Haberler

AK Parti'de Aday Adayı Bereketi

Güncelleme:

AK Parti Van İl Başkanlığı tarafından, belediye başkanı aday adaylarını tanıtım toplantısı düzenlendi.

AK Parti'ye 1 Kasım itibariyle büyükşehir belediye başkanlığı ve 13 ilçeye 80'e yakın aday adayı başvurdu.

AK Parti İl Başkanlığı Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, AK Parti İpekyolu İlçe Başkanı Yavuz Kuşan, AK Parti Tuşba İlçe Başkanı Nayif Şabu, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nahide Hakan, parti teşkilat üyeleri, belediye başkanı aday adayları katıldı.

Belediye başkanı aday adaylarını tanıtım toplantısında açılış konuşması yapan AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, AK Parti'nin neferi olarak çalışmaya devam edeceklerini belirterek, 2014 seçimlerinde çok iddialı olduklarını söyledi.

"KALİTELİ İNSANLAR PARTİMİZE BAŞVURDU"

Aras, 1 Kasım itibariyle AK Parti'ye 80'e yakın aday adayı başvurusu yapıldığını belirterek, "Özellik partimize göstermiş olduğunuz bu güzel teveccühten dolayı, müracaatlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Bizim partimizde siyasi hayatınızı sürdürmek için buralara kadar geldiniz. Bu bölgede bizim birlikte siyaset yapmaya aday adayı oldunuz. Bu erdemli bir harekettir. Erdemli bir davranıştır. Ak Parti'ye göstermiş olduğunuz duyarlılıktan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Bu toplantımızın partimize ve aday adaylarımıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum. 1 Kasım itibariyle büyükşehir olmak üzere 13 tane ilçemize 80'e yakın aday adayı müracaat etmiştir. Aday profiline baktığımız zaman hakikaten çok birikimli, donanımlı, erdemli, her birisinin kendisine mahsus olan özellikleri bulunmaktadır. Bu aday adayları içerisinde eski siyasetçilerimizde bulunmaktadır. Aday adayı profilimiz çok zengin, çok kaliteli, çok niteliklidir. Buda partimize olan teveccühün ne kadar yüksek olduğunun göstergesidir. Bundan dolayı partimize başvuran herkese teşekkür ediyorum" dedi.

"ERDEMLİ BİR DAVRANIŞTA BULUNDUNUZ"

Gençlerin önünü açmak istediklerini belirten Başkan Aras, "Aday adaylı bu sürece başlarken, her biriniz ister ülkenizi, ister ilinizi dolaşarak, ister medya kuruluşlarını ziyaret ederek imkânlar doğrultusunda tanıtım çalışmasında bulundunuz. Kim olduğunuzu, kimliğinizin ne olduğunu, vasfınızı ne olduğunu korkmadan erdemli bir şekilde kamuoyu ile paylaştınız. Bu çok erdemli bir davranıştır. Bir insan bir yerde siyaset yapıyorsa kendi kişiliğine güveni yoksa orada siyaset yapması, kamuoyunun önüne çıkması elbette zordur. Ama ben bu siyasi arenada, bu siyasi partide varlığımı gösteriyorum. Ben burada varım. Bununla birlikte, el broşürleri olsun, radyo ve televizyonlar olsun basın bültenlerini kullanarak bu memlekette kamuoyuna kendinizi tanımaya çalışabilmişseniz bunun altı çizilmelidir. Bazen aldığınız duyumlara göre diğer siyasi partiler 100-120'ye yakın aday adayları müracaatı vardır. Ama bunların hiçbir tanesi kamuoyu ile paylaşılmış olan müracaatlar değildir. Biz bu suret içerisinde teşkilat olarak mümkün mertebe istifalara çok sıcak bakmadık. Sebep ve hedefimiz buydu. Dedik ki teşkilatın dışında olan arkadaşlarımızın Van'da yaşayan Vanlı halkı bu işe teşebbüs etsin. Gelip hep beraber bu ili alıp götürelim. En büyük hedefimiz aday adaylarının önünü açmaktır. Teşkilat olarak bu ilin önünü açmak istedik. Biz halka rağmen, halkın istememesine rağmen, halkı hiçe sayarak bir teşebbüs içerisinde bulunmadık. Aday adaylarımızı halkın benimsemesini istedik. Adaylarımızı halkın belirlemesini istedik. Genel merkezin adayı, milletvekilimiz adayı, il başkanının adayı mantığını bir tarafa iterek halkın içerisinde halkın adayı olan insanlarla bu seçime gitmek istedik. Buda diğer partilere göre bir özelliğimizdir" şeklinde konuştu.

