Haberler

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin Açıklaması

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, 15 günde 55 ilde denetleme yaptıklarını belirterek, "15 ildeki rehabilitasyon merkezlerinin verilen desteğe rağmen gerekeni yapmadığı ortaya çıktı" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, 15 günde 55 ilde denetleme yaptıklarını belirterek, "15 ildeki rehabilitasyon merkezlerinin verilen desteğe rağmen gerekeni yapmadığı ortaya çıktı" dedi.

Sakarya Valiliği'ni ziyaret eden Şahin, polis mangasını selamlayarak anı defterini imzaladı.

Şahin, ziyarette gazetecilere yaptığı açıklamada, 14 bin çocuğun koruma altında olduğunu belirterek, çocukların fiziksel şartlarını iyileştirerek akademik başarı elde etmesini sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Koruma altındaki çocukların ülkeye faydalı insanlar olarak yetişmesini istediklerini ifade eden Şahin, "Bunun için de yeni modeller ortaya koyuyoruz. Bütçe olarak güçlü bir bakanlığa dönüştük. Çocuklarımızın koğuş sisteminden çıkmasını çok hızlı şekilde tamamlayacağız. 14 bin evladımızın 3 binini sevgi evine, 3 binini de çocuk evine yerleştirdik. Çocuklarımızın mutlu olmasını sağlayacak modeli oluşturuyoruz" diye konuştu.

-Şiddeti önleme merkezleri-

Şahin, 14 ilde şiddeti önleme merkezleri açtıklarını anımsatarak, pilot modelin çalıştığını ve dünyaya örnek olacağını anlattı.

Merkezlerde 7 gün 24 saat çalışan bir sistem kurulduğunu, ihtiyacı olanları ilgilendiren tüm kurumlardan temsilciler bulunduğuna dikkati çeken Şahin, polis, hemşire, meslek uzmanı ve hukukçuların merkezlerde görev yaptığını, sistemi Ankara'da çok iyi şekilde oturttuklarını vurguladı.

Sosyal politikalar alanına büyük bir bütçe ayırdıklarına işaret eden Şahin, şöyle devam etti:

"1,3 milyar liradan 20 milyara çıkardık. Ayrılan bu parayı hizmet ettiğimiz insanın yaşam kalitesini artırmaya kullanmalıyız. Bu da denetlemeyle olur. Hem verimliliği artırıp hem de iyi çalışıp, çalışamayanları ayırmamız gerekli. Bu da denetim sistemiyle olacak. Bu denetleme sisteminde yaklaşık 150 rehabilitasyon merkezini ele aldık. 15 gün içinde 55 ilde denetleme yaptık. Denetleme sonucunda 15 ildeki rehabilitasyon merkezlerinin verilen desteğe rağmen gerekeni yapmadığı ortaya çıktı.

Engelli için 2 asgari ücret veriliyor. Bu, çok ciddi bir para ancak verilen paranın engelli hizmetinde yeterince kullanılmadığı ve sağlıklı şartlarda engelli vatandaşa bakılmadığını gördüğümüzde kapatmak için valiliklerimize ulaştık."

Şahin, denetimlerin basına "tebdil-i kıyafet genelgesi" olarak yansıdığını belirterek, "Rutin denetimlerle istediğimiz kaliteyi göremiyoruz çünkü rutin denetimlerde denetleneceğini biliyor ve şartlarını dizayn ediyor. Bu sistemle iç kontrol yapıyoruz. Genelgenin mantığı budur. Bunun da arkasındayız, işini iyi yapanı ödüllendireceğiz, kötü yapanı kapatacağız. Kimsenin gözünün yaşına bakamayız" şeklinde konuştu.

Muhabir: Mehmet Özcan - Salih Eren - Çağrı Turgut

Yayıncı: Kemal Kaymak - SAKARYA

Kaynak: AA / Güncel

Fatma Şahin Sakarya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title