Haberler

Âk˜kadınlar Buluşuyor, Siyaseti Konuşuyor' Toplantısı

AK Parti Melikgazi Kadın Kolları Tarafından Düzenlenen 'Kadınlar Buluşuyor Siyaseti Konuşuyor' Toplantısına, AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve Eşi, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve Eşi, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Sevil Camuzcuoğlu, AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Sadi Köylü ve Eşi ile Melikgazi Kadın Kolları Başka...

AK Parti Melikgazi Kadın Kolları tarafından düzenlenen 'Kadınlar Buluşuyor Siyaseti Konuşuyor' toplantısına, AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve eşi, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve eşi, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Sevil Camuzcuoğlu, AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Sadi Köylü ve eşi ile Melikgazi Kadın Kolları Başkanı Münire Büyüksimitci'nin yanı sıra Melikgazi Kadın Kolları üyesi çok sayıda bayan katıldı.

Toplantıya katılan ve seçimlerde mahalle temsilcisi olarak görev yapan bayanlara sertifika ve hediyeleri verildi. Kadınların büyük ilgi gösterdiği toplantının açılış konuşmasını Melikgazi Kadın Kolları Başkanı Münire Büyüksimitçi yaptı. Konuşmasında kapatma davasına değinen Münire Büyüksimitçi, konuşmasının büyük bölümünde, AK Parti'nin hakkında verilen kapatma iddianamesine verilen cevaplara değinerek iddianamenin tamamen siyasi içerikli ve temelsiz iddialar üzerine kurulduğunun altını çizdi. AK Parti Genel Merkezi tarafından hazırlanan cevap kitapçığından örnekler vererek, toplantıya katılan bayanları iddianame hakkında bilgilendirdi.

Toplantıda daha sonra Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç bir konuşma yaptı. Başkan Büyükkılıç konuşmasında, bayanların AK Parti'nin Melikgazi İlçesi'nde kazandığı büyük başarıdaki rollerine değinerek kendilerine teşekkür etti. Büyükkılıç konuşmasında şunları kaydetti:

'Sizler bizim yük akımızsınız. Sizlerin desteği ile Türkiye'nin en güçlü iktidarını kurduk. Sizlere layık olmak için çalışıyoruz. Kul hakkını, fakir fukaranın hakkını ve yetim hakkını gözeterek çalışıyoruz. Hiçbir zaman yandaş ve popülist politika gütmüyoruz. Bu ülke ne çektiyse yandaş politikalardan çekmiştir. Bizler ise yatırımdan yatırıma koşan bir anlayışla hizmet etmeye çalışıyoruz. Bizler öyle bir yük yüklendik ki, bizlere o kadar güvendiniz ki, 37 meclis üyemizin 37'sini de AK Parti'ye emanet ettiniz. Bizler de vaktimizi çok iyi değerlendirmeliyiz. Hamd olsun Kayseri'de üç belediyemiz ve bizlere sonradan katılan Talas, Hacılar ve İncesu ile birlikte diğer belde belediyelerimizle tam bir uyum ve dayanışma içinde çalışıyoruz. Oturduğumuz makamların geçici olduğunu ve bizlere onur vesilesi olduğunu çok iyi biliyoruz' dedi.

Başkan Büyükkılıç, belediyeciliğe yepyeni bir anlayış getirdiklerini ve belediyecilik konusunda çok önemli gelişmeler sağladıklarını da sözlerine ekledi.

Daha sonra toplantıya eşiyle birlikte katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, hem toplantı ile ilgili hem de Kayseri'de yaşananlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Özhaseki konuşmasında, Kayseri'de son 10 yıl içinde şehircilik anlamındaki gelişmelere değinerek, şehrin gerek altyapı ve gerekse üst yapı olarak büyük gelişmeler sağladığının altını çizdi. Özellikle hanımlara da teşekkür eden Başkan Özhaseki, seçim çalışmalarında bayanların desteğini her zaman yanlarında hissettiklerini, bu çalışmalarda kendilerinden önce bayanların büyük istek ve arzu ile karış karış her yeri dolaştıklarını, bu nedenle Kayseri'de elde edilen seçim başarılarında bayanların çok önemli rol oynadıklarını belirtti. Başkan Özhaseki, verdikleri bu desteklerden dolayı minnet ve şükran duyduklarını ifade ederek, kendilerine teşekkür etti.