"GENEL OLARAK VANLILAR ADAY ADAYI BAŞVURUSUNDA BULUNDU"

Dışarıda bir arayışın içerisine girmediklerini belirten Başkan Aras, "Aday adayı profillerine baktığımız zaman ister Van'da yaşayan aday adaylarımız olsun, isterse dışarıda kalan Vanlılar olsun genelde Vanlı kardeşlerimiz partimize aday adayı başvurusunda bulunmuşlardır. Dışarıda bir arayışın içerisine girmedik. Farklı bir profili getirip halkı deklare edecek arayışın içerisine girmedik. Van'la ilgili olmayan insanları buraya getirmedik. Müracaat eden aday adayları arasında bu görev birisine nasip olacaktır. Bizim buradaki stratejimiz ne olursa olsun her şeyden önce bizim niyetimizi Allah Rızası için kılmamız gerekiyor. Halka hizmet etmenin Hakka hizmet olduğu anlayışını iyi kavramımız gerekiyor. Böyle bir mantıkla hareket edersek Allah işimizi daha da kolaylaştıracaktır. Bir diğer önemli nokta ise her birimizin dilinden eksik etmediği şu duayı sürekli söylememiz gerekiyor. Ya Rabbi eğer bu aday adaylığı süreci benim için hayırlı ise nasip et. Eğer benim için hayırlı değilse nasip etme duasını kalben sürekli söylemiz gerekiyor. Bu anlamda Allah'a karşı çok büyük bir tevekkülümüzün olması gerekiyor. Din inancımızın olması gerekiyor. Listeye giren arkadaşımızı diğer listeye giremeyen adaşlar gidip onu tebrik etmesi gerekiyor. Bu noktada kendisine verilmesi gereken bütün desteği adete kendisi olmuşçasına destek vermesi gerekiyor. Bu anlayışı da mensup olduğumuz İslam dininden alıyoruz. Bu particilik anlayışımızın seçimden seçime değil, sürekli olması gerekiyor. Teşkilatla ilgi ve alakamızı kesmemiz gerekiyor. Bu kardeşimize imkânlarımız doğrultusunda sürekli destek çıkmamız gerekiyor ki Ak Parti kimliğimiz ortaya çıkabilsin. Küskünlük ve dargınlığa mahal vermeyecek şekilde hareket etmemiz gerekiyor. Böyle davranarak bir diğer dönemde bu davranış kanaat notu olabilsin. Bu vesile ile bütün aday adaylarımıza başarılar diliyorum. Bu seçimden anlımızın akıyla çakacağımıza inanıyorum. Bu sürecin partimizi için hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

"TARİHİ BİR GÜN YAŞIYORUZ"

