Haberler

AK Parti'nin Beylikdüzü Mitingi

Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan: (2) "Devlet içinde devlet asla... Paralel yapı olmaz, paralel devlet olmaz, kim buna tevessül ederse karşısında bizi bulacaktır.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Devlet içinde devlet asla... Paralel yapı olmaz, paralel devlet olmaz, kim buna tevessül ederse karşısında bizi bulacaktır. Onlara 30 Mart'ta gereken dersi vermek için var mıyız? Çok çalışacağız çünkü ulusal güvenliğimizi tehdit eden yapılanmalara karşı gereken dersi 30 Mart'ta vermeliyiz" dedi.

Erdoğan, partisinin Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Camisi yanında düzenlenen mitinginde yaptığı konuşmada, ilçeye merkezi yönetim olarak metro getireceklerini belirtti.

Metronun Büyükçekmece merkeze kadar gideceğini ifade eden Erdoğan, "Biz yaparız, bu kardeşiniz İstanbul'da büyükşehir belediye başkanıydı, biliyorsunuz. O zamanlar İstanbul'da çöp dağları nasıldı? Hava kirliliği nasıldı? Susuzluk nasıldı? Biz bunları çözdük mü? Biz buyuz" diye konuştu.

İstanbul'a suyu 180 kilometre uzaktan Istranca dağlarından getirdiklerini anlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Marmaray'ı yaptık, kıskanıyorlar. 3. köprüye başladık, kıskanıyorlar. 3. havalimanını yapacağız kıskanıyorlar. Denizin altından 2 katlı tüp geçit yapıyoruz, kıskanıyorlar. Allah'tan Marmaray ile tüp geçitleri denizin altından yapıyoruz da bu CHP'liler ve MHP'liler görmüyorlar onları. Görseler, onun için de yürüyüşe kalkarlar. Geçenlerde denizden 3. köprüye gitmişler. Tabii yol bulamadılar karadan, denizden gittiler. Çıkarma harekatları yarım kaldı. Fakat 250 metre yükseklik bir tarafta, 250 metre yükseklik bir tarafta, kuleler bitmek üzere ve asma köprü. 4 gidiş, 4 geliş. Ortasından da tren geçiyor tren. Bunu biz yapıyoruz biz. Kardeşlerim biz hizmet üretiyoruz, eser üretiyoruz, onlar iftira, hakaret siyaseti üretiyorlar. Aramızdaki fark bu.

Onun için diyorum ki, şu kalan 22 gün, bugünü saymazsak 21 gün, gece gündüz demeden çalışmaya var mıyız? Çok çalışacağız, yani 30 Mart akşamı 'Ah şu eve de gitseydim' demeyelim."

Başbakan Erdoğan, mitinglere devam ettiklerini, yarın Şanlıurfa Suruç'ta miting yapacağını belirterek, "Durmak yok yola devam. Evelallah 30 Mart'ın şu anda sandıkta adresi belli olmuştur" dedi.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile bu yola devam ettiklerini dile getiren Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yusuf Uzun ve Kadir Topbaş kardeşimi sizlere emanet ediyorum. Şunu bilmenizi istiyorum. Birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz çok önemli. Kardeşlerim, birliğimizi bozmaya çalışanlar var. Biz Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Pomağıyla, Boşnağıyla, Arnavutuyla, aklınıza ne gelirse tek milletiz. Yaratılanı yaratandan ötürü seviyoruz. Tek millet... İki, tek bayrak. Bayrağımızın rengi şehidimizin kanıdır, hilal bağımsızlığımızın ifadesidir, yıldız şehidimizin simgesidir.  Mithat Cemal Kuntay öyle diyor. 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır'. Onun için üçüncüsü 'tek vatan' diyoruz. Ama sadece Batı değil, 780 bin kilometrekare ile... Batısı da Doğusu da, Karadeniz'i de Akdeniz'i de, Orta Anadolu'su da Marmara'sı da.  Tamamı 780 bin kilometrekare. Dört, tek devlet. Devlet içinde devlet asla... Paralel yapı olmaz, paralel devlet olmaz, kim buna tevessül ederse karşısında bizi bulacaktır. Onlara 30 Mart'ta gereken dersi vermek için var mıyız? Çok çalışacağız, çünkü ulusal güvenliğimizi tehdit eden yapılanmalara karşı gereken dersi 30 Mart'ta vermeliyiz."

Katılımcılardan, beklettiği için haklarını helal etmelerini isteyen Erdoğan, vatandaşlarla birlikte "Beraber yürüdük biz bu yollarda" şarkısının sözlerini söyleyerek, karanfil attı.

Mitingden notlar

Mitingin yapıldığı alan, AK Parti flamaları ile donatıldı. Alanın değişik yerlerine, "Sevdamızın adı berrak, sonu toprak, dönen alçak olsun", "İçiniz rahat olsun Beylikdüzü emin ellerde" yazan pankartlar asıldı.

Mitinge, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu ve AK Parti İstanbul Milletvekili Egemen Bağış da katıldı.

Mitinge katılanlar zaman zaman, "Dik dur eğilme, bu millet seninle, "Recep Tayyip Erdoğan", "Türkiye seninle gurur duyuyor", "Ya Allah bismillah Allahu ekber" sloganları attı.

Konuşmasının ardından seçim otobüsünden yol kenarındaki vatandaşları selamlayan Erdoğan, kendisine yoğun sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlara değişik hediyeler verdi.

- İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Emine Erdoğan Beylikdüzü Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title