Başkan Özhaseki, Siyaset Akademisi dersleri için gittiği doğu illerinde gördüğü manzaralar hakkında da bilgiler verdi. Başkan Özhaseki, Kayseri'de yapılan yatırımlardan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kayseri ziyaretinde hizmete açtığı eserler ile ilgili de açıklamalar yaparak, yapılan bu yatırımların Türkiye ölçeğinde değer taşıyan yatırımlar olduğunu, yapılan yollar ve parkların çok büyük hizmetler olduğunu belirterek şunları kaydetti:

'Bir günde, bir açılışta bu kadar büyük işler yaptık Allah'a şükür. Tabi vatandaşımız bunu görüyor, Kayserili hemşerilerimiz bunları görüyor ve dualar ediyorlar, ben bunu biliyorum. Muhalefet bunlara söz söylese de, beğenmese de, laf kalabalığına getirse de hiç önemli değil. Önemli olan Kayseri'nin insanlarının düşündükleri. Kayseri'de elli yüz kişilik bir grup var ki o kişiler kamudan geçinmeye alışmışlar, kamu ihalelerinden üstünden tüfek atmaya alışmışlar. Onlar çok etkilidirler, birtakım medyanın çevresindedirler. Onların çenesi durmaz. Onlar etrafta iftira ederken hiç kaçırmazlar bu işleri. Eskiden onlar için ‘Çamur Atma Merkezleri' derlerdi, ‘ÇAM' derlerdi. Çamur Atma Merkezi olarak çalışırlar. Biz bunlara takılırsak işimiz zor. Onlara bakmıyoruz, elimizin tersiyle ittik onları. Bizim hizmet ettiğimiz insanlarımız var. İçinden çıktığımız, bize dua eden, Allah yardımcıları olsun diyen, ellerini açtıkları zaman bu duayı esirgemeyen insanlarımız var. Bizim sorumluluğumuz onlara. Diğer etkili insanlara değil, O elli yüz kişilik menfaatinin peşinde koşanlara değil. Fedakar insanlara, hizmet bekleyen insanlara bizim sorumluluğumuz onlara karşı. Allah'a şükür bu çalışmalarımıza karşı sizin yaptıklarınızda takdire şayandır' dedi.

Başkan Özhaseki konuşmasında, bayanların Kayseri'de yaptığı hizmetlere değindi. Ayrıca yapılan yatırımlardan ve inşaatlardan dolayı Kayseri'de bazı sıkıntıların yaşandığını fakat bu sıkıntıların yaşanması gereken sıkıntılar olduğunu belirterek şunları kaydetti:

'Biz bu yatırımları yapmazsak, buradan okumaya giden çocuklarımız bir daha gelmezler. Bizim gençliğimizde Ankara'ya, İstanbul'a giden arkadaşlarımızın çok azı geri döndüler. Mecburiyetten döndüler. Eğer Kayseri'deki bu hizmetlerimizi yapmazsak, altyapımızı ve kültür sanat merkezlerimizi yapmazsak, o gençlerimiz bir daha dönmezler. Sonra da bayramdan bayrama ararlar, babacığım nasılsın, anneciğim nasılsın, hadi kendinize iyi bakın derler ve kapatırlar o telefonları. Bu yüzden bu sıkıntıları, bu inşaatları çekeceğiz. Bütün bunlar bittiğinde yaşadığımız kentten keyif alır hale geleceğiz' dedi.

Toplantıda son konuşmayı AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya yaptı. Öksüzkaya, AK Parti iktidarı ile Türkiye'nin kalkınma yolunda büyük adımlar attığını, aynı anlayışla çalışmalara devam edeceklerini belirtti. Ülkede kriz ortamı isteyenlerin bulunduğunu, birlik ve beraberlikten rahatsız olanların asla bu amaçlarına ulaşamayacaklarını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından, partili bayanlar tarafından şiirler okundu, ardından da mahalle temsilcilerine tek tek sertifikaları verildi. Aynı zamanda hizmetlerinden dolayı çeşitli hediyeler takdim edildi.

(SE-SE-Y) 08.06.2008 14:53 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title