Daha sonra söz alan AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, AK Parti ailesi olarak tarihi bir gün yaşadıklarını belirterek, "Değerli dava arkadaşlarımız, teşkilatımızın değerli mensupları, bende il başkanımızın temennilerine katılarak, hepinize sevgi ve saygılarımı sunarım. Bugün çok tarihi bir günü yaşıyoruz. Yaşadığımız tarihi anın manası şudur. Van muazzam bir şehirdir. Zaten Van büyük bir şehirdi. Ak Parti ile beraber, Ak Parti'nin çabaları sonucunda, Başbakan'ımızın verdiği söz üzerine Van Büyükşehir oldu. Fakat bunu gerçek bir metropol bir şehre dönüştürmek içinde, bir büyük şehir gibi, bir metropol gibi yönetilmesi gerekir. Şuanda maalesef böyle bir yönetim şekli, böyle bir yönetim anlayışı Van'da mevcut değil. Bu nedenle eğer Van büyük bir şehirdir diyorsak, tarihi bir şehirdir diyorsak, eğer Van şehri orta doğuyla, orta Asya'nın buluştuğu noktadır diyorsak. Eğer Van şehri Urartu'nun Başkenti Tuşba'dır diyorsak ki, Tuşba ilçesi var. Eğer Van şehri ticaret yolunun en iyi noktası, İpekyolu'nun üzerindeyse ki İpekyolu ilçesi de var. Bu ilçelere özellikle bu isimleri verdik. O zaman buraları adam gibi yönetmek lazım. Bugünkü anlayışla, bugün BDP'nin sunduğu hizmetle biz Van'ı ne büyükşehir olarak, nede metropol bir şehir olarak yönetme şansına sahip değiliz. Ben bu nedenle sizleri bu yükün altına elinizi ve bedeninizi koyduğunuz için sizleri tebrik ediyorum" dedi.

"VAN'DA YENİ BİR ANLAYIŞIN SEÇİMİNİ YAPACAĞIZ"

Milletvekili Kayatürk, 2023 vizyonunu Van'da da yaşanmasını istediklerini belirterek, "Gerçekten baktığımızda sadece bir büyükşehir belediye başkanı seçmeyeceğiz. Sadece ilçelerimize yakışır belediye başkanları seçmeyeceğiz. Sadece meclis üyelerini seçmeyeceğiz. Biz aynı zamanda Van'da yeni bir anlayışının seçimini yapacağız. Van gerçekten bu şekilde geri gitmeye devam mı etsin, yoksa hükümetin bütün Türkiye'de başlattığı 2023 vizyonunun Van'da da yaşanmasına şans mı vereceğiz. Buna ise hep birlikte karar vereceğiz. Hiçbirimizin herhangi bir ilçede adayı yoktur. Büyükşehirde bizim bir adayımız yoktur. Halkın adayı kimse biz sonuna kadar onun arkasında kalacağız. Daha öncede söylediğimiz şekilde, hiçbir şekilde kapalı kapılar ardından hiç kimsenin bilmediği, tanımadığı, neden çıktığı ya bu yanlış insan ne olacak diyebileceğimiz adaylarla Van karşılaşmayacaktır. Adaylar geldiği zaman buradaki hemşerilerimizin %80'i, %90'ı haza bu insan bu ilçeyi çok iyi yönetir. Bu ili çok iyi yönetir diyebilecekleri adayların çıkması için biz canla, başla ulaşacağımıza söz veriyoruz. Bütün aday adaylarını tebrik ediyorum. Bugün itibaren Van'daki siyasi hayata adım atmış bulunuyorsunuz. İnşallah bir kısmınız belediye başkanı olacak. Bir kısmınız yerel yönetimler görev alacak. Bir kısmınızda bu tarihi günde görev aldığınızı, bundan sonra bende Van siyasetinde varım diyebilecek insanlarda olacaktır diye düşünüyorum. Partimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Herkesi sevgi ve saygıyla selamlıyorum" şeklinde konuştu.

Son olarak söz alan aday adayları, kendilerini tek tek tanıttılar.

Van Bölge Gazetesi- Hacı Yılmaz

Kaynak: Temsilci / Güncel

Burhan Kayatürk İpekyolu Ak Parti Güncel Haberler

Ekrem İmamoğlu 515 oyla Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı seçildi

Ekrem İmamoğlu 515 oyla Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı seçildi

Zahide Yetiş programında olay! Baba, kendisinden büyük bir adama kaçan kızını canlı yayında dövdü

Zahide Yetiş programında olay! Baba, kendisinden büyük bir adama kaçan kızını canlı yayında dövdü

Termometrelerin 40 dereceyi gördüğü kentimizde asfalt eridi

Termometrelerin 40 dereceyi gördüğü kentimizde asfalt eridi

Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlık seçiminde kavga! Ahmet Türk'ün sözleri sonrası ortalık karıştı

Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlık seçiminde kavga! Ahmet Türk'ün sözleri sonrası ortalık karıştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title