Haberler

Akdeniz'deki Göçmen Geçişleri

İtalyan sahil güvenlik ekipleri ile sivil toplum örgütlerine ait gemilerce Akdeniz'de kurtarılan bin 200'ün üzerinde göçmen İtalya'nın Sicilya Adası'na taşındı.

İtalyan sahil güvenlik ekipleri ile sivil toplum örgütlerine ait gemilerce Akdeniz'de kurtarılan bin 200'ün üzerinde göçmen İtalya'nın Sicilya Adası'na taşındı.

Afrika'dan Avrupa'ya düzensiz göç, Akdeniz'in Libya ile İtalya arasında kalan ve Sicilya Kanalı olarak adlandırılan bölümünde devam ediyor.

İtalyan basınında çıkan haberlere göre, son günlerde söz konusu bölgede birbirinden ayrı kurtarma operasyonları yürüten 3 ayrı gemi personeli tarafından kurtarılan bin 266 göçmenin, Sicilya'daki farklı limanlara taşındığı bildirildi.

Bir sivil toplum kuruluşuna ait, gönüllülük esasına göre çalışan Acquarius gemisince kurtarılan 515 göçmen Ragusa Limanı'na, Norveç gemisi Siem Pilot kurtardığı 505 kişiyi Katanya kentine, İtalyan sahil güvenlik gemisi Fiorillo da kurtardığı 246 göçmeni Messina Limanı'na taşıdı.

İtalyan haber ajansı ANSA'nın haberinde bölgede kurtarma operasyonlarının sürdüğü ifade edildi.

Birleşmiş Milletler'in açıkladığı verilere göre, bu yılın sadece ocak ayında Libya'dan Akdeniz'e açılıp Avrupa'ya geçmeye çalışan 440 göçmen can verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Sicilya Adası Akdeniz İtalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

#128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title