Haberler

'Gül, Kökten Dinci Değil'

İtalyan Basınının ' Türkiye'de İrtica Tehlikesi' Yorumlarına Roma Büyükelçisi Uğur Ziyal'den Tepki Geldi.

İtalyan Basınının “ Türkiye'de irtica tehlikesi” yorumlarına Roma Büyükelçisi Uğur Ziyal'den tepki geldi. Ziyal, “11. Cumhurbaşkanımız söylendiği gibi kökten dinci değil her Müslüman gibi dini görevlerini yerine getiren bir devlet adamıdır” dedi.

İtalyan Medyasının  eski Dışişleri Bakanı  Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra “Türkiye'de irtica tehlikesi” “Laiklik elden mi gidiyor?”, "Askerler rahatsız”  gibi yorumlarına Roma Büyükelçisi Uğur Ziyal tepki gösterdi.

“İl Velino”  yarı resmi internet sitesine konuşan Büyükelçi Uğur Ziyal “11. Cumhurbaşkanımız  iddia edildiği gibi kökten dinci değil her Müslüman gibi dini görevlerini yerine getiren bir devlet adamıdır” dedi.

Abdullah Gül'ün Dışişleri Bakanıyken  icraatlarını anlatan  ve profilini çizen Ziyal Türkiye'de meşru bir genel seçim sonrası  yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin demokrasiye yakışır bir şekilde gerçekleştiğini hatırlatarak, Türkiye'nin şimdi AB üyeliği için daha da istikrarlı  olacağını söyledi.        

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title