Haberler

AB Başkanlığından "Diplohack" etkinliği

Güncelleme:

- AB Başkanlığından "Diplohack" etkinliği AB ve Türkiye langırt masasında kozlarını paylaştıANKARA - Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Faruk Kaymakçı, "Biz bugün farklı bir etkinlik yapmayı deniyoruz.

- AB Başkanlığından "Diplohack" etkinliği

AB ve Türkiye langırt masasında kozlarını paylaştı

ANKARA - Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Faruk Kaymakçı, "Biz bugün farklı bir etkinlik yapmayı deniyoruz. Etkinliğin adı "Diplohack", sizi etkinlikle ilgili bilgilendirdiler. Bu etkinlik kapsamında bugünkü konumuz sivil toplum diyaloğunu nasıl sürdürebiliriz konusu. Biliyorsunuz sivil toplum diyaloğunda hem AB hem de Türkiye'nin maddi katkısı var"dedi.

Avrupa Birliği Başkanlığının düzenlediği "Diplohack" etkinliği TED Üniversitesinde yapıldı. AB üyelik sürecinde, sivil toplumla etkileşim ve iletişimin çok önemsendiğini belirten Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Kaymakçı, "Sivil Toplum Diyaloğu Programımız var. Bu programın alt bileşenlerinde çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geliyoruz, onları dinliyoruz ve onların görüşlerini alıyoruz. Türkiye'nin AB üyelik politikasını bürokratlar şekillendirse de aslında bununla ilgili en önemli unsurlar sizlersiniz. Bir gün Türkiye AB'ye üye olduktan sonra da bu politikanın uygulayıcıları sizler olacaksınız. Biz bugün farklı bir etkinlik yapmayı deniyoruz. Etkinliğin adı "Diplohack", sizi etkinlikle ilgili bilgilendirdiler. Bu etkinlik kapsamında bugünkü konumuz sivil toplum diyaloğunu nasıl sürdürebiliriz konusu. Biliyorsunuz sivil toplum diyaloğunda hem AB hem de Türkiye'nin maddi katkısı var" ifadelerini kullandı.

İnteraktif etkinlik düzenlendi

Konuyu tartışmak ve sivil toplumun görüşünü almanın kendileri için önemini anımsatan Faruk Kaymakçı, Menti uygulaması üzerinden 9 sorudan oluşan interaktif bir uygulama yaptı. Uygulamaya kablosuz ağ üzerinden, salonda bulunan sivil toplum temsilciler ve diğer misafirler dahil oldu. Sorularda AB üyelik sürecinde neler yapmamız gerektiği ve bizim AB üyeliğine bakış açımız ile ilgili maddeler yer aldı.

Etkinlikte soruları tek tek değerlendiren Kaymakçı, amacını dinleyenleri cep telefonlarından alıkoymak olduğunu belirterek, "Biliyorum bir kişi başkasını en fazla 3 dakika dinliyor ve 3 dakikadan sonra dinlemiyor. Bu sayede kendimi 25 dakika dinlettim ama daha çok sizleri dinledim. Çünkü sizin sorulara verdiğiniz cevaplar benim günlük çalışmalarımı doğrudan etkiliyor ve belirliyor" diye konuştu.

"Sivil toplumun daraldığı alanlarda AB olarak bunların üstesinden gelmek istiyoruz"

Etkinlikte bir konuşma yapan AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Berger,Türkiye'nin Avrupa Birliğinin genişleme projesinin bir parçası olduğunu vurgulayarak, "Tüm dünyadaki sivil toplumun alanı daralmakta. Sivil toplumun daraldığı alanlarda AB olarak bunların üstesinden gelmek istiyoruz. Tüm dünyada fayda sağlamak istiyoruz. Tabi ki yetkili makamların sivil toplumun çalışabilecekleri alanlar açarak bu durumu düzeltmesini istiyoruz. Biz sadece insan kaynaklı ve siyasi alanları desteklemiyoruz. Hayvan hakları spor bilimleri ve insan hakları birlikte çalışıyoruz. Yetkili makamların sivil toplumun önünü açmak istediğini biliyorum. Sivil toplumu nasıl geliştirebiliriz bununla ilgili konuşmak istiyoruz. Etkinlikte buna dikkat çekmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

"Sivil toplum diyaloğunda hem AB hem de Türkiye'nin maddi katkısı var"

Etkinlik sonrasında, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger ve Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Faruk Kaymakçı langırt masasında kozlarını paylaştı.

Türkiye ve Avrupa Birliği sivil toplum diyaloğu konusunun ele alındığı etkinliğe, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Faruk Kaymakçı, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger ve TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ile çok sayıda konuk katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Avrupa Birliği Kaymakçı Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title