Haberler

ABD'de eski sömürge valisinin heykeline yönelik protestoda silahlı saldırı"New Mexico Sivil...

Güncelleme:

- ABD'de eski sömürge valisinin heykeline yönelik protestoda silahlı saldırı "New Mexico Sivil Muhafızları" adlı silahlı grubun üyeleri tutuklandı ABD'nin New Mexico eyaletinde eski sömürge valisi Juan Onate Salazar'ın heykelinin kaldırılması için düzenlenen protestoda 1 kişi, kendilerini...

- ABD'de eski sömürge valisinin heykeline yönelik protestoda silahlı saldırı

"New Mexico Sivil Muhafızları" adlı silahlı grubun üyeleri tutuklandı

WASHINGTON - ABD'nin New Mexico eyaletinde eski sömürge valisi Juan Onate Salazar'ın heykelinin kaldırılması için düzenlenen protestoda 1 kişi, kendilerini "New Mexico Sivil Muhafızları" olarak adlandıran silahlı grup tarafından vurularak yaralandı.

ABD'de siyahi George Floyd'un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesi nedeniyle başlayan ırkçılık karşıtı protestolar devam ediyor. Protestolar kapsamında birçok ülkede sömürge dönemlerine ait heykeller hedef alınmaya başlandı. ABD'nin New Mexico eyaletine bağlı Albuquerque kentinde eyaletin bulunduğu bölgenin eski sömürge valisi Juan Onate Salazar'ın heykelinin kaldırılması için Ulusal Tarih Müzesi önünde protesto gerçekleştirildi. Protestocular heykeli yıkmak isterken 1 kişi, maskeli silahlı bir sivil tarafından vurularak yaralandı. Yaralı protestocunun hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Saldırgan tutuklandı

Göstericiler silahlı saldırganı etkisiz hale getirmeye çalışırken, olay yerine polis ekibi sevk edildi. Polis, saldırganı göstericilerin elinden alabilmek için göz yaşartıcı gaz kullandı. Albuquerque polisi sözcüsü Gilbert Gallegos, 31 yaşındaki Stephen Ray Baca adlı silahlı saldırganın tutuklandığı açıklandı. Gallegos, kendilerini "New Mexico Sivil Muhafızları" olarak adlandıran silahlı grubun üyelerinin, gözaltına alındığını açıkladı.

Heykel kaldırılacak

Albuquerque Müzesi'ndeki bronz heykel, son zamanlarda protestoların odağındaydı. Yetkililer de heykelin kaldırılacağını açıklamıştı. Albuquerque Belediye Başkanı Tim Keller, durumun "acil bir kamu güvenliği" meselesi haline geldiğini ve heykelin kaldırılacağını duyurdu. Vali Michelle Grisham da New Mexico'da ırkçılık karşıtı göstericileri sindirmeyi amaçlayan herhangi bir saldırıya izin verilmeyeceğini açıkladı.

İspanyol Juan Onate Salazar'ın New Mexico'ya 1598'de geldiği ve yerlilere yönelik uyguladığı şiddetle biliniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri New Mexico Haberler

Bakmadan Geçme

Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title