Haberler

Aleyha Kendisini Hayatta Tututacak Yardım Elini Bekliyor

Güncelleme:

Bağcılar'da, doğuştan 'Hıdrosefali' hastası olan 6,5 yaşındaki Aleyna Ergen'in hayatını devam ettirebilmesi için 100 bin TL gerekiyor.

Bağcılar'da, doğuştan 'Hıdrosefali' hastası olan 6,5 yaşındaki Aleyna Ergen hayatını devam ettirebilmesi için kendisine uzanacak yardım eli bekliyor.

HASTANE MASRAFLARI YÜKSEK OLDUĞU İÇİN TEDAVİ OLAMADI

Tekstil işçisi 32 yaşındaki Hayrettin Ergen ve ev hanımı olan eşi Seher Ergen çiftinden 6,5 yıl önce dünyaya gelen Aleyna, hidrosefali hastası (beyinde su toplaması) olarak doğdu. Genç çift ilk bebeklerinin sağlığına kavuşması için ilk etapta Şişli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Burada bir süre kontrol altında tutulan küçük Aleyna'nın vücudu tedaviye karşılık vermeyince anne ve baba buradaki doktorların da tavsiyesi üzerine bebeklerini daha kapsamlı bir hastaneye götürdü. Ancak küçük Aleyna'nın özel hastanede göreceği tedavi masrafları yüksek olduğu için anne ve baba çaresizce bu tedaviden vazgeçmek durumunda kaldı.

BAŞINDAKİ YARA BÜYÜMEYE BAŞLADI

Küçük Aleyna'nın doğduktan sonra söz konusu hastalığı için birçok kez ameliyat geçirdiğini söyleyen Baba Hayrettin Ergen, "Aleyna'nın sağlığına kavuşması için başına bir cihaz takıldı. Ancak bir süre sonra beyninin bu cihazı kaldırmadığı söylendi. Bu işlemleri yapan devlet hastanesindeki doktorlar artık yapacak bir şey olmadığını söyleyerek Aleyna'yı taburcu ettiler. Aradan bir süre zaman geçti ve Aleyna'nın başındaki yaraları büyümeye başladı. Daha sonra İl Sağlık Müdürlüğü'ne başvurduk. Kurum bizi araştırma hastanelerine yönlendirdi fakat bu hastanelerdeki doktorlar, hastalığı ilerlediği için Aleyna'nın tedavisinin mümkün olmadığını, daha kapsamlı bir hastanede tedavi görmesi gerektiğini söyledi. Araştırdık ve bulduğumuz bu kapsamlı hastaneye götürdük. Fakat Aleyna'nın burada 2 ay tedavi görmesi gerektiğini ve tedavi masraflarının 80 bin TL ile 100 bin TL olacağı söylendi. Bunu maddi durumumuz kaldıramayacağı için tedaviye başlayamadık" dedi.

KONUŞAMIYOR, GÖRMÜYOR, SADECE DUYUYOR

Aleyna'yla birlikte 4 çocuk annesi olan Seher Ergen ise, Aleyna'nın konuşamadığını, görmediğini, sadece duyabildiğini belirterek, başındaki yaraların zamanla enfeksiyon kaptığını ve evde kendi imkanlarıyla pansuman yaptığını söyledi. Kızının durumunun gittikçe kötüye gittiğini anlatan acılı anne, küçük Aleyna'nın sağlığına kavuşması için biran önce ameliyat olması gerektiğini, ancak maddi durumları olmadıkları için çaresiz kaldıklarını dile getirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bağcılar Şişli Sağlık Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Biricik Belediye Başkanı istifa mı etti? DEM Partili Mehmet Begit neden istifa etti, olay ne? #128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar!
500

Yorumlar (14)

capkin:

param olsa hic düsünmeden bütün tedavi masrafarini karsilardim

10
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

hala burnumunu dudagını kaşını gözünü estetik yaptıranlara sesleniyorumm, şükredin şükredinnn.

10
0
yanıtYanıtla
fatih:

ALLAH cc şifa versin

7
0
yanıtYanıtla
DilamobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Allah yardım etsin yazık

7
0
yanıtYanıtla
CaresizMobil-IOS:

Keske bu yavru icin bir banka hesabi acsalarda kucukte olsa herkez birseyler yapabilse allah yar ve yardimcisi olsun ins

6
0
yanıtYanıtla
merke:

yokk yokkk işteee olsada versemmmm :(((

5
0
yanıtYanıtla
hakan:

Ne diyeceğimi bilmiyorum.

5
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Yorumcu yan haberde 200 tlye yüzük var satıp yardım etmezlermi acaba

4
0
yanıtYanıtla
Yasin Ural:

Gerekirse tedavi masraflarinin hepsini karsilarim, ama cocuk tedavi sonucunda iyilesecek mi? Beynine takilan SHUNT dedikeri cihaz ise yaramamissa baska ne tür bir tedavi uygulanacak?

2
0
yanıtYanıtla
talha:

saçma sapan şeylerle uğraşacaklarına şu çocuğa baksalarya sözde zenginler içleri bizden fakir

2
0
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title