rozete de, incelenmek üzere el konuldu.

Yapılan Genel Bilgi Taraması (GBT) sorgulamasında şüpheli E.Ş'nin "mala zarar verme", "iş yerinden ve kurumdan hırsızlık", "görevi yaptırmamak için direnme", "cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından kaydı olduğu tespit edildi.

Şüpheli E.Ş'nin emniyetteki ifadesinde, Rize Kalkandere Cezaevi'nden izinli olarak çıkarak vasilik işlemlerini halletmek amacıyla Anadolu Adliyesi'ne geldiğini, giriş yapacağı sırada nüfus cüzdanını gösterirken, kapıdaki özel güvenlik görevlisinin cüzdanının içinde bulunan polis rozeti ve polis kimlik kartını gördüğünü, görevlilerin kartın sahte olduğunu söylemesi üzerine kendisinin de doğruladığını ileri sürdü.

İşlemlerinin ardından savcılığa çıkarılan şüpheli E.Ş, ifadesinin alınmasının ardından sevk edildiği Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince, "resmi belgede sahtecilik" suçundan haftada bir gün imza atma şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Adalet Sarayı Anadolu Adliyesi İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title