Haberler

CHP'li Kamer Genç: Tam Dinsiz Oluşsunuz

Güncelleme:

CHP Milletvekili Kamer Genç, "Tam dinsiz olmuşsunuz" dedi. Bozdağ, "Dinimi imanımı tartmaya Kamer Genç'in kıratı yetmez." cevabını verdi.

TBMM Genel Kurulu’nda CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya’ya dönerek, "Tam dinsiz olmuşsunuz" dedi. Bu sözler ise kurul salonunda tartışmalara yol açtı. 

HSYK’nın yapısında değişiklik öngören kanun teklifinin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu’nda söz alan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, komisyon üyelerinin oturduğu yerde bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya’yı dinsizlikle suçladı.

"HIRSIZLIĞINIZLA SUÇÜSTÜYAKALANMIŞ BİR İKTİDARSINIZ"

Kamer Genç, "Hırsızlığınızla suçüstü yakalanmış bir iktidarsınız. Bu hırsızlığınızı örtbas etmek için ne yapıyorsunuz. Kapatmak için hakimleri kendi statünüz içerisine almak istiyorsunuz. 12 senelik iktidarınız da yolsuzluklardan kaynaklanan lağımlardan teşekkür etmiş bir bataklık var. O bataklığının içine bir çok yöneticiniz girmiş ve batmış. Bu kanunu getiriyorsunuz o lağım bataklığından nasıl çıkarız diyorsunuz. Dozerleri getirseniz bunu çıkartamazsınız. Bu lağım, bu bataklık çok büyük bir bataklık. Bu sizi kurtaramaz" dedi. Bu sözlere AK Partili milletvekilleri ise tepki gösterdi. 

BAKAN BOZDAĞ: BENİM İMANIMI TARTMAYA GENÇ'İN KIRATI YETMEZ

Kendisine sataşma olduğunu belirten Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, söz alarak kürsüye çıktı ve Kamer Genç’e tepki gösterdi. Bakan Bozdağ, "Hem şahsımı hem de İyima’yı dinsizlikle itham eden bir ifade kullandı. Sayın Genç’i herkes tanıyor. İyimaya’yı ve Bekir Bozdağ’ı da tanıyor. Ben eminim ki duyanlar buna dair akıllarına pek çok atasözü gelmiştir. Ama ben o atasözlerinin hiç birinin söylemek istemem. Bilmesini isterim ki benim dinimi, benim imanımı tartmaya Kamer Genç’in kıratı yetmez. Hiç birisi bunu tartamaz. Ben sayın İyimaya’nın da dininin, imanının sayın Kamer Genç tarafından tartılabileceğine inanamıyorum. Bütün bunları milletimiz değerlendiriyor. Benim dinime pek çok laf geliyor, ama ben bunların hiç birisini burada ifade etmek istemem. İnsanları itham ederken lütfen herkes diline hakim olsun. Doğru şeyler söylesin, edebiyle üslubuyla, güzelliğiyle burada konuşulması lazım.

"BUNUN HESABINI MAHKEMEDE SORACAĞIM"

Ben burada kalkıp başka başka laflar elbette söylerim. Ama benim edebim, ahlakım, yetişme tarzım buna izin vermez. Ben hiç kimsenin imanını, dinini burada tartışmasını doğru bulamam. Bunun da hesabını mahkemede soracağımı ifade etmek isterim" dedi. 

İYİMAYA: KENDİMİ TANITMAK İHTİYACINDA DEĞİLİM

Ardından, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya söz aldı. İyimaya, "Biz sadece kimlik ve kişilik değiliz, büyük milletin tarihi değerleri ile günümüzün değerleri ile ve gelecekteki beklentileri ile temsilcileriyiz. Dil beynin komutandan kurtulmuş canlı bir sözlük değildir. Milletvekilinin anlamları dile dökerken vasat bir insanın asgari üslubuna sahip olması lazımdır. Ahmet İyimaya olarak kendimi yüksek kurula tarif etmek, tanıtmak gibi bir ihtiyaç içinde değilim. Beni de küçük sözcüklerle ve manalarla herhangi bir arkadaşın tarif etmesi mümkün değil. En az onların inançsızlığı kadar veya inancı kadar benim inancımda değerlidir, benin inancıma beklediğim saygıyı, onların inançsızlığına da saygı duyabilirim. Kamer bey ile ben yıllarca siyaset yaptım, ama kişiselleştirme yapmadım." diye konuştu. 

GENÇ SÖZLERİNİN MANASINI AÇIKLADI

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç de, "Konuşmamda şöyle dedim, Ahmet İyimaya ile Bekir Bozdağ hem imam hatip mezunu hem de hukuk fakültesini bitirmişlerdir. İmam hatip mezunu olan arkadaşlarımızın hak ve adalete normal hukuku bitirenlerden daha fazlı bağlı olması lazım, bu anlamda söyledim" diyerek sözlerine açıklık getirdi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Ahmet İyimaya Bekir Bozdağ Tunceli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
500

Yorumlar (149)

Murad efeVogelficker@hotmail.com:

DEMOKRAT rumuzlu kafir ve onun gibi nababaların hakkından gelecek Ulu Önder R.Tayyib ERDOĞAN.

120
24
yanıtYanıtla
MUM SONDUcengiz.kudretlioglu@gmail.com:

Alnı secde yüzü görmeyen chpli kamerden, alevi partisinden ne beklenir ki? Ölene kadar vekil olup dokunulmaz olsan da ahirette bu dediklerinin açıklamasını nasıl yapacaksın !

25
76
yanıtYanıtla
DAMARCANdamarcan20@hotmail.com:

MUM SÖNDÜ ADİSİ SENİ BEN BİR SÖNDÜRÜRÜM BİR DAHA YANAMAZSIN,ALEVİ DEĞİLİM AMA ALEVİ SEVGİSİ İÇİMDE ,SENİN O AĞZINA BİRŞEY VERİRİM BOĞAZINDAN ÇIKARAMAZSIN DALLAMA, ALEVİ KARDEŞLERİME SAYGILAR SELAMLAR

yanıt0
yanıt0
ahmetsedat8488@hotmail.com:

Ahirette siz Allaha nasil hesap vereceksiniz hirsiza yalanciya oy vererek o kadar yetimin hakkina ortak oldunuz hukumet suriyede binlerce masumun kanina girdi hepsine ortak oldunuz sizin ahirette hesap verecek yuzunuz kaldimi ki

yanıt0
yanıt0
CAHİLADAMSINcehalet@hotmail.com:

İSLAM DİNİNDE 500 den fazla meshep var canım İtîkâdî açıdan Sünni mezhepler iki tanedir. Bunlar:Maturidi Mezhebi-Eş'ari Mezhebi-Sünnî Fıkıh Mezhepleri[Sünni mezhepler dört tanedir. Bunlar:Hanefi mezhebi; İmam Ebu Hanife'nin adını taşıyan mezheptir.Şafii mezhebi; İmam Şafii'nin adını taşıyan mezheptir.Maliki mezhebi; İmam-ı Malik'nin adını taşıyan mezheptir.Hanbelî mezhebi;İmam Ahmed İbni Hanbel'nin adını taşıyan mezheptir.Zahiri mezhebi; İmâm Dâvud-u Zâhîrî'nin adını taşıyan mezheptir.Câferîlik.İmâm Câ?fer-i Sâdık'ın adını taşıyan mezheptir.Zeydîlik; İmâm Ali Zeyn el-Âb’ı-Dîn'in oğlu Zeyd bin Ali'nin adını taşıyan mezheptir.İsmâilîlik; İmâm Câ?fer-i Sâdık'ın büyük oğlu imam İsmâ‘îl bin Câ?fer el-Mûbarek'in adını taşıyan mezhep..........GİBİ GİBİ CANIM ARKADAŞIM GÜZEL ARKADAŞIM BUNLARIN HEPSİ İSLAMIN İÇİNDEDİR.HERŞEY İNSAN İÇİN SEN HALA BUNU ANLAYAMAMIŞSSIN !!! SEN TARAFTAS OLMUŞSUN HATTA HOLİGAN OLMUŞSUN .... BAŞKASININ MÜSLÜMANLIĞINI TARTAN MÜSLÜMANLIKTAN ÇIKAR UNUTMA!!!

yanıt0
yanıt0
GENCmetin_zuzan@abv.bg:

ilk DUYDUGUMDA MUM SÖNDÜ YOK DEMISTIM FAKAT ARASTIRDIM KULANANLARA COKDA KÜFÜR BILE ETTIM ASLINDA KANER GENCIN MUM SÖNDÜ COCUGU OLDUGUNA INANDIM

72
26
yanıtYanıtla
TOKMAKsaab@hotmail.com:

SEN INSANLIK ADINA BIR UTANÇ ABIDESISIN..ULAN AKRABA EVLILIGINDEN BILE SENIN GIBI ÇAPRIK BIRI DOGMAZ...KIM BILIR HANGI GECE KONDUDA UYKU SERSEMLIGIYLE YAPILAN BIR YANLISTAN MEYDANA GELME ENSEST BIR KAZASIN..

yanıt0
yanıt0
iRFAN KAYAelkirfan@hotmail.com:

GÖRÜNÜRDE MÜSLÜMAN VE SUNNİSİN.BENDE SUNNİYİM AMA SENİN GİBİ AŞAĞILIK BİRİ OLAMAM.

yanıt0
yanıt0
munzurmunzur62@otmail.com:

mum sönünce ortalarındamı kaldın

yanıt0
yanıt0
MALATYALI44zeynozan44@hotmail.com:

ÇOCUĞU OLMAYANLARIN ŞÜKÜR SEBEBİSİN KOÇ.SEN VE O BEĞENEN 65 KİŞİ MÜSLÜM GÜNDÜZÜN SOYUNDANSINIZ BELLİKİ ANLADIN SEN ONU...

yanıt0
yanıt0
Tüm 149 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title