Haberler

ABD'li Yetkililer: Guantanamo IŞİD'e İlham Oluyor

Güncelleme:

ABD Kongresinde Küba'da bulunan Guantanamo tutukevinin IŞİD'e ilham kaynağı olduğu konuşuldu. Tutukevinde bulunan 11 Eylül saldırısı şüphelilerine de turuncu tulum giydiriliyor.

ABD'de Guantanamo'daki tutukevinin konuşulduğu kongrede Amerikalı yetkililer, IŞİD'in barbarca öldürdüğü rehinelere turuncu tulum giydirmesinin tesadüf olmadığını açıkladı.

"TURUNCU"NUN NEDENİ GUANTANAMO

Amerika'nın Sesi'nde yer alan habere göre Amerika'nın 11 Eylül saldırılarını düzenleyen terör şüphelilerini tuttuğu Küba'daki Guantanamo tutukevinde tutulan terör zanlılarının da benzer renkte tulumlar giydiklerine dikkati çekiliyor.

GUANTANAMO'DAN İLHAM ALIYORLAR

Senato Silahlı Kuvvetler Komisyonu'na ifade veren Savunma Bakanlığı Müsteşarı Brian McKeon, son dönemde yaşananların, "Guantanamo tutukevinin dünyanın en acımasız teröristlerine ilham verdiğinin" bir kanıtı olduğunu söyledi.

TUTUKEVİNİN SEMBOLÜ TURUNCU RENK

Müsteşar McKeon, IŞİD'in son günlerde yayınladığı videolarda görülen ve hunharca öldürülen Ürdünlü pilotla Japon gazetecinin turuncu tulum içinde olduklarını, bu tulumun da birçok kişi tarafından Guantanamo tutukevinin sembolü olarak algılandığını ifade etti.

OBAMA KAPANMASINI İSTİYOR

Seçildiği günden bu yana tutukevinin Amerika'nın itibarına zarar verdiğini ve müttefik ve dost ülkelerle olan ilişkileri zora soktuğunu belirten Başkan Barack Obama, Guantanamo nedeniyle daha fazla kişinin terör örgütlerine katıldığını savunuyor.

Öte yandan ABD'nin Küba'daki üssü olan Guantanamo'da bulunan tutukevinin kapatılıp kapatılmaması gerektiği tartışılıyor. Konuya ilişkin yapılan kongrede Obama, tutukevinin kapanmasını savunurken, Cumhuriyet Partililerin, tutukevinin kapanmaması için çalışmaları ağırdan aldığı iddia ediliyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Guantanamo Eylül Küba Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları...
500

Yorumlar (75)

isid-pkk,yahudii,ürünüdür,,,,:

isid-pkk-chp, , , bunlar, , ülkemizin basindaki bas belalaridir, , , ücünün genlerindede, , öldürmek ve vahsiilik vardir, , Allah bunlarin serrinden, cümlemizi muhafaza eylesin, .

25
42
yanıtYanıtla
FİLİSTİN:

ışid abd nin çocuğu normaldir zaten. Saddam''ı 2 günde deviren amerika daha geçen sene birkaç bin kişi iken ve hiç toprak kontrolü yokken, bugün 100. 000 üyesi olan ve hem Irak''ın hem Suriye''nin yarısını kontrol eden ışidi neden durdur(a)madı ???

54
3
yanıtYanıtla
RVVRRVRV:

ARKADAŞLAR PYD YİNE FRANSA CUMHURBAŞKANINI İŞDDEN DOLAYI YALAMAYA GİTMİŞ. . . . :)BUNLARIN ALAYI KOMİK HAÇLILAR OLMASA BU COĞRAFYADA 1 HAFTA TUTUNAMAZLAR . . HA BU ARADA PKK İÇİN BUNLARIN PEMBESİ VARMIŞ AMA ETEĞİN DESENİNİ BEGENMEMİŞ ETEKLİ LER :)

35
7
yanıtYanıtla
gocmen:

pkklilar icin pembe fistan yakisir, aslanlarim.

25
13
yanıtYanıtla
varaMobil-ANDROID:

buyuk sey tan USA. kucuk seytan esrail. terorist devletler. gizli seyan england

33
1
yanıtYanıtla
Gerçek:

Uyanık birilerini görmek güzel teşekkürler VARA

yanıt10
yanıt0
orc:

almanya ve iranı unutma

yanıt2
yanıt0
SAFFET SANLI:

TÜM ISLAM DÜNYASI ; ISLAMA ZARAR VEREN BU ISID HAYDUTLARINI TEMIZLEMEK ICIN BIRLESMELI

23
7
yanıtYanıtla
Dr. Mobil-IOS:

Guantanamo unutuldu ne yazıkki. Buna yanıyorum. Orada yatan tüm kardeşlerimize Allah yardım etsin ve kurtarsın. Âmin.

26
3
yanıtYanıtla
LAZ:

İŞİD YOK OLUP GİTMEN ÇOK YAKIN.

17
11
yanıtYanıtla
Tüm 75 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title