Haberler

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Öçal, Afşin'i ziyaret etti

Güncelleme:

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, Afşin ilçesini ziyaret etti.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, Afşin ilçesini ziyaret etti.

Partisinin teşkilat toplantısı için Afşin'e gelen Öçal, belediye tarafından oluşturulan lavanta tarlası ve arı evinde incelemelerde bulundu.

Öçal, burada gazetecilere, bulundukları lavanta tarlasının tek parça halinde 380 dekar olduğunu ve dünyanın en büyükleri arasında yer aldığını ifade ederek, "Afşin'de, tıbbı ve aromatik bitkiler noktasında Türkiye'deki önemli bir açığı kapatmaya yönelik çalışmalar yapılıyor. Türkiye uzun zamandır böyle bir arayış içerisindeydi ve ilk cevap veren Afşin oldu. Bu noktada Afşin Belediyesini kutluyorum. Çiftçilerimize alternatif ürün sağlama ve örnek olma noktasında lavanta projesi güzel bir örnek oldu." diye konuştu.

İlçede uygulanan projelerin Türkiye'ye model olduğunu ve Afşin modeli olarak ülkenin çeşitli yerlerinde uygulamaya konulacağını dile getiren Öçal, bölgedeki lavantalardan elde edilen ürünlerin yağa dönüştürüldüğünü ve piyasaya sürüleceğini aktardı.

Öçal, şunları kaydetti:

"Afşin lavanta ve aromatik bitkiler konusunda her geçen gün profesyonelleşiyor. Bu ürünleri sadece koku sanayide değil farmakolojiye de taşımayı düşünüyoruz. Bu alan dünyada önemli bir sektör haline geldi ve buradan da payımızı almak istiyoruz. Belediyemizin bu konuda da görüşmeler yaptığını ve girişimleri olduğunu öğrendik. İnşallah Afşin'imizde yapılan bu çalışmaların insanlarımıza geri dönüşü güzel olacak. Çıkan lavanta ürünlerini TBMM'de de dağıttık ve birçok milletvekili 'Afşin'de lavanta mı yetişiyor?' diye şaşırdı."

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, proje aşamasında olan ve hayata geçirilen yatırımlarla ilgili Milletvekili Öçal'a bilgi verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Kahramanmaraş Milletvekili AK Parti Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title