Haberler

Grameen Bank Genel Müdür Yardımcısı Barua Diyarbakır'da

Grameen Bank'ın Genel Müdür Yardımcısı Dipal Chandra Barua ve Beraberindeki Heyet, AK Parti Milletvekili Aziz Akgül ile Beraber Diyarbakır'a Geldi. Mikro Kredi Alan Kadınları Ziyaret Etmek ve Katkıda Bulunmak Amacıyla Diyarbakır'a Gelen Barua, Diyarbakır'da Son 3 Yıl İçerisinde 5 Bine Yakın Kadının 6 Milyon YTL Kredi Aldığını Söyledi.

Grameen Bank'ın Genel Müdür Yardımcısı Dipal Chandra Barua ve beraberindeki heyet, AK Parti Milletvekili Aziz Akgül ile beraber Diyarbakır'a geldi. Mikro kredi alan kadınları ziyaret etmek ve katkıda bulunmak amacıyla Diyarbakır'a gelen Barua, Diyarbakır'da son 3 yıl içerisinde 5 bine yakın kadının 6 milyon YTL kredi aldığını söyledi.

Mikro krediyi desteklemek amacıyla Diyarbakır'a gelen Dipal Chandra Barua, mikro kredinin mimarı ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili Aziz Akgül ile birlikte Mardinkapı semtinde bulunan Şemsiler Mahallesi'nde kredi alan kadınları evlerinde ziyaret etti. Dışarda çocuklar tarafından çiceklerle ve şarkılarla karşılanan Dipal Chandra Barua, mikro kredi alan kadınlarla görüştü. Bir açıklama yapan Grameen Bank'ın Genel Müdür Yardımcısı Dipal Chandra Barua, Diyarbakır'da son 3 yıl içiresinde 5 bine yakın kadının yaklaşık 6 milyon YTL kredi aldığını belirterek, "Bangladeş'te 7 milyon 100 bin kişi şu ana kadar kredi kullandı ve bunların yüzde 60'ı şu anda fakirlik sınırı üzerine çıktı. Onlar da hayatlarında önemli gelişme kaydediyor. Burada açıkçası şunu gördüm. Kadınlar yaptıkları üretimlerle güven verdi. Aynı zamanda elde ettikleri gelirlerle çocuklarının daha iyi beslenmesi ve daha iyi bakılmasıyla ilgili atmosfere girdiler. Dolayısıyla böylece fakirliğin azalması noktasında önemli bir tesir oldu. Diyarbakır'a çok küçük paralarla 100 lira, 200 lira gibi miktarlarla krediler verildi. Ama bugün 4 bin YTL kredi alan da var. Bangledeş'te ise 50 dolar kredi alarak başlayanlar 16 bin dolar mertebesinde kredi alabilir noktaya geldi" dedi.

Kadınların tertiplediği ve yönettiği toplantı sonrasında, kendi emekleri ile ayakta durmaya çalışan kadınların yaptığı gösteri dikkat çekti. Kredi alan kadınlar toplantı sonrasında yumruklarını havaya kaldırarak, 'Disiplin ve başarıyı ailemize getireceğiz' sloganları attı. Bu görüntüden oldukça hoşnut kalan Aziz Akgül ve Dipal Chandra Barua da kadınlara eşlik etti.

(SK-FA-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Kalben kimdir? Şarkıcı Kalben kaç yaşında ve nereli? Kalben'in şarkıları! Memur ve emekli maaşı zammı ne kadar olacak? Temmuz ayında zam yapılacak mı? ALTINAY SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ HALKA ARZ: ALTNY katılım endeksine uygun mu? ALTNY halka arz helal mi, caiz mi? Kemal Doğulu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Kemal Doğulu kaç yaşında, nereli? Kemal Doğulu biyografisi! EMEKLİLERE YÜZDE KAÇ ZAM YAPILACAK? Temmuz ayında emeklilere yüzde kaç zam var, masadaki rakam ne? Anneler günü ilk ne zaman kutlandı? Anneler günü ne zaman ve nerede ortaya çıktı? İşte anneler gününün tarihçesi! Sinan Ateş kimdir? Sinan Ateş kaç yaşında öldürüldü? Sinan Ateş ne zaman ve neden öldürüldü? Suat Özçağdaş kimdir? Halk Tv konuğu Suat Özçağdaş kaç yaşında, nereli? Suat Özçağdaş biyografisi! SURVİVOR İLK DÜELLODA KİM ELENDİ? Survivor'da kim elendi? Yunus Emre mi, Furkan Kızılay mı? Bahadır Erdem kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Bahadır Erdem kaç yaşında, nereli? Bahadır Erdem biyografisi! 10 Mayıs okullar açık mı, kapalı mı? Yarın okul var mı? Cuma günü okullar tatil mi? ALTNY kaç lot verir? Altınay Savunma Teknolojileri halka arz kaç lot düşer? RÜYADA ESKİ SEVGİLİYİ GÖRMEK ne anlama gelir? Rüyada eski sevgiliyi görmek ne demek? ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? ALES sonuçları nasıl sorgulanır? ÖSYM sorgulama ekranı! Göz çapaklanması neden olur, nasıl temizlenir? Göz Çapaklanması neyin belirtisi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title