Haberler

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır KKTC'de Açıklaması

"KKTC’nin hala ekonomik yaptırımlar ve izolasyonlar altında olmasını kabul etmek mümkün değil. KKTC’yi dünyadan izole eden engellerin kaldırılması için bundan sonra çok daha güçlü bir şekilde çaba sarf etmeye devam edeceğiz" "Kıbrıs müzakere sürecinin başarıyla sonuçlandırılması büyük önem arz ediyor ancak ne zaman son noktaya doğru yaklaşılsa Rum yönetimi bir mazeret bularak masadan kalkıyor.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, KKTC'nin hala ekonomik yaptırımlar ve izolasyonlar altında olmasını kabul etmenin mümkün olmadığını belirterek, KKTC'yi dünyadan izole eden engellerin kaldırılması için bundan sonra çok daha güçlü bir şekilde çaba sarf etmeyi sürdüreceklerini belirtti.

KKTC'de temaslarda bulunan AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Kıbrıs Türk Ticaret Odası ve Kıbrıs Türk Sanayi Odası başkanlarıyla bir araya geldi.

Lefkoşa Merit Oteldeki toplantıda Bozkır, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros ve Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı ile görüştü. Görüşmede Dışişleri Bakanı Özdil Nami ve Türkiye Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça da bulundu.

Volkan Bozkır, burada yaptığı açıklamada, kendisiyle görüşmek için zamanını ayıran iki başkana teşekkür ederek, çözüm için büyük emek sarf eden, çözüme ulaşmak için bütün adımları atan KKTC'nin bugün ekonomik yaptırımlar ve izolasyon içinde olmasını kabul etmenin mümkün olmadığını vurguladı.

Bozkır, KKTC'yi dünyadan izole eden, hiçbir şekilde ihracat ve ticaret yapmasını mümkün kılmayan tüm engellerin kaldırılması için ortak çaba sarf ettiklerini ve etmeye devam edeceklerini belirterek, bundan sonra da çok güçlü bir şekilde bir arada olacaklarını kaydetti.

KKTC temasları kapsamında bugün Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Başbakan ve Dışişleri Bakanı'yla önemli görüşmeler yaptıklarını, yeniden atılabilecek adımları değerlendirdiklerini ve ileriki haftalarda Türkiye'den Yunanistan'a, Yunanistan'dan Türkiye'ye yapılacak ziyaretlerde bunların önemli mihenk noktası olacağını söyleyen Bozkır, bu görüşmelerde ayrıca KKTC'nin en önemli ekonomik kaynaklarından biri olan hellim konusunu da görüştüklerini belirtti.

-Hellim konusu AB'ye taşınacak-

Bozkır, hellim peyniri konusunun tüm detaylarıyla ele alındığını ifade ederek, bu konuda neler yapılabileceği konusunda bütün verileri değerlendirdiklerini kaydetti.

Türkiye'ye bu hafta AB komiserlerinin gideceğini de bildiren Bozkır, KKTC Dışişleri Bakanının kendisine bu konuyla ilgili verdiği notu, komiserlere pazartesi günü ulaştıracağını söyledi.

Volkan Bozkır, Kıbrıs müzakere sürecinin başarıyla sonuçlandırılmasının büyük önem arz ettiğini ancak ne zaman son noktaya doğru yaklaşılsa Rum yönetiminin bir mazeret bularak masadan kalktığını, 50 yıldır süren bu sorunun bir an önce çözüme kavuşturulmasının herkesin arzusu olduğunu ifade etti.

KKTC'de yaptığı temaslardan güven dolu ve güçlü bir enerji alarak ayrılacağını anlatan Bozkır, ticaret ve sanayi odalarından görüş ve taleplerini dinleyeceğini, her konuda çözüm bulmak için çalışacaklarını sözlerine ekledi. - Lefkoşa

Kaynak: AA / Güncel

Volkan Bozkır Egemen Bağış Türkiye Kıbrıs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title