Haberler

Yok Artık Dedirten Mezarlık Davası Cenazelerin Nakliyle Bitti

Yok artık dedirten mezarlık davası cenazelerin nakliyle bitti Ispartalı vatandaş arazisi içinde kalan mezarları kaldırttıISPARTA - -Isparta'da 'yok artık" dedirten mezarlık davası, cenazelerin nakledilmesiyle sonuçlandı.

Yok artık dedirten mezarlık davası cenazelerin nakliyle bitti

Ispartalı vatandaş arazisi içinde kalan mezarları kaldırttı

ISPARTA - - Isparta'da 'yok artık" dedirten mezarlık davası, cenazelerin nakledilmesiyle sonuçlandı. Isparta'nın en büyük mezarlığı olarak bilinen Asri Mezarlıktaki 2 bin 641 metre karelik arazisini belediye ile uzlaşamadığını gerekçe göstererek, 2015 yılında telle çeviren Nureddin Karaman, mahkeme kararıyla belirlenen 1 milyon 28 bin TL, belediye tarafından ödenemeyince kendi arazisi içinde kalan 34 mezarı kaldırttı. Naaşlar polis ve din görevlileri eşliğinde başka bir alana nakledildi.

Isparta'da 1999 yılında ticari alan statüsündeki 8 parseli alarak tapusuna geçiren Nureddin Karaman'a ait 2 bin 641 metrekarelik arazi zamanla şehrin en büyük mezarlık alanlarından Asri Mezarlığın içinde kaldı.

Karaman, belediyeden çözüm isteklerine yanıt alamayınca 2006 yılında hukuk mücadelesi başlattı. 2012 yılında mahkeme kararıyla özel mülkiyet alanının, istimlak edilmesine karar verildi. Isparta 2. Asliye Hukuk Mahkemesi de 2015 yılında 1 milyon 28 bin lira kamulaştırma bedelinin Karaman'a ödenmesine karar verdi. Ancak belediye bedeli yüksek bulup kararı yerine getirmeyince Karaman, 2015 yılı Martında 34 mezarın bulunduğu arazisinde yeni cenazelerin defninin önlenmesi için arsa etrafını toprakla çevirdi. Karaman, o dönemde arazi bedeli ödenmediği takdirde mezarların kaldırılmasını istedi.

Belediyeye başvurdu mezarlar kaldırıldı

Bu olayın üzerinden iki yıl geçtikten sonra mülk sahibi dediğini yaptı. Mezarların kaldırılması için Belediyeye müracaatta bulundu. Müracaat üzerine Belediye Mezarlık Müdürlüğü, polis ve din görevlilerinden oluşan ekip Asri Mezarlığa geldi. Aralarında dana çok bebek ve çocuk naaşlarını bulunduğu 34 mezar titiz bir çalışmayla söz konusu araziden kaldırıldı. Naaşlar yeni kefelerin içinde başka bir alana nakledildi.

Belediye: Uzlaşma sağlanamadı

Isparta Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada imarda yeşil alan olarak gösterilen araziyle ilgili yaklaşık 20 yıl içersinde mülk sahibinin yüksek bedel istemesi nedeniyle uzlaşma sağlanamadığı bildirildi. Anlaşmazlık neticesinde konunun mahkemeye taşındığı belirtilerek bilirkişinin arazi değeri üzerine yüksek ramak belirlediği bu nedenle arazideki mezarlıkların kaldırılması için müracaatta bulunduğu ve 34 mezarın daha düzenli alana nakledildiği ifade edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Karaman Isparta Